دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 اسفند 1399 - 17:43
گزارش آنا از چرایی توجه به جنجال اخیر ساسی مانکن؛/ ۲

یک روانشناس: رده سنی مشخصی برای موسیقی در کشور نداریم/ خطر آسیب آشنایی زودتر از موعد نوجوانان با مسائل جنسی

انتشار موزیک ویدئوی اخیر ساسی مانکن و تعداد بازدید زیاد آن در مدت کوتاه این نگرانی را در بین خانواده‌ها به وجود آورده است که به راستی متولی ساماندهی چنین وضعیتی در کشور کیست و والدین چگونه باید با کودکان و نوجوانان خود برخورد کنند.
کد خبر : 570052
ساسی

گروه اجتماعی خبرگزاری آنا-هدی قبادی؛‌  ساسی مانکن (ساسان حیدری) بعد از انتشار موزیک ویدئوی جدیدی با عنوان تهران توکیو که در مدت کوتاهی بازدید کننده میلیونی در ایران داشت جنجال به پا کرده است.


پس لز این اتفاق نگرانی‌هایی بین اهالی فرهنگ و مردم به وجود آمده است که به‌راستی این حجم از استقبال از یک ویدئو با محتوایی تا این حد سخیف از کجا می‌آید؟ از سوی دیگر خانواده‌هایی که این موزیک ویدئو را در دسترس فرزندان خود می‌بینند این سؤال را دارند که چه واکنشی باید در برابر نوجوان خود داشته باشند؟




بیشتر بخوانید؛


گزارش آنا از چرایی توجه به جنجال اخیر ساسی مانکن/۱


حواشی کلیپ جنجالی نتیجه درس نگرفتن از ویدئوی «جنتلمن» بود/ یک جامعه‌شناس: نباید با یک دقیقه کلیپ زحمات چندساله به باد رود




به‌قدری جامعه دچار سیاست شده است که وقت نمی‌کند به چشم‌اندازها برسد


در این رابطه سهیل رضایی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا با بیان اینکه وقتی جامعه از همه‌چیز خالی و سیاست زده می‌شود روی آوردن مردم به مسائلی نظیر تماشای موزیک ویدئوی ساسی مانکن بیشتر می‌شود، گفت: در حال حاضر جامعه ما از همه‌چیز خالی است و فقط از سیاست پر شده است. به‌قدری جامعه دچار سیاست شده است که وقت نمی‌کند به چشم‌اندازها برسد.


وی ادامه داد: افرادی در حوزه موسیقی دخالت می‌کنند که هیچ سر رشته‌ای در این کار ندارند و موسیقی و هنر به اهل آن سپرده نشده است.


این روانشناس اظهار کرد: وقتی برخی مسئولان در مورد چیزهایی نظر می‌دهند که کمترین تخصصی در آن ندارند نتیجه‌اش این می‌شود که تصمیم‌گیری‌ها از عمق خوبی برخوردار نیست و به همین دلیل از پایداری برخوردار نخواهد بود.


در موسیقی ساختار مؤثری نداریم که بر اساس آن عمل شود


وی با اشاره به اینکه سیاست در کشور بر همه‌چیز سلطه انداخته است و همه‌چیز را از کار انداخته است، گفت: در حال حاضر در موسیقی هیچ ساختار مؤثری نداریم که بر اساس آن عمل شود.


این روانشناس در ادامه تصریح کرد: البته در خصوص موزیک ویدئو ساسی مانکن این کار در کشور آمریکا هم جرم است و در آن کشور نیز اگر فعالیت‌هایی که برای کودکان و نوجوانان در حوزه جنسی ترغیب‌کننده است انجام شود عواقب بدی برای فرد مرتکب دارد و می‌توان از آن شکایت کرد.


نمی‌توان کتمان کرد که ساسی مانکن بین مردم چهره است


وی ادامه داد: نمی‌توان کتمان کرد که متأسفانه ساسی مانکن در میان بخشی از جامعه چهره است و همین چهره بودن وقتی گره می‌خورد با چند بخش دیگر خودبه‌خود موجب ترند شدن و دیده شدن می‌شود.


رضایی با اشاره به اینکه افرادی همچون ساسی مانکن به شبکه‌های اجتماعی مسلط شده‌اند و این آن‌ها را برای دیده شدن جلو می‌اندازد، گفت: اما ساختن چنین موزیک ویدئوهایی کار یک نفر نیست و یک گروه پشت آن قرار دارد که جهت‌گیری خاصی را دنبال می‌کند.


خطر آسیب آشنایی زودتر از موعد نوجوانان با مسائل جنسی


این روانشناس تاکیدکرد: مهم‌ترین آسیب دیدن چنین موزیک ویدئوهایی این است که کودک با نوجوان زودتر از موعد با محتواهای جنسی برخورد می‌کند که آمادگی برای مواجهه با آن ندارد و این می‌تواند او را دچار آسیب‌های جدی کند.


وی با تأکید بر اینکه این مسئله باید ساختاری حل شود، گفت:  فیلتر کردن فقط دسترسی به فیلترشکن را بیشتر کرد. همچنین برخورد با اشخاص نیز نتیجه‌بخش نیست. سلطان سکه در زمان سکه ۲ میلیون ۵۰۰ هزارتومانی اعدام شد ولی الآن سکه ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است بنابراین بگیروببند و فیلتر کردن در این زمینه‌ها اثربخش نیست و باید ساختار اصلاح شود.


رضایی با اشاره به اینکه در حال حاضر رده‌بندی سنی برای موسیقی در کشور وجود ندارد گفت: درعین‌حال خانواده‌ها نباید خیلی وحشت‌زده شوند و باید بدانند که از چیزی که بنیان می‌کنند نتیجه می‌گیرند به این معنی که باید از ابتدا کودک را به نحوی آموزش دهند که در انتخاب محتواهایی که تماشا می‌کند بهتر عمل کند.


گاهی کودکان با محتواهایی مواجه می‌شوند که با ذهن سنتی والدین هم‌خوانی ندارد


این روانشناس گفت: اگر بیش‌ازاندازه خانواده‌ها از دیدن محتواهای نظیر کلیپ اخیر ساسی مانکن وحشت‌زده شوند خانواده فلج می‌شود. باید خانواده‌ها این آمادگی را داشته باشند که گاهی نوجوانان و کودکان با محتواهایی مواجه می‌شوند که با ذهن و روان سنتی والدین هم‌خوانی ندارد.


در پایان باید توجه داشت تنها راه نجات از این وضعیت فرهنگی دستگیری عده معدود و بستن شبکه‌های ارتباطی نیست و این راهکار تاکنون در این زمینه نتیجه بخش نبوده است و شاید وقت آن رسیده که سیاست گذاران فرهنگی با سپردن کار به دست افراد متخصص در زمینه ایجاد محتواهای قوی‌تر عمل کنند.


انتهای پیام/۴۱۵۹/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب