بلایی که سرما بر سر مردم تگزاس آورد در انتظار تمام آمریکاییهاست/ فقدان اداره و بودجه خاص برای دفاع از آمریکا در جنگ سایبری احتمالی
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، مایک راجرز مدیر سابق کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا در مقالهای در نشریه هیل تصریح میکند که اگر یک جنگ تمامعیار سایبری رخ دهد ایالاتمتحده بازنده آن خواهد بود.
وی ادامه میدهد که به این موضوع فکر کنید با چند کلیک روی ماوس و تنها در چند ثانیه هکرهای روسیه و چین خواهند توانست شبکه برقرسانی کشور را از کار بیندازند و میلیونها نفر را از سیستم گرمایش بیبهره کنند، فریزرهای سوپرمارکتها را بیفایده کنند، خودپردازها را از کار بیندازند و جلوی سوختگیری خودروها در پمپبنزینها را بگیرند. این اتفاق چند روز پیش در پی سرما و گردباد و از مدار خارج شدن نیروگاههای برق در تگزاس پیش آمد و به کشته شدن دهها نفر انجامید حال ببینید در مقیاس ملی چه فاجعهای در انتظار این کشور است.
آمریکا ضعیفترین ازنظر امنیت سایبری در بین کشورهای بهرهمند
راجرز میافزاید که اگر تابهحال ما از یک فاجعه دیجیتالی جان سالم به دربردهایم به خاطر مهارت ما نیست بلکه به خاطر بخت بد و نیز خویشتنداری دشمنان آمریکا است.
وی افزود همین چند هفته پیش بود که هکرها به یک تصفیهخانه آب در فلوریدا حمله کردند و سعی کردند که میزان قلیایی آب آشامیدنی را تا حد سمی شدن افزایش دهند. یک کارمند تصفیهخانه از ماجرا آگاه شد و از فاجعه جلوگیری کرد. تنها شانس بود که جلوی این فاجعه سایبری را گرفت. اگر فکر میکنید که مورد ذکرشده کافی نیست ما هنوز داریم درباره مقیاس کلی هک شدن اطلاعات سازمانهای دولتی که سه ماه پیش فاش شد اطلاعات و جزئیات کشف میکنیم. در آن حمله دستکم 9 اداره فدرال و بیش از یکصد شرکت هدف حمله سایبری قرار گرفتند و روزبهروز به تعداد آنها هم اضافه میشود.
بیشتر بخوانید:
آمریکا سه مقام اطلاعاتی کره شمالی را به سرقت سایبری متهم کرد
اِعمال محدودیت سایبری علیه کشورها توسط آمریکا
راجرز ادامه میدهد که هکرها که احتمالاً روس بودند به شبکه خدمات سایبری نفوذ کردند و کدهای مخرب را برای بیش از 18 هزار کاربر فرستادند. این عملیات تقریباً یکی از گستردهترین عملیات جاسوسی در تاریخ بود و عملیاتی مشابه سرقت سوابق تحقیقاتی 22 میلیون نفر در سال 2015 بود که به چینیها نسبت داده شد.
وی ادامه میدهد که نکته جالب اینجا بود که هکرهای روس حمله خود علیه آمریکا از داخل ایالاتمتحده و با استفاده از سرورهای درون آمریکا آغاز کردند. این واقعاً یک روش هوشیارانه برای پنهان ماندن منبع حمله بود. به همین دلیل بود که دستگاههای امنیتی سایبری ما هم هشدار حمله خارجی ندادند. هکرهای خارجی از نقطهضعف ما اطلاع داشتند.
دشمنان ایالاتمتحده آنقدر باهوش و پیشرفته هستند که لازم نیست در هیچ جنگ میدانی با آمریکا درگیر شوند و تنها کافی است که یک هکر با چند کلیک روی ماوس خود کاری کند که از هزاران هزار سرباز در میدان نبرد برنمیآید
راجرز میافزاید که تنها موضوعی که جلوی هکرها برای انجام حمله مخرب و جاری ساختن کدهای مخرب را گرفت خود هکرها بودند. هکرها میتوانستد که سبب اختلال در شبکههای بخش خصوصی و دولتی شوند، سوابق را تغییر دهند یا حذف کنند، ویروسها را فعال کنند و بهراحتی شبکههای ما را خاموش کنند. حذف کدهای مخرب و یا ریاستارت سیستم به هیچوجه مشکل را حل نمیکرد. در سال 2016 هکرهای روس به شبکه برق سراسری اوکراین حمله کردند و تا همینالان هم کارشناسان امنیت شبکه در حال یافتن و از بین بردن آسیبهای بهجامانده از پنج سال پیش هستند.
آمریکا برای روزهای سخت آماده نیست
راجرز معتقد است که آمریکا به یک مدیر امنیت سایبری ملی در کاخ سفید نیاز دارد اما مقامات چنین اعتقادی ندارند و بودجه لازم برای چنین اقدامی نیز در بودجه سالیانه دیده نشده است. دولت باید به این جمعبندی برسد که بخش خصوصی بهتنهایی نمیتواند در مقابل حملات سایبری مقاومت کند. بخش خصوصی تنها میتواند حملات روزمره را دفع کند. هرچقدر آموزش شبکه اینترنت، هوش مصنوعی و موضوعات مربوط به اینترنت رشد کنند آسیبپذیریهای آمریکا در مقابل حملات هم بیشتر خواهد شد.
وی تصریح کرد که اگر ایالات متحد امروز اقدام به رفع نقاط ضعف خود نکند و از شبکه کشور محافظت نکند در آینده با مشکلات فراوان روبرو خواهد شد.
راجرز سپس مدعی شد که هکرهای ایرانی به بانکهای امریکایی در سال 2012 حمله کردند. تأسیسات آبرسانی کشور موردحمله قرار گرفت. رد پای روسها در تأسیسات و تجهیزات برقرسانی کشور یافته شد. این موارد ثابت می کنند که دشمنان ایالاتمتحده آنقدر باهوش و پیشرفته هستند که لازم نیست در هیچ جنگ میدانی با آمریکا درگیر شوند و تنها کافی است که یک هکر با چند کلیک روی ماوس خود کاری کند که از هزاران هزار سرباز در میدان نبرد برنمیآید.
انتهای پیام/4155/
انتهای پیام/