دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 فروردين 1400 - 12:00
سوابق معاون جدید گروه اقدام علیه ایران؛

تضاد در انتصاب معمار تحریم‌ها و ادعای اتخاذ دیپلماسی در خصوص ایران/ عملکرد دولت بایدن بازهم در تضاد با هیاهوی دوره انتخابات

انتصاب معمار تحریم‌های آمریکا علیه تهران به‌عنوان معاون نماینده ویژه آمریکا در امور ایران یا همان گروه اقدام علیه ایران در یازدهم اسفندماه به عقیده برخی از تحلیلگران نمونه دیگری از تضاد میان وعده‌های انتخاباتی و عملکرد پس از انتخابات دولت جو بایدن رئیس‌جمهور ایالات‌متحده است.
کد خبر : 571659
تحریم+فولاد+مبارکه.jpg

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، وقتی‌که اندیشکده بروکینگز  خبر انتصاب ریچارد نفیو به‌عنوان معاون رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران را رسانه‌ای کرد اولین موضوعی که به ذهن تحلیلگران و کارشناسان مطلع از تنش‌های موجود بین ایران و آمریکا رسید تفکرات این مرد در کتابی تحت عنوان هنر تحریم‌ها بود.


نفیو در این کتاب به تشریح چارچوب فکری و عملی خود در طراحی تحریم‌ها علیه ایران با هدف افزایش حداکثری تأثیر و موفقیت آن‌ها می‌پردازد.


نفیو مدرک کارشناسی خود را از دانشگاه جورج واشینگتن در سال ۲۰۰۲ دریافت کرد و در سال ۲۰۰۴ در رشتهٔ مطالعات سیاست امنیتی از همین دانشگاه در مقطع کارشناسی ارشد فارغ‌التحصیل شد.


تضاد در انتصاب معمار تحریم‌ها و ادعای اتخاذ دیپلماسی در خصوص ایران/ عملکرد دولت بایدن بازهم در تضاد با هیاهوی دوره انتخابات


ریچارد نفیو ذات سیاست آمریکا در قبال ایران و رابرت مالی ظاهر آن است


بعد از فارغ‌التحصیلی در وزارت انرژی مشغول به کار شد. در سال ۲۰۰۴ وی در شرایط برچیده شدن برنامهٔ تسلیحات هسته‌ای لیبی، به‌عنوان دستیار ویژه برای سیاست منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای خدمت کرد. وی در سیاست‌گذاری برای منافع ایالات‌متحده در رابطه با ایران، کره شمالی، هند شرکت داشت.


نفیو همچنین به مدت ۱۰ سال مسئول امور ایران در کاخ سفید و قائم‌مقام هماهنگی سیاست تحریم در وزارت خارجه آمریکا بود و در طراحی تحریم‌های اخیر علیه ایران نقش محوری ایفا کرد.


نفیو از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۱ در دفتر امنیت بین‌المللی و منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای در وزارت امور خارجه، به‌عنوان اولین مقام مسئول در قبال برنامه هسته‌ای ایران حضور داشت و از 2011 به مدت دو سال مسئول میز ایران در شورای امنیت ملی ایالات‌متحده آمریکا بود.


وی سپس تا سال 2015 به‌عنوان پژوهشگر ارشد مرکز سیاست جهانی انرژی در دانشکدهٔ امور بین‌الملل و امور عمومی دانشگاه کلمبیا کار کرد و در خلال 6 سال گذشته به‌عنوان عضو ارشد غیرموظف در مؤسسهٔ بروکینگز از مشغول به کار بوده است.


نفیو در کتاب خود توضیح می‌دهد که چگونه واردات برخی اقلام را منع نکردند تا ذخیره ارزی ایران با سرعت بیشتر و زودتر تحلیل برود


وی که یکی از چهره‌های اصلی تیم پشتیبان مذاکره‌کنندگان آمریکایی قبل و در هنگام امضا توافق هسته‌ای سال 2015 موسوم به برجام بود رویکرد و سیاست خود در سامان‌دهی تحریم‌ها علیه ایران را با نگارش کتاب بحث‌برانگیز هنر تحریم‌ها به همگان اثبات کرد.


کتاب نفیو در آستانه سال 1397 شمسی در آمریکا منتشرشده و از این بابت نیز در ارتباط با تحولات مرتبط با ایران، ازجمله جدیدترین آثار است.






بیشتر بخوانید:


معمار تحریم‌های ایران در وزارت خارجه آمریکا پست گرفت


تحریم‌ها در هراس کشورها برای کمک‌رسانی به ایران نقش دارند






وی در کتاب خود توضیح می‌دهد که زهر تحریم‌ها را چه زمانی، چگونه و بر کجا می‌توان وارد کرد و درعین‌حال، استقامت طرف مورد تحریم را چگونه و بر اساس چه شاخص‌هایی می‌توان سنجید و تحریم‌ها را چگونه متناسب با این شاخص‌ها، تنظیم و باز تنظیم کرد که بیشترین تأثیر را برجای بگذارد به‌طوری‌که درنهایت دیپلماسی واردشده و نفع حداکثری را برای تحریم‌گذار به ارمغان بیاورد.


نفیو در کتاب خود توضیح می‌دهد که چگونه در عین تحریم اقلام مختلف، واردات کالاهای لوکس را از تحریم مستثنا کرد تا به احساس اجتماعی تحریم شدگی بیشتر دامن بزند، یا مثلاً چگونه افزایش قیمت مرغ در ایران، موضوعی که هدف تحریم نبوده، به افزایش فشار تحریم‌ها کمک کرده است یا مثلاً چطور واردات برخی اقلام را منع نکرده تا ذخیره ارزی ایران با سرعت بیشتر و زودتر تحلیل برود.


