«کلاب هاوس» چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟
گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، کلاب هاوس شبکه اجتماعی نوظهوری است که اوایل سال 2020 ساخته شد و در ماه های اخیر روز به روز بر محبوبیت اش افزوده می شود. چیزی که کلاب هاوس را متفاوت میکند نبود متن، عکس و ویدئو است. این اپلیکیشن صرفا با صداست و همه چیز زنده و همزمان اتفاق میافتد. شما میتوانید به اتاقی بپیوندید که دیگران دارند صحبت میکنند یا خودتان یک اتاق ایجاد کنید و درباره موضوعی با دوستانتان حرف بزنید. نکته ای که وجود دارد این است که این شبکه اجتماعی مکالمات را ضبط نمیکند و شما نمیتوانید دوباره به آنها گوش دهید، همه چیز را باید به صورت لحظهای و زنده دنبال کنید.
چطور باید در این شبکه اجتماعی عضو شد؟
همین ابتدا باید بگوییم که عضو شدن در کلاب هاوس به همین راحتی ها نیست. فعلا باید برای ورود به این پلتفرم حتما گوشی آیفون داشته باشید چون هنوز نسخه اندروید آن منتشر نشده است. البته این تنها محدودیت این شبکه اجتماعی نوظهور نیست بلکه اکنون تنها با دعوت نامه میتوان در این شبکه اجتماعی عضو شد. در حقیقت هر شخص تنها با دریافت دعوت نامه از فردی که در اپلیکیشن عضو باشد، میتواند در این سرویس عضو شود. البته شما میتوانید پیش از گرفتن دعوت نامه نام کاربری خود را رزرو کنید.
مزایای کلاب هاوس
یکی از مزایای کلاب هاوس این است که اگر فردی توسط کاربران ریپورت شود نه تنها دیگر نمیتواند از کلاب هاوس استفاده کند بلکه فردی هم که او را تایید کرده نیز از این برنامه بیرون انداخته میشود و این موضوع می تواند آدم هایی را که در پلتفرم هایی مثل اینستاگرام به راحتی به فحاشی در زیر پیج افراد می پردازند محدود کند. البته از دیگر مزایای این پلتفرم هم مبتنی بر صدا بودن آن است که زحمت تایپ را کم و البته فضای صمیمی تری را هم ایجاد می کند.
معایب کلاب هاوس
یکی از مهم ترین نگرانی ها درباره حریم خصوصی و امنیت کاربران است که مبادا امنیت این پلتفرم که هنوز نسخه آزمایشی دارد، پایین باشد و اطلاعات حساس کاربران هک شود. جدای از این موضوع نقاط ضعف دیگری درباره کلاب هاوس در گفت وگو با ظریف عیان شد. اولین نقطه ضعف آن این بود که بیش از هشت هزار نفر نمیتوانند در یک گفت وگو شرکت کنند. در حالی که امکان گفت وگوی جمعی در کانالهای تلگرام و در قالب
Voice Chat این ضعف را ندارد و همزمان صدها هزار نفر میتوانند در چنین فضایی حضور پیدا کنند. علاوه بر این تلگرام بر خلاف کلاب هاوس اجازه ضبط کردن گفت وگوها و انتشار فایل آن در همان کانال را میدهد. این مزیت در اینستاگرام هم دیده میشود جایی که پس از لایو سه نفره میتوان همان گفت و گو را در صفحه منتشر کرد تا مخاطبانی که نتوانستند در زمان لایو گفت وگو را گوش کنند، بعدا بشنوند. در کنار این ها باید به این موضوع هم اشاره کرد که مدیر اتاق است که به اشخاص اجازه اظهار نظر می دهد به همین دلیل این امکان وجود دارد که مکالمه ها به صورت متکلم وحده یا از جانب عده ای هم سو شکل بگیرد و به دیدگاه های مختلف اجازه اظهار نظر داده نشود.
هراس از کلاب هاوس
در این میان در آخرین ساعت روز 11 فروردین بود که یکی از بزرگ ترین و جنجالی ترین گردهمایی ها در کلاب هاوس شکل گرفت و بازتاب زیادی در فضای مجازی داشت.محمد جواد ظریف در این گردهمایی کلاب هاوسی حضور داشت و به سؤالاتی درباره توافق ۲۵ ساله ایران و چین، برجام، کاندیداتوری در انتخابات و... پاسخ داد.
البته این گردهمایی باعث شد تا حمله هماهنگ خبرنگاران تلویزیون های خارجی به ایجاد کننده این اتاق گفت و گو در کلاب هاوس هم حسابی خبرساز شود و با ریپورت کردن او اجازه برگزاری این گونه گردهمایی ها را از او در کلاب هاوس گرفتند. در همین زمینه ،یکی از فعالان فضای مجازی نوشت: «اگر اقبال از کلاب هاوس به همین شکل ادامه یابد و مردم امکان ارتباط مستقیم با وزرا و مسئولان را داشته باشند دیگر «بی بی سی» و «وی او ای» نمیبینند. همین زنگ خطر باعث این برخوردها شده است.»
منبع: روزنامه خراسان
انتهای پیام/
انتهای پیام/