آیا مصرف قند و شکر قهوهای برای مبتلایان به دیابت مفید است؟
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، شهاب اولیایی رژیم شناس و متخصص تغذیه گفت: شکر قهوای و سفید هر دو از یک منبع تامین میشوند. در واقع شکر قهوهای از نی شکر یا چغندر قند استخراج میشود و حاوی مادی به نام ملاس است که این ماده باعث رنگ تیره شکر میشود.
او در ادامه افزود: شکر قهوهای مقداری ویتامین و مواد معدنی را به خود اختصاص داده است. در واقع در وزن مساوی شکر قهوهای کم کالریتر و کم قندتر از قند سفید است. همچنین حاوی مقداری کلسیم، آهن و پتاسیم است. نکته مهم و قابل توجه این است که هر دو نوع شکر از ساکاروز تشکیل شده اند که این موضوع باعث میشود قندخون را مثل غذاهای حاوی قند افزایش دهد.
این مشاور تغذیه بیان کرد: در بعضی مواقع این تبلیغات انجام میشود که شکر قهوهای برای قندخون مناسب است؛ اما این باور کاملا غلط و خطرساز برای بیماران دیابتی محسوب میشود. در واقع برای این بیماران شکر سفید با نوع قهوهای آن تفاوت چندانی ندارند؛ اما برای افراد عادی اگر تمایل به مصرف شکر دارند توصیه میشود قند یا شکر قهوهای را مورد استفاده قرار دهند.
اولیایی گفت: در واقع مزیت شکر قهوهای نسبت به سفید، فقط داشتن برخی مینرالها و مواد معدنی است. اما برای افراد دیابتی مصرف هر دو نوع شکر توصیه نمیشود. این بیماران میتوانند با تشخیص و نظر پزشک مقداری از قند ساده را مصرف کنند.
اولیایی در ادامه مطرح کرد: افراد دیابتی اگر گاهی اوقات تمایل به مصرف مواد شیرین دارند، میتوانند از فرآوردههای حاوی قندهای مصنوعی یا رژیمی استفاده کنند.
اولیایی در پایان تصریح کرد: بیماران دیابتی دقت کنند حتی در مصرف قندهای رژیمی و مخصوص دیابت هم نباید افراط داشته باشند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتهای پیام/
انتهای پیام/