تکلیف دانش آموزان در نوروز ۱۴۰۰ چیست؟
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، حال و هوای آموزش در روزهایی کرونایی شرایط متفاوتی داشت و با روندی همراه بود که کمتر کسی تصور میکرد چنین اتفاقاتی بیفتد از توسعه آموزش مجازی و غیرحضوری که تا قبل از کرونا نه تنها موضوعیتی نداشت بلکه چندان هم در عمل عزمی برای اجرای آن به چشم نمیخورد تا دورکاریها و دوری از ارتباط زنده و چهره به چهره معلم و دانش آموز که جزو اتفاقات نادر در روند تعلیم و تربیت است.
با وجود این شرایط اجباری آنچه که نقطه عطف این تغییرات به حساب میآید، تعطیل نشدن نسبی جریان آموزش بود هرچند که این روند بدون اشکال نبود و همچنان هم برخی از مشکلات جزو جدایی ناپذیر این جریانند، به هر طریق شرایط متفاوت یکسال گذشته ایام نوروز متفاوتی را هم برای جامعه ذینفعان دستگاه تعلیم و تربیت رقم خواهد زد.
خداحافظی موقتی با جریان آموزش مجازی
آنطور که آموزش و پرورش و در راس آن محسن حاجیمیرزایی وزیر آموزش و پرورش اعلام کرده، آموزش مجازی در ایام نوروز تعطیل است و این تصمیم نشان از آن دارد که بالاخره جریان پیوسته آموزش مجازی سال تحصیلی جاری هم تعطیلی موقتی را تجربه خواهد کرد.
او معتقد است آن بخشی که تدریس و آموزش است تعطیل شود تا معلمان و دانشآموزی کمی استراحت کنند و بعد از نیمه اول فروردین شروع به کار و آموزش در بستر مجازی بار دیگر از سر گرفته شود.
جریانی که باعث شد تا معلمان ناگزیر باشند که همواره و بدون یک روز تعطیلی تولید محتوای الکترونیکی و آموزش خود را در ساعات مختلف شبانه روز به سرانجام برسانند، اما گویی با تعطیلی دو هفتهای نوروز بالاخره رضایت، به دوری از چنین فضایی محقق شد.
البته در کنار این موضوع شبکه شاد هم تمهیداتی متفاوت از جریان آموزش معمول را در این ایام در نظر گرفته است و آنطور که مسئولان پرورشی آموزش و پرورش اعلام کردند در این بستر به فلسفه نوروز، پیدایش، آداب و رسوم، نوروز پس از اسلام، نوروز در دوران معاصر و نوروز در دوران سخت کرونا اشاره میشود و این برنامه به نام شادمانه طراحی و تدوین شده است.
شادنامه در ١۵ بخش هر شب ساعت ١٩ برای دانش آموزان در بستر شبکه شاد قابل دسترسی است و هدف از تولید و اجرای این برنامه سرگرم کردن دانش آموزان است.
بساط درس در شبکههای تلویزیونی جمع است
آموزشهای تلویزیونی و همکاری مشترک آموزش و پرورش با صدا و سیما سابقهای بیش از یکسال پیدا کرده است واین روش آموزشی اولین شیوهای بود که در ایام شیوع کرونا برای تداوم جریان آموزشی دانش آموزان شکل گرفت و همچنان هم کارش تداوم پیدا کرده است تا آنکه قرار بر این شد تا بعد از بیش از یک سال، روند جریان آموزشی در آن به طور موقت تعطیل شود و اینگونه کار نمایی دیگر به خود گرفت.
بر این اساس آموزشهای تلویزیونی هم رویکرد جدیدی به خود میگیرد و مدرسه نوروزی شکل خواهد گرفت؛ آنطور هم که شبکه آموزش اعلام کرده است مدرسه تلویزیونی ایران با شعار «آموزش تعطیل نیست» در ایام نوروز از تاریخ چهارم فروردین ساعت ۹:۳۰ تا ۱۳:۰۰ پخش خواهد شد و ترکیبی جدید و نوروزی به خود خواهد گرفت.
مشق نوروزی تعطیل!
یکی از کابوسهای دوران دانش آموزی آن هم در ایام عید حل کردن پیکهای نوروزی و حجم بالا و متنوع تکالیفی بود که گاه گستردگی اش، آن هم در روزهای تعطیلات عید کار را تا واپسین ساعات نزدیک به بازگشایی مدارس بعد از ایام تعطیلات میکشاند آن هم با چاشنی همکاری اقوام و دوستانی که در دید و بازدیدهای نوروزی حضور داشتند.
با وجود این اوضاع استرس آور برای دانش آموزان چند سالی میشود که مشق و پیک نوروزی حذف شده است و طرحی به نام «عید و داستان» مثل سالهای قبل فعالیتش را ادامه میدهد؛ این طرح دانش آموزان را در سه محور داستان گویی، داستان خوانی و داستان نویسی تقویت میکند تا خلاقیتهای خود را بروز دهند و با کتاب انس بگیرند همچنین از طریق داستان خوانی مهارتهای خواندن خود را تقویت کنند.
همچنین محسن حاجیمیرزایی وزیر آموزش و پرورش هم در این باره گفت که فضای جدید در دوره ابتدایی متمرکز به هنر و داستان است و تلاش این است که دانشآموزان در ایام نوروز متناسب با علاقه خود با تکالیف در ارتباط باشند و از این به بعد تکالیفی مشابه تکالیف گذشته نخواهیم داشت.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوانانتهای پیام/
انتهای پیام/