به‌هرحال نفیو محقق ارشد در دانشگاه کلمبیا و تحلیلگر ارشد مؤسسه بروکینگز بوده و توانایی تجزیه‌وتحلیل اوضاع را به‌خوبی دارد. وی با اصلی‌ترین کشور منطقه غرب آسیا یعنی ایران آشنایی بالایی دارد و از نزدیک سیاست خارجه ایران را زیر ذره‌بین نگاه علم- پایه و تجربه- بنیان خود مطالعه کرده است.


وی که در زمینه سنجش اثربخشی تحریم‌ها بر کشورهای مختلف کار تحقیقی انجام می‌دهد، در نوامبر سال ۲۰۱۸ از تأثیر احتمالی تحریم‌ها بر حوزه‌های انسان‌دوستانِه در ایران ابراز نگرانی کرده بود.


ریچارد نفیو به‌سادگی به لغو تحریم‌ها علیه ایران رضایت نخواهد داد


وی در ابتدای سال 2018 به چند سؤال در خصوص ایران پاسخ داد که به‌وسیله وب‌سایت خبری- تحلیلی کلمبیا نیوز منتشر شدند.


نفیو در پاسخ به این پرسش که چرا برخی کشورها علیه دیگر ملل اقدام به اعمال تحریم می‌کنند؟ اظهار می‌کند که همه سیاست خارجه اساساً بر تلاش برای مجبور کردن دیگر ملل به انجام چیزی که تحریم کننده می‌خواهد بنا شده‌اند. تحریم جایگاهی بین دیپلماسی و اقدام به زور است و معنی آن‌هم این است که تو باید این کار را انجام بدهی وگرنه ما تو را خواهیم کشت. تحریم از دوران باستان وجود داشته و کشورهایی که قصد داشتن دست برتر نسبت به دیگر کشورها داشته‌اند از آن استفاده می‌کرده‌اند و تاریخ شروع آن به یونان باستان در 432 سال قبل از میلاد مسیح باز می‌گردد.


تضاد در انتصاب معمار تحریم‌ها و ادعای اتخاذ دیپلماسی در خصوص ایران/ عملکرد دولت بایدن بازهم در تضاد با هیاهوی دوره انتخابات


وی در پاسخ به این سؤال که هدف از اعمال تحریم‌ها علیه ایران چیست؟ می‌گوید این یک بخش از مشکل است. اهداف ما زیاد هستند. ما می‌خواهیم ایران رفتارش را در حمایت از تروریسم، رعایت حقوق بشر، دستیابی به تسلیحات غیرمتعارف مانند تسلیحات هسته‌ای و برنامه موشک‌های بالستیک عوض کند. برخی گمان می‌کنند که اعمال تحریم تنها روشی برای تغییر رژیم است. دیگران گمان می‌کنند که هدف از تحریم فشار آوردن بر دولت ایران است تا بعضی از فعالیت‌های خاص را ادامه ندهد. من به اردوگاه دوم اعتقاد دارم.


نفیو در پاسخ به این سؤال که آیا تحریم‌ها خطراتی هم در بردارند؟ گفت که یک تمایل در افکار سیاسی آمریکا وجود داد که خیلی خوب نیست. آمریکا اگر ببیند یک سیاست خوب کار می‌کند بارها و بارها آن را تکرار خواهد کرد. وی ادامه می‌دهد که این رویکرد به اقتصاد و سیاست کشور لطمه می‌زند و توانایی ما را در تعامل با اقتصاد جهان محدود می‌کند و نیز تأثیر تحریم‌های آتی را نیز از بین می‌برد.


به گزارش آنا، به نظر می‌رسد که نفیو مطالعه دقیق در خصوص اعمال تحریم‌ها، آثار کوتاه‌مدت، میان‌مدت و درازمدت تحریم‌ها داشته است. وی کاملاً در جریان چندوچون تحریم‌ها علیه ایران است. مبدأ و دسته‌بندی‌های تحریم‌ها را به‌خوبی می‌شناسد. از نظرات مقامات و مردم ایران در این خصوص آگاه است. از اوضاع داخل کشور خودش هم در رابطه با ایران مطلع است. خودش در اعمال تحریم و بازنگری در آن دخیل بوده و حتی با نحوه رفع موقت و دائم تحریم‌ها نیز به‌خوبی آشناست. وی می‌داند که اگر دلایلی که به خاطرشان تحریم‌ها اعمال‌شده‌اند محقق نشوند تحریم‌های بعدی علیه دیگر کشورها اثر نخواهد داشت و از اعتبار تحریم کننده هم به‌شدت کاسته می‌شود. وی سابقاً پشتیبان گروه مذاکره‌کننده و تحریم کننده ایران بوده و به‌شدت در کار خود متخصص است. به نظر نمی‌رسد که این فرد تا زمانی که خواسته‌های پشت سر اعمال تحریم‌ها علیه ایران محقق نشوند رضایت بدهد که کشورش حتی در حد برجام هم کوتاه بیاید. به نظر می‌رسد که این فرد که به‌خوبی می‌تواند نیم امتیاز بدهد تا دونیم امتیاز بگیرد درصدد بررسی اوضاع برای گنجاندن همه موارد هسته‌ای و غیرهسته‌ای در قراردادی جدید با ایران است تا بر اساس آن کشورش دست به لغو تحریم‌ها بزند.


انتهای پیام/4155/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب