کشف عمیقترین لایه ساختاری زمین/ عمر دریچههای قلب با نوآوری محقق ایرانی افزایش مییابد
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، تغییرات در جهان فناوری بهسرعت در حال وقوع است و هر لحظه خبری تازه از محصولات پیشرفته و اتفاقات مختلف منتشر میشود. از ابتدای هفته تاکنون خبرها و گزارشهای گوناگونی در حوزه فناوری به اطلاع خوانندگان رسیده است که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره میکنیم:
گوشیهای هوشمند عامل اصلی اختلال خواب
همه ما میدانیم که استفاده از دستگاههای دیجیتال در اواخر شب برای خواب ضرر دارد. محققان سالها و سالها این موضوع را به ما گفتهاند، اما آنچه ممکن است متوجه نشوید این است که هرچه دیرتر از تلفن هوشمند خود شب استفاده کنید، احتمال اینکه شما یک «معتاد» تلفن هوشمند محسوب شوید بیشتر است.
در یک مطالعه جدید که در مجله Frontiers in Psychiatry منتشر شده، محققان پزشکی بیش از هزار دانشجو از کالج کینگ لندن را موردبررسی قرار دادند و آنچه دریافتند ارتباط بسیار روشنی بین استفاده از گوشی هوشمند در اواخر شب با کمخوابی و اعتیاد به تلفنهای هوشمند است.
جولان دلالان واکسن کرونا در وب تاریک
شرکت امنیتی کسپراسکای( Kaspersky) اعلام کرد تعداد نامشخصی واکسن کرونا در فضای مجازی به فروش رسیده و حتی در مواردی برای افراد واکسینه نشده گواهی دریافت واکسن صادر شده است.
آمریکا از نظر تعداد مبتلایان و درگذشتگان کرونا رتبه اول جهان را دارد و حتی با شروع واکسیناسیون در این کشور روند مقابله با ویروس کووید-۱۹ با چالشهای متعددی روبهرو است. یکی از بزرگترین مشکلات مردم آمریکا فروش گسترده واکسنهای غیرمجاز کرونا در اینترنت است. در سایه غفلت مسئولان بهداشتی و سیاستمداران آمریکایی افراد سودجو از اسم واکسنهای تأیید شده در این کشور سوء استفاده کرده و هزاران واکسن غیراستاندارد را به مردم فروختهاند و روند فروش این داروهای غیرمجاز همچنان ادامه دارد.
«علم داده» و «تحلیل پیشگویانه» در خدمت صنعت بهداشت و درمان
درک آینده چقدر جذاب به نظر میرسد؟ ما همیشه درباره آینده حدس میزنیم و سعی کردهایم همانطور که میخواهیم اتفاق بیفتد، آن را پیشبینی کنیم. اما اگر بتوانیم آینده را بشناسیم و خود را برای مقابله با آن آماده کنیم چطور؟ این دقیقاً همان چیزی است که «علم داده» (data science) و «تحلیل پیشگویانه» (Predictive analytics) ارائه میدهند. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
نقش فناوری در پیشبینی و پیشگیری از بیماریها
علم داده، دانشی میانرشتهای پیرامون استخراج دانش و آگاهی از مجموعهای داده و اطلاعات است. علم داده و تحلیل پیشگویانه با تعریف تواناییِ پیشبینی نتایج آینده در تجارت و جلوگیری از ریسک، صنایع مختلف را متحول میکنند.
کشف عمیقترین لایه ساختاری زمین
دانشمندان به تازگی اطلاعات جدیدی از هسته کره زمین بهدستآوردند که میتواند تا حد قابل توجهی به شناخت بیشتری از تاریخچه شکلگیری سیاره انسانها کمک کند. در واقع محققانی از کشور استرالیا لایهای ناشناخته و مرموز از کره زمین را کشف کردند که عمیقترین لایه سیاره نام گرفته است.
یکی از محققان حاضر در این پروژه اکتشافی گفت: «بسیار شگفتانگیز است که تاکنون در مورد لایه پنجم زمین اطلاعاتی نداشتیم ولی اکنون شاید مجبور باشیم برای آموزش مطالب جدید کتابهای درسی تا حد زیادی تغییر دهیم.» چهار لایه کره زمین که پبشتر کشف شده بودند عبارتند از پوسته، گوشته، هسته بیرونی و هسته داخلی.
عمر دریچههای قلب با نوآوری محقق ایرانی افزایش مییابد
درمان بیماریهای مرتبط به دریچه قلب بسته به نوع و شدت بیماری متفاوت است. هیچ دارویی برای درمان بیماریهای مرتبط به دریچه قلب وجود ندارد، درواقع تعویض دریچه قلب بیمار با پروتز تنها روش درمانی به شمار میرود. در تعویض دریچههای قلبی از دو نوع پروتز بیولوژیکی و مکانیکی استفاده میشود. دریچه مکانیکی ۲۰ تا ۲۵ سال عمر میکند اما طول عمر دریچه بیولوژیکی ۱۰ تا ۱۵ سال است. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
دریچههای بیولوژیکی انتخاب بهتری به شمار میروند چراکه زیستسازگار هستند و بنابراین بیمار پس از جراحی نیازی به مصرف داروهای ضدانعقادی ندارد. این در حالی است که پس از پیوند دریچه مکانیکی بیمار باید داروهای ضدانعقادی مصرف کند، به همین دلیل جراحان ترجیح میدهند از دریچههای بیولوژیکی استفاده کنند. دریچههای بیولوژیکی در مقایسه با نمونههای مکانیکی طول عمر کمتری دارند، بنابراین توصیه میشود از دریچه مکانیکی برای بیماران زیر ۶۵ سال و از دریچه بیولوژیکی برای بیماران بالای ۶۵ سال استفاده شود.
بهکارگیری پهپادها برای ارسال واکسن کرونا
اگرچه هنوز عمده جمعیت جهان در مقابله بیماری کرونا واکسینه نشدهاند ولی باید مسئله ارسال دارو برای مردمی که در مناطق صعبالعبور زندگی میکنند را در نظر گرفت. در چنین شرایطی پهپادها نقش مؤثری را ایفا کرده و میتوانند واکسن کرونا را به نقاط مختلف دنیا برسانند.
اکنون شرکت زیپلاین(Zipline) قصد دارد با استفاده از پهپادهای خود واکسن کرونا را به مناطقی که دسترسی زمین به آنها وجود ندارد و یا فاصله آن با مراکز درمانی زیاد است ارسال کنند. هواپیماهای بدون سرنشین این شرکت به گونهای طراحی شده که محموله خود را با دقتی کمتر از ۳ متر در مقصد تعیین شده رها میکند. واکسنهای کرونا در بستهبندی خاصی در قسمت بار پهپاد قرار داده شده و به دست ساکنان مناطق مختلفی میرسد.
کره ماه دارای دنبالهای از جنس سدیم است
تحقیقات جدید دانشمندان در مورد ماه اطلاعاتی جدید از این سیاره را مشخص کرده و نشانههایی از وجود نوعی دنباله در این سیاره نمایان شده است.
سطح سیاره ماه به طور دائم به وسیله شهاب سنگها بمباران میشود و بادهای خورشیدی نیز این سیاره را تحت تأثیر قرار میدهد و این عوامل باعث ایجاد دنبالهای از جنس سدیم شده است. زمانی که ماه در نزدیکترین حالت به زمین قرار میگیرد به دلیل تغییر دما ذرات سدیم به شکل بلورهای یخ درآمده و دنبالهای از این ذرات در ماه ایجاد میشود. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
غرق شدن کودکان در دریای محتوای نامناسب مجازی
کودکان و نوجوانان درحالیکه از فناوریهای جدید بهره میبرند و وقت خود را بهصورت آنلاین میگذرانند، به یک محیط امن و مهیج نیاز دارند. استراتژی «اینترنت بهتر برای کودکان» اقداماتی برای توانمندسازی آنها هنگام کشف دنیای دیجیتال را ارائه میدهد. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
با نجاتغریقی به نام فناوری آشنا شوید!
از هر سه کاربر اینترنت یک نفر کودک است. آنها با استفاده از طیف متنوعی از دستگاهها، در سنین نوجوانی آنلاین میشوند. آنها بیشتر وقت خود را در اینترنت و رسانههای اجتماعی میگذرانند، بازی میکنند و از اپلیکیشنهای تلفن همراه استفاده میکنند؛ اما نکته قابلتوجه این است که این امر اغلب بدون نظارت بزرگسالان اتفاق میفتد. فناوریهای جدید مانند هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء، واقعیت افزوده و مجازی باعث تغییرات مهمی در نحوه تعامل و رفتارهای کودکان در جامعه خواهد شد.
هوش مصنوعی تحقیق در مورد ژنومهای انسان را تسهیل میکند
به تازگی محققان دانشگاه هاروارد با همکاری مهندسان شرکت انویدیا توانستهاند با استفاده از فناوری هوش مصنوعی زمان و هزینه لازم برای انجام آزمایش روی ژنومهای انسان را به شکل قابل توجهی کاهش دهند.
دانشمندان در تلاش هستند تا با استفاده از نتایج این آزمایشها روش درمانی برای بیماریهای آلزایمر و سرطان معرفی کنند. هوش مصنوعی اطلاعات موجود در ژنومهای انسان را تجزیه و تحلیل کرده و راهحل مناسب برای مقابله با منشاء بیماری را ارائه میدهد. در واقع هوش مصنوعی گلبولهای سفید و قرمز خون را برای هجوم به ناحیه درگیر بیماری تحریک میکند.
اینستاگرام و تلگرام جولانگاه افراد بی فرهنگ شده است
ین روزها با گسترش چشمگیر فناوری و امکانات ارتباطی فضای مجازی بیش از گذشته در دسترس مردم است و روزانه میلیونها ایرانی فعالیتهای مختلفی را با استفاده از گوشی هوشمند خود انجام میدهند. شرح کامل این گفتوگو را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
لزوم تولید محتوای متناسب با فرهنگ ایرانی
شیوع بیماری کرونا و تعطیل شدن مدارس سبب شدن کودکان و نوجوانان برای پیگیری امور آموزشی خود از امکانات فضای مجازی استفاده کنند اما این دنیای مجازی خالی از آسیب نیست و دانشآموزان در اینترنت با محتوای غیرمناسب برای سن خود مواجه میشوند. اخیراً انتشار ویدئوی یکی از خوانندگان خارج از کشور جنجالهای زیادی را برپا کرد و سبب شد تا باردیگر مردم متوجه تأثیر عمیق این فضا بر روان فرزندان ایران شوند.
انتهای پیام/۴۱۴۴/
انتهای پیام/