دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 دی 1394 - 09:19
در مراسم هفته پژوهش

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی لامرد: دانشگاه بدون پژوهش، مدرسه‌ای بیش نیست

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد لامرد، پژوهش را یکی از اساسی‌ترین وظایف دانشگاه دانست و گفت: جوهره وجودی دانشگاه‌ها انجام تحقیق و پژوهش و تولید علم و دانش است و بدون پژوهش، دانشگاه مدرسه‌ای بیش نیست.
کد خبر : 57249

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دکتر علی هاشمی در مراسم هفته پژوهش اظهار کرد: هرچه به علم و پژوهش توجه و اهمیت بیشتری داده شود، قطعاً آن جامعه از پیشرفت و توسعه بیشتری برخوردار خواهد بود.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد لامرد با توجه به فاصله میان دانشگاه و صنعت در کشور، گفت: اکنون میان دانشگاه‌های ما و صنعت فاصله‌ای وجود دارد که هم دانشگاه‌ها و هم مسئولان امر در صنعت کشور باید با همکاری و هماهنگی به ورود دانشگاه‌ها و دانشجویان در مراکز صنعتی و استفاده مراکز صنعتی از علم و دانش دانشگاه، این فاصله را روز بروز کم و کمتر کنند تا بتوان از علم و دانش دانشجویان به طور عملی و کاربردی استفاده کرد که این یکی از راه‌های محقق شدن اقتصاد مقاومتی مدنظر رهبر معظم انقلاب اسلامی است.


هاشمی خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد لامرد با برگزاری این مراسم و دعوت از مسئولان صنعتی منطقه و استان‌های همجوار به دنبال عملیاتی کردن ارتباط صنعت و دانشگاه است و امید داریم بتوانیم به‌وسیله تفاهم نامه‌هایی که با مراکز صنعتی برقرار می‌کنیم، بستری مناسب برای دانشجویان دانشگاه برای ورود به عرصه صنعتی کشور فراهم کنیم و هدف، استفاده از پتانسیل علمی پژوهشی دانشگاه در کنار تجارب صنعتی است تا تولید علم از یک طرف و حل مشکلات صنعتی از طرف دیگر اتفاق افتد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد لامرد، ایجاد پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد و شرکت‌های دانش‌بنیان را مقدمه‌ای برای تجاری سازی و تولید علم دانست که دانشگاه آزاد اسلامی واحد لامرد به جد به دنبال محقق کردن آنها است و در این زمینه از توان علمی پژوهشی استادان و دانشجویان واحد بهره می‌برد.


موسوی: ابتدا باید استادان و مراکز آموزش عالی دارای یک خودباوری قوی باشند تا پیشرفت‌های علمی شکل گیرد که باتوجه به گزارش اخیر پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) مبنی بر قرارگرفتن ۲۷ نفر از دانشمندان ایران در ردیف دانشمندان یک درصد بر‌تر دنیا این شتاب علمی باید با سرعت بیشتری انجام شود

در ادامه جلسه نماینده مردم لامرد و مهر در مجلس شورای اسلامی با قدردانی و تشکر از مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی واحد لامرد در اهمیت دادن به ارتباط میان دانشگاه و صنعت، این اقدام را مفید دانسته و خواستار استمرار تخصصی‌تر شدن و کاربردی‌تر شدن چنین مراسمی شد که راهکار آن محدود شدن جلسات به موضوعات خاص و شرکت کار‌شناسان دانشگاه‌ها و مراکز صنعتی در جلسات تخصصی است که بر اساس موضوعات مختلف کارگروه‌های تخصصی تشکیل شود تا دارای خروجی مشخص برای جامعه و کشور باشد که نتیجه آن بکارگیری دانشجویان در مراکز صنعتی خواهد بود.


دکتر سید موسی موسوی با توجه به صحبت‌های مقام معظم رهبری در جلسه با رؤسای دانشگاه‌ها مبنی بر انجام نیازسنجی علمی، شناسایی و سرمایه‌گذاری بر روی دانش مورد نیاز کشور را خواستار شد و یاد آور شد: ابتدا باید استادان و مراکز آموزش عالی دارای یک خودباوری قوی باشند تا پیشرفت‌های علمی شکل گیرد که باتوجه به گزارش اخیر پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) مبنی بر قرارگرفتن ۲۷ نفر از دانشمندان ایران در ردیف دانشمندان یک درصد بر‌تر دنیا این شتاب علمی باید با سرعت بیشتری انجام شود.


