دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 فروردين 1400 - 11:01
دفتر وکالت آنا/۷۹

معاذیر قانونی روزه خواری در ملأعام چیست؟

روزه‌خواری درملأعام علاوه بر اینکه ازنظر شرعی حرام است در قانون مجازات اسلامی ایران نیز مانند قوانین دیگر  کشورهای مسلمان مجازات‌هایی را در پی دارد.  
کد خبر : 573295
دادگاه.jpeg

به گزارش خبرنگار حوزه حقوق و قضایی خبرگزاری آنا، در قانون مجازات اسلامی کشور ایران برای روزه‌خواری درملأعام مجازات مستقلی وجود ندارد و به‌طور خاص برای این کار مجازاتی در نظر گرفته نشده است اما با توجه ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی برای آن عنوان مجرمانه در نظر گرفته‌شده است.


ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی بیان می‌دارد: به‌طورکلی افرادی که به‌صورت علنی درملأعام و مکان‌های عمومی اقدام و تظاهر به عمل حرام در ملأعام کنند، علاوه بر کیفر عمل خود به ۷۴ ضربه شلاق و یا تحمل حبس معادل ۱۰ روز الی ۲ ماه محکوم خواهند. و درصورتی‌که نفس عملی که مرتکب شده‌اند دارای کیفر نباشد اما به نحوی باشد که باعث جریحه‌دار شدن عفت عمومی شود، تنها محکوم‌به ۷۴ ضربه شلاق و یا حبس از ۱۰ روز الی ۲ ماه خواهند شد. اقدام به روزه‌خواری درملأعام نیز از این باب جرم است و مجازات دارد.


جرم روزه‌خواری در ملأعام


البته برای افرادی که با دلیل موجه و شرعی اقدام به روزه‌خواری حتی در ملأعام می‌کنند مجازاتی در نظر گرفته نشده است و البته این افراد باید بتوانند ثابت کنند که دلیل شرعی برای عمل خود نظیر بیماری دارند.


طبق مقررات دین اسلام کسی که به روزه‌خواری در ملأعام اقدام کند جرم مرتکب شده و مجرم به‌حساب آمده و مجازات خواهد داشت.   جرم روزه‌خواری در ملأعام با دستور مقام قضایی تعیین و در قوانین مجازات، نیز این جرم در دادگاه معین میشود.  روزه‌خواری به‌تنهایی جرم محسوب نشده اما انجام روزه‌خواری در ملأعام جرم محسوب شده و مجازاتی برای افراد روزه‌خوار در اسلام در نظر گرفته‌شده است.


مجازات روزه‌خواری در سایر کشورهای اسلامی


مجازات فرد روزه‌خوار در ایران ۷۴ ضربه شلاق و یا تحمل زندان ۱۰ روز الی ۲ ماه است که با نظر قاضی اعمال می‌شود.


مجازات روزه‌خواری در کشور عراق؛ پنج روز حبس و در کشور قطر نیز شامل سه ماه حبس یا پرداخت ۳۰۰۰ ریال جریمه نقدی است.


مجازات این کار برای در کشور بحرین شامل سه ماه حبس است و در کشور عمان نیز شامل چند ماه حبس خواهد بود.


در کشور عربستان مجازات فرد روزه‌خوار شامل شلاق و زندان است و درصورتی‌که فرد روزه‌خوار از اتباع خارجی باشد مجازات او تبعید هست.


این مجازات در کشور کویت شامل یک ماه حبس و یا پرداخت ۱۰۰ دینار جریمه نقدی است.


در کشور اردن درصورتی‌که فردی اقدام به روزه‌خواری در ملأعام کند، به یک ماه حبس و همچنین پرداخت ۲۵ دینار جریمه محکوم می‌کنند.


مجازات روزه‌خواری در کشور امارات شامل یک ماه حبس و یا پرداخت ۲ هزار درهم جریمه نقدی خواهد بود.


سنگین‌ترین مجازات در بین کشورها برای جرم روزه‌خواری در ملأعام در کشور سومالی است که مجازات اعدام را در پی دارد.


معاذیر قانونی روزه خواری


در برخی شرایط افرادی که شرایطی خاص و یا عذر شرعی داشته باشند به‌گونه‌ای که امکان روزه گرفتن برای آن‌ها وجود نداشته باشد، از گرفتن روزه معاف هستند به‌طور مثال مسافران و یا بیماران بر اساس احکام اسلام از گرفتن روزه معاف هستند.


نکته مهم این است که این افراد نیز در ملأعام نمی‌توانند ‌به خوردن روزه خود اقدام کنند و باید تابع قوانین روزه‌خواری باشند اما اگر فرد بیماری که در شرایط بدحالی و ضعف مجبور به خوردن شود و یا مجبور به خوردن دارویی در رأس ساعت معین باشد، شامل قوانین مجازات روزه‌خواری نمی‌شود.


انتهای پیام/۴۱۵۹/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب