دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 فروردين 1400 - 18:00
واقعیت راهبرد آمریکا در سوریه؛

دارایی‌های ارزشمند آمریکا در سوریه را بهتر بشناسید/ وقتی واشنگتن به دور شدن ترکیه از مردم‌سالاری لبخند می‌زند!

اظهارات اخیر فرستاده ویژه سابق ایالات‌متحده در سوریه نشان می‌دهد که واشنگتن چگونه از رنج‌ ملت‌های منطقه برای به کرسی ننشستن آرای مردم سوء استفاده می‌کند.
کد خبر : 572722
جیمز جفری

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، جیمز جفری فرستاده ویژه آمریکا در امور سوریه در مصاحبه‌ای که با شبکه خبری پی.بی.اس در ماه مارس انجام داد ابو محمد الجولانی رهبر هیئت تحریر الشام (جبهه النصره سابق) که شاخه شبکه تروریستی القاعده در سوریه است را یک دارائی باارزش برای راهبرد ایالات‌متحده در سوریه نامید.


لازم به ذکر است که جفری در دولت دونالد ترامپ رئیس‌جمهور سابق آمریکا به مقام فرستاده ویژه رسیده بود. فرستاده ویژه یک پست برجسته در اداره خدمات خارجی است و رئیس‌جمهور وی را به سنا معرفی می‌کند تا به تأیید سناتورها نیز برسد؛ بنابراین مقامی برجسته در روابط خارجه ایالات‌متحده محسوب می‌شود. مقاماتی که به‌عنوان فرستاده ویژه معرفی می‌شوند بسیار باتجربه و با سیاست کلی کشور به‌خوبی همسو هستند.


جایزه ۱۰ میلیون دلاری وزارت دادگستری آمریکا درباره اطلاعاتی از ابومحمد  الجولانی - ایسنا


آمریکا الجولانی را تروریست می‌داند اما با وی همکاری دارد!


جفری در مصاحبه خود می‌گوید: گروه هیئت تحریر الشام از بقیه گزینه‌های بد در استان ادلب بهتر بود.


وی ادامه می‌دهد که ادلب هم‌اکنون یکی از مهم‌ترین مکان‌ها در سوریه است که به‌نوبه خود در حال حاضر یکی از مهم‌ترین کشورها در منطقه غرب آسیا است. جفری تا نوامبر ۲۰۲۰ بر سیاست دولت ترامپ در سوریه نظارت می‌کرد و با انتخاب جو بایدن به‌عنوان رئیس‌جمهور از این مقام کنار گذاشته شد.


گزیده مصاحبه با جفری بخشی از یک برنامه مستند درباره ابومحمد الجولانی است. الجولانی که سابقاً عضو ارشد شبکه تروریستی القاعده بود با شروع جنگ در سوریه به گروه‌های تروریستی که به دولت قانونی دمشق در جنگ بودند پیوست.


جالب اینجاست که دولت آمریکا الجولانی را تروریست می‌داند. او در این مستند می‌گوید به رابطه‌اش با القاعده پایان داده است و اینکه در حال حاضر تروریست نامیده شود ناعادلانه است.


لازم به ذکر است که الجولانی با حضور خود در گروه تروریستی النصره که به‌وسیله القاعده در سوریه بنیان گذاشته شد در جنایات النصره از قبیل ترور، غارت و شکنجه شریک است و درست به همین دلیل بود که سران النصره تصمیم گرفتند با ائتلافی ظاهری با چند گروه کوچک دیگر مخالف دمشق هیئت تحریر الشام را تشکیل دهند تا به‌صورت ظاهر هم شده خود را مبرا از شبکه القاعده جلوه دهند و به‌تدریج این قابلیت را بیابند که به‌عنوان یک گروه غیر تروریستی در آینده سیاسی شمال سوریه مشارکت داشته باشند.




بیشتر بخوانید:



مسئول سابق اتحادیه اروپا در گفت‌وگو با آنا؛ آمریکا هیچ‌گاه به فکر استقرار ثبات در سوریه نبوده است/ مقاومت در مقابل فشار حداکثری برگ برنده ایران برای استقرار امنیت در منطقه


چرا نشست بروکسل کمکی به حل بحران سوریه نمی‌کند؟




در این ماجرا ما از یک‌سو فرستاده ویژه آمریکا در کشوری را داریم که تحولاتش از مارس ۲۰۱۱ به بعد تأثیر بسزایی در روابط بین‌الملل داشته و از سوی دیگر سرکرده یک گروه مسلح مخالف دولت سوریه را داریم که عضو شبکه تروریستی القاعده بوده و به تنها به ادعای خودش از این گروه جداشده است.