موسوی تمرکز خود در حوزه آموزش عالی را بر کم کردن فاصله میان صنعت و دانشگاه با کاربردی ترکردن رشته‌های دانشگاهی و تصویب رشته‌های جدید بر اساس نیاز صنعتی جامعه دانست که در این زمینه با دانشگاه‌های شهرستان همکاری لازم صورت گرفته است و در عمل تلاش خود دانشگاه‌هاست که ظرفیت‌های خود را به جامعه نشان دهند و این یک کار گروهی است و همه در چرخه علمی صنعتی مکمل همدیگر هستند.


وی مهم‌ترین وظیفه دانشگاه‌ها در آینده صنعتی منطقه با ورود شرکت‌ها و کارخانه‌های مختلف را تربیت دانشجویان مجرب و متخصص از نظر انجام کارهای عملی و تخصصی صنایع دانستند تا بتوان از جوانان منطقه در اشتغال این مراکز استفاده کنیم.


حسین حقایقی مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی لامرد هم مهم‌ترین ضعف دانشگاه‌ها را عدم تربیت نیروی انسانی کاری دانست که بعد از فارغ‌التحصیلی بتوانند در آزمون‌های علمی، تخصصی و عملی مراکز صنعتی پذیرفته شوند و دلیل آن اهمیت دادن دانشگاه‌ها بیشتر به دروس نظری است.


وی اظهار کرد: اگر خواستار ارتباط بیشتر دانشگاه با صنعت هستیم باید این خلاء پر شود و هم دانشگاه‌ها به مسائل و دروس عملی و کاربردی اهمیت بیشتر دهند و هم مراکز صنعتی با پذیرا بودن دانشجویان همزمان با تحصیل در دانشگاه به آنها در آشناشدن به کار عملی در محیط واقعی کمک کنند تا دانشجویان در هر دو زمینه علمی و عملیاتی از تجارب قابل قبولی برخوردار باشند.


معاون پژوهش و فناوری سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس جنوبی نیز از ضعف‌های مراکز صنعتی را دست و پاگیر دانستن دانشجویان و نپذیرفتن آنها در محیط واقعی کار دانست و از دانشگاه‌ها خواست بر روی درس‌هایی تمرکز بیشتری داشته باشند که بصورت عملیاتی برای صنعت مفید و مؤثر باشند.


مهدی شاهینی ادامه داد: امروزه صنعت کشور نیاز به نخبه علمی ندارد، بلکه نیاز به نخبه کاری دارد؛ چرا که نخبه علمی باید در دانشگاه رشد کرده و تولید علم کرده و تحقیق و پژوهش کند و نخبه کاری که نحوه کار با صنعت را فراگرفته، در کنار دانش دانشگاهی خود مشکل گشای امروزه صنعت کشور است.


شاهینی وظیفه اصلی صنعت نفت را اکتشاف، استخراج و تولید دانست نه پژوهش و فناوری،‌ گغت: باید با ارتباطی که میان صنعت و دانشگاه بوجود می‌آید، کارهای علمی پژوهشی بوسیله استادان و متخصصان دانشگاهی انجام شود و در اختیار صنعت نفت قرار بگیرد و فناوری لازم بوجود آید.


وی با تبریک به مردم لامرد و مهر بدلیل داشتن نماینده‌ای کوشا و پیگیر و وجود دانشگاه‌های متعدد در لامرد ابراز امیدواری کرد، ارتباط بین صنعت و دانشگاه در آینده از رونق بیشتری برخوردار شود.


در پایان جلسه از پژوهشگران بر‌تر در بخش استادان و دانشجویان و کارمندان حوزه پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد لامرد قدردانی شد.


در حاشیه مراسم هفته پژوهش واحد لامرد، نمایشگاهی از دستاوردهای علمی- پژوهشی و اختراعات دانشجویان و استادان دانشگاه دایر شد که مورد توجه شرکت کنندگان در مراسم واقع شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب