دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 اسفند 1399 - 14:51
شیطنت کاخ سفید در ارائه اطلاعات و آمار؛

رمزگشایی از پنهانکاری آمریکا از تعداد نیروهایش در افغانستان/ پنتاگون به بهانه حفظ امنیت عملیات از بیان واقعیت طفره می‌رود

گزارش‌های ضدونقیض وزارت دفاع ایالات‌متحده درباره شمار نیروهای آمریکایی در افغانستان و نیز تعداد عملیات هوایی علیه اهداف متفاوت در عراق و سوریه آن‌قدر زیاد شده که دیگر کسی به آمار پنتاگون اعتماد ندارد.
کد خبر : 570204
download.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، اگر پنتاگون متعهد به شفاف‌سازی است که همیشه ادعای آن را داشته پس چرا همیشه وقتی‌که صحبت از اطلاع‌رسانی به مردم آمریکاست، به دنبال راهی است تا از ارائه آمار دقیق و بموقع طفره رود؟


روزنامه نیویورک‌تایمز به‌تازگی گزارشی را درباره تعداد واقعی سربازان آمریکایی در افغانستان منتشر کرد و نوشت که این تعداد 3 هزار و 500 نفر است که با آمار 2 هزار و 500 نفری اعلام‌شده در پانزدهم ژانویه توسط کریس میلر، سرپرست وزارت دفاع تفاوت زیادی دارد. یک هزار نفری که در آمار پنتاگون نیامده بنا بر گزارش‌ها، واحدهای موقت و تعدادی از رنجرها هستند که در زمان حضور در افغانستان تحت فرماندهی سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) و نیز وزارت دفاع این کشور هستند.



image-20210317143640-2.jpeg


راب لودویک، سرگرد ارتش و سخنگوی پنتاگون اصرار کرد که شمار واقعی سربازان آمریکایی در افغانستان همان 2 هزار و 500 نفر است و اضافه کرد که وی نمی‌تواند درباره آمار نیویورک‌تایمز اظهارنظر کند زیرا آمار این روزنامه بر اساس داده‌های وزارت دفاع نیست و تنها گزارش رسانه‌ای است.


افشای دروغ‌های پنتاگون توسط رسانه‌ها


این درست است که تعداد نیروهای مستقر در یک کشور همیشه در حال کم‌وزیاد شدن است اما این اولین بار نیست که پنتاگون آمار ناقص ارائه می‌دهد. برای مثال در سال 2017 مقامات وزارت دفاع تأیید کردند که تعداد سربازان آمریکایی در افغانستان نزدیک به 11 هزار نفر است که در آمار رسمی وزارت دفاع 8 هزار و 400 نفر ذکر شده بود؛ زیرا این وزارتخانه نیروها با مأموریت موقت را در آمار رسمی لحاظ نکرده بود.




بیشتر بخوانید:



سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: گزینه‌های مختلفی برای استقرار نظامیان آمریکا در افغانستان روی میز است


طرح صلح جدید آمریکا مردم افغانستان را خشمگین کرد




در همین راستا خانم دانا وایت، سخنگوی دیگر پنتاگون گفت: تاریخ‌ مصرف این‌گونه روش‌ها دیگر به پایان رسیده است. وی قول داد که نیروهای مسلح از این به بعد باید در زمینهٔ بیان تعداد نیروها در افغانستان، عراق و سوریه شفاف عمل کنند.



البته قول وی محقق نشد. درواقع در خلال چهار سال گذشته نیروهای مسلح ارائه آمار ماهانه در خصوص تعداد حملات هوایی در افغانستان، عراق و سوریه را هم متوقف کرده‌اند. آماری در خصوص تعداد هواپیماهای آماده عملیات، تعداد مناطقِی که در افغانستان تحت کنترل دولت کابل هستند و مکانی که نیروهای آمریکایی به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند وجود ندارد.


همین اواخر، پنتاگون پافشاری می‌کرد که این اداره از یک روش متمرکز برای ردیابی اینکه چه تعداد از نیروها برای تزریق واکسن کرونا انتخاب شده‌اند برخوردار نیست؛ علیرغم اینکه یک ژنرال دوستاره نیروی هوایی قادر هم بود به کنگره خبر بدهد که یک‌سوم نیروهای نظامی از تزریق واکسن خودداری کرده‌اند.


جان کاربی، دیگر سخنگوی پنتاگون پافشاری کرد که واحدهای ویژه، فرماندهی‌ها و حتی نیروهای خدماتی ارتش ممکن است که در ردیابی اینکه چه تعداد نیروی نظامی واکسن کرونا تزریق کرده باشند شرکت کنند اما آماری که به دست می‌آید به وزارت دفاع ارجاع داده نمی‌شود.


گزارش خلاف واقع پنتاگون در باره دسترسی رسانه‌ها به مقامات نظامی


تا به حال هیچ مقامی توضیح نداده است که چرا پنتاگون قادر به درخواست و سپس ارائه جدول زمان‌بندی برای جمع‌آوری آمار سرویس خدماتی ارتش نیست.


وقتی هم سؤال شد که آیا وزارت دفاع قصد این را دارد که بار دیگر اطلاعاتی را که قبل از 2017 منتشر می‌کرد، در اختیار عموم قرار دهد، لودویک، سخنگوی وزارت دفاع پاسخ داد که ارتش متعهد است که اطلاعات دقیق و بموقع را با رعایت ملاحظات امنیتی و عملیاتی ارائه دهد.



تا به حال هیچ مقامی توضیح نداده است که چرا پنتاگون قادر به درخواست و سپس ارائه جدول زمان‌بندی برای جمع‌آوری آمار سرویس خدماتی ارتش نیست.



وی ادامه داد: ما موظف هستیم تا آنجایی که می‌شود شفاف عمل کنیم و این مدعا را با برگزاری نشست خبری روزانه و ایجاد دسترسی برای رسانه‌ها به منظور ارتباط با مقامات ارشد نظامی به اثبات رسانده‌ایم. اما برخی از اطلاعات را نمی‌توانیم منتشر کنیم زیرا امکان دارد جان نیروها را به خطر بیندازیم.


اما اگر اوضاع‌واحوال نیروهای نظامی کشور را در ماه‌های اخیر در نظر بگیریم درمی‌یابیم که احتمالاً پنتاگون آماری را منتشر نمی‌کند که ضعف نیروهای نظامی ایالات‌متحده را آشکار کند. جان سوپکو، بازرس کل رک‌گوی آمریکایی در زمینه امور بازسازی افغانستان به‌درستی گفت: دولت معمولاً خبرهای خوب را طبقه‌بندی نمی‌کند. اگر هم اشتباهاً منتشر شوند حتماً درز رفته‌اند.


معنی جمله سوپکو این است که آن‌قدر نقاط ضعف نظامی نیروهای آمریکایی فراوان است که پنتاگون هم مجبور است بیشتر مواردی را که بخشی از آمار عادی این وزارتخانه بوده‌اند، کتمان کند.


انتهای پیام/4155/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب