انتشار آمار اشتباه از فرار مالیاتی وکلا اخلاقی و حقوقی نیست/ رویه سازمان مالیاتی نخبگان را ناراحت می کند
علی بهادری جهرمی در گفتوگو با خبرنگار حوزه حقوقی و قضایی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در ارتباط با لزوم پرداخت مالیات از سوی وکلا اظهار کرد: ایفای تعهدات مالیاتی وظیفه همه شهروندان است و هرکسی در هر حوزهای درآمدزایی دارد باید مالیات بپردازد و این مسئله در خصوص وکلا هم صدق میکند.
وی ادامه داد: متأسفانه سازمان مالیاتی رویهای را دنبال میکند که قشرهای خاص و جامعه نخبگان را ناراحت میکند و این رویه که در خصوص پزشکان اتفاق افتاد و در مورد وکلا هم انجام میشود این است که با استناد به آمارهای اشتباه مطالبی در خصوص فرار مالیاتی مطرح میشود که از نظر حقوقی و اخلاقی درست نیست.
اگر سازمان مالیاتی ادعایی دارد در تعامل سازنده با نهاد وکالت مطرح کند
رئیس مرکز وکلای قوه قضاییه تأکید کرد: اگر سازمان مالیاتی مدعی است که فرار مالیاتی در وکلا وجود دارد که قطعاً مانند همه دیگر اقشار جامعه این مسئله در مورد وکلا هم صادق است، باید در سایه تعامل مثبت و سازنده با نهاد وکالت خیلی ساده بهصورت مشترک آن را شناسایی کند.
وی با بیان اینکه در مورد هیچیک از اقشار جامعه نمیتوان مدعی شد که فرار مالیاتی بههیچوجه وجود ندارد، گفت: در مورد وکلا هم این مسئله صادق است.
بهادری جهرمی گفت: هر هزار تومان فرار مالیاتی وکلا هزار تومان به ضرر نهاد وکالت است یعنی به میزانی که وکیل مالیات نمیپردازد به همان میزان سهم مرکز و کانون را نمیپردازد بنابراین در سایه تعامل باهم میتوانیم بهصورت مشترک از بروز این ضرر جلوگیری کرد.
منکر فرار مالیاتی وکلا نیستیم ولی بدنام کردن همه وکلا درست نیست
جهرمی با اشاره به اینکه همه وکلا را بدنام کنیم و این تصور را ایجاد کنیم که همه وکلا فرار مالیاتی دارند کار درستی نیست، گفت: وکلا زمانی که اعلام وکالت میکنند 5 درصد حقالوکاله را علیالحساب میپردازند و این در حالی است که شاید حتی هنوز صد در صد حقالوکاله را نگرفته باشند و در برخی موارد به دلیل اختلاف با موکل در نهایت حقالوکاله خود را کامل دریافت نکنند.
رئیس مرکز وکلای قوه قضاییه در خصوص نوشتن مبالغ غیرواقعی در قرارداد وکالت بهمنظور فرار مالیاتی بیان کرد: اگر چنین چیزی وجود دارد باید با اتخاذ تدابیری شناسایی شود. ما نیز خواهان شناسایی چنین مواردی هستیم و بههیچوجه منکر آن نیستیم.
فرار مالیاتی 17 هزار وکیل ممکن نیست
وی تأکید کرد: آماری که سال گذشته از نبود پرونده مالیاتی 17 هزار وکیل منتشر شد خندهدار است و ممکن نیست چراکه وکیلی که پرداخت مالیاتی نداشته باشد پروانه وکالت نخواهد داشت و نمیتواند پروانه وکالت خود را تمدید کند؛ بنابراین باید در اظهارنظرها و آماری که اعلام میشود دقت شود.
بهادری جهرمی گفت: ارائه آمارهای غلط از سوی سازمان مالیاتی به این دلیل است که تعاملی از طرف این سازمانها با نهاد وکالت وجود ندارد.
رئیس مرکز وکلای قوه قضاییه اظهار کرد: سازمان مالیاتی میتواند مستندات خود را ضمن برقراری تعامل با نهاد وکالت برقرار کند تا به بررسی ادعای فرار مالیاتی، چیستی آن و راهکارهای مقابله با آن بپردازیم و هر دو طرف با آن مقابله کنیم.
وی در پایان تأکید کرد: اگر واقعاً هدف افزایش وصول مالیات است راهکار تعامل با نهاد وکالت است اما اگر هدف این است که سروصدایی ایجاد شود و یک عده را متهم کنیم از نظر حقوقی و اخلاقی کار شایستهای نیست ما این کار را نمیکنیم و هرکسی این کار را میکند خود باید پاسخگو باشد.
انتهای پیام/4159/
انتهای پیام/