دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 اسفند 1399 - 12:32
ناگفته‌های حملات هوایی آمریکا به دیگر کشورها؛