آزمون دوره دکتری پزشکی چگونه برگزار میشود؟
به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و کنکور گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، آزمون دوره دکتری گروه پزشکی با حضور 13 هزار و 427 داوطلب در روزهای 5،6 و 7 تیرماه 1400 برگزار میشود.
آزمون کتبی بهطور متمرکز و بهصورت سؤالات چهارگزینهای و دارای نمره منفی، توسط مرکز سنجش آموزش پزشکی وزارت بهداشت برگزار میشود. در این دوره شرایطی فراهم شده است که داوطلب میتواند با توجه به مدرک مقطع قبلی خود حداکثر در دو رشته (یا مجموعه) امتحانی که در دو نوبت متفاوت برگزار میشود شرکت کند. داوطلبان، مجاز به انتخاب دو رشته (یا مجموعه) امتحانی در یک نوبت نیستند.
بنا بر شرایط و امکانات دانشگاهها و نیز شرایط خاص کشور متأثر از شیوع بیماری، ممکن است آزمون تمام یا تعدادی از رشتهها بهصورت الکترونیک یا کاغذی برگزار میشود.
داوطلبان برای شرکت در آزمون صرفاً مجاز به انتخاب یکی از دورههای دکتری تخصصی یا دکتری پژوهشی هستند که در فرم ثبتنام نسبت به انتخاب یکی از آنها اقدام کردهاند.
در مرحله اول آزمون (کتبی) کسب حدنصاب 50 درصد میانگین کل نمرات شرکتکنندگان در آزمون کتبی هر رشته و کسب حداقل 30 درصد از نمره کتبی آزمون الزامی است. همچنین در مرحله دوم آزمون (مصاحبه) کسب حداقل 50 درصد میانگین نمره تراز شده مرحله دوم 5 درصد اول هر رشته با رعایت سایر شرایط و مقررات الزامی است.
شیوه پذیرش دکتری تخصصی و پژوهشی
بر اساس قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دورههای تحصیلات تکمیلی در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور سنجش و پذیرش در مقاطع دکتری تخصصی و دکتری پژوهشی به شرح جدول زیر انجام میپذیرد:
برای داوطلبان دوره دکتری پژوهشی داشتن حداقل دو مقاله تحقیقی اصیل (Original) منتشرشده در مجلات علمی، پژوهشی معتبر نمایه شده در نمایهنامههای بینالمللی Web of Science یا PubMed بهعنوان نویسنده اول یا مسئول در زمان مصاحبه الزامی است. مقالات مذکور داوطلب باید در زمان انتخاب رشته/محل برای بررسی و تأیید توسط معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سامانه مرکز سنجش آموزش پزشکی بارگذاری شود.
داوطلبانی که در آزمون کتبی دکتری پژوهشی قبول میشوند؛ باید هنگام انتخاب رشته/محل دو مقاله شرطی چاپشده را داشته باشند و لذا نامه پذیرش مقاله (Acceptance) بههیچوجه قابلقبول نیست.
شرایط نمره زبان
بر اساس مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دورههای تحصیلات تکمیلی، شرط داشتن نمره زبان بهعنوان پیشنیاز برای شرکت در آزمون دکتری تخصصی و پژوهشی (Ph.D) حذف شده است و درس زبان انگلیسی عمومی با 40 سؤال (شامل 15 سؤال درک مطلب، 15 سؤال لغت و 10 سؤال گرامر) با ضریب 3 برای همه رشتهها بهعنوان یکی از دروس امتحانی به آزمون اضافه شده است.
شرط ارائه نمره زبان معتبر به دانشگاه، برای پذیرفتهشدگان نهایی (تا زمان آزمون جامع) به قوت خود پابرجاست.
چگونگی برگزاری آزمون شفاهی
آزمون شفاهی (مصاحبه) برای دوره دکتری تخصصی توسط مناطق آمایشی (دانشگاهها) و برای دوره دکتری پژوهشی توسط مراکز تحقیقات مجری دوره دکتری پژوهشی (سازمانها، مؤسسات و دانشگاههای علوم پزشکی) برگزار خواهد شد.
چنانچه شرایط کشور از نظر شیوع بیماری برای برگزاری حضوری مصاحبه مناسب نباشد، ممکن است آزمون مرحله دوم (مصاحبه) بهصورت مجازی برگزار شود.
از داوطلبانی که در آزمون کتبی (مرحله اول) حدنصاب نمره لازم را (با توجه به سهمیه داوطلب) کسب کرده باشند، به تعداد دو برابر ظرفیت آن رشته انتخاب میشوند و بر اساس اولویت نمره کتبی و انتخاب محل جهت مصاحبه معرفی خواهند شد.
انتهای پیام/4040/
انتهای پیام/