با این تفاسیر تعریف و تمجید فرستاده ویژه آمریکا از الجولانی و باارزش دانستن وی برای راهبرد ایالات‌متحده در سوریه تنها معنایی که می‌تواند در برداشته باشد این است که کاخ سفید از بی‌ثباتی و جنگ داخلی در سوریه، رویکرد نظامی، خشونت تروریستی، درد و رنج شهروندان بی‌گناه و بی‌دفاع، شکنجه، غارت اموال عمومی، نابودی زیرساخت‌ها و دور شدن از روش مسالمت‌آمیز برای حل اختلافات دفاع می‌کند و به این دفاع نامشروع خود نیز می‌بالد.


جولانی در مستند فوق‌الذکر تصریح می‌کند که هیئت تحریر الشام و آمریکا منافع مشترک دارند. وی ادعا می‌کند که گروه تحت فرماندهی وی دیگر خطری برای آمریکا و اروپا محسوب نمی‌شود.


ادلب با حدود 3 میلیون نفر جمعیت که غالباً فراری‌ها از دیگر بخش‌های سوریه هستند در شمال شرق سوریه واقع است و سرنوشتش در آینده سوریه و حتی منطقه بسیار بااهمیت به نظر می‌رسد. ارتش سوریه در اواخر سال ۲۰۱۹ با آغاز عملیاتی گسترده قصد آزادسازی استان ادلب را داشت که با حملات نیروهای حافظ صلح ارتش ترکیه در این استان در اوایل سال ۲۰۲۰ روبرو شد و از آن زمان به بعد بحران ادلب تشدید شده‌است.


اظهارات الجولانی و جفری یک سال پس از نبرد سخت در پایان سال ۲۰۱۹ تا اوایل ۲۰۲۰ گفته شد. البته این اولین باری نیست که جفری به‌عنوان یک مقام ارشد، رک‌گویی‌های جنجال‌آمیز انجام می‌دهد. وی مدتی پس از خروج از دولت در اواخر سال ۲۰۲۰، پذیرفت برای پنهان کردن تعداد واقعی نیروهای آمریکایی مستقر در سوریه اطلاعات دروغ منتشر می‌کرده است.



بازداشت 150 نظامی دیگر ترکیه به بهانه کودتا

دستگیری کودتاگران در کودتای نافرجام سال 2016 در ترکیه


ابراز خشنودی مقام ارشد سابق آمریکا از حرکت ترکیه به‌سوی خشونت


وی که در دوره‌ای سفیر ایالات‌متحده در ترکیه هم بوده است از کودتای نظامی سال ۱۹۸۰ در ترکیه که به دستگیری و شکنجه هزاران نفر انجامید نیز تعریف و تمجید کرده است.


جفری گفته است: کودتای ترکیه شاید موفق‌ترین مداخله نظامی در کشورهای منطقه از دو نسل قبل تابه‌حال بوده است. ترکیه یک هم‌پیمان مفید، قوی و با ثبات برای آمریکاست.


لازم به یادآوری است که در دوازدهم سپتامبر ۱۹۸۰ نظامیان ترکیه به فرماندهی ارتش این کشور دست به کودتایی موفقیت‌آمیز علیه دولت سلیمان دمیرل زدند. بعد از کودتای ۲۷ مه ۱۹۶۰ و کودتای سفید ۱۲ مارس ۱۹۷۱ این سومین مداخله آشکاری بود که باعث شد نظامیان مسلح در جمهوری ترکیه قدرت را در دست گیرند. در پی این کودتا بود که در ۲۱۰ هزار جلسه دادگاهی که برگزار شد ۲۳۰ هزار نفر محاکمه شدند، برای هفت هزار نفر از متهمان درخواست اعدام شد، حکم اعدام ۵۱۷ نفر تصویب و ۵۰ نفر از آن‌ها اعدام شدند و ۱۶ هزار نفر از حقوق شهروندی محروم شدند.


می‌بینیم که رک‌گویی‌های این دیپلمات آمریکایی و ابراز خشنودی وی به‌عنوان نماینده سیاسی سابق واشنگتن از رنج‌های ملت‌های منطقه چگونه زد و بندهای پنهانی سردمداران کاخ سفید را برای به کرسی ننشستن آرای مردم افشا می‌کند.


انتهای پیام/۴۱۵۵/




انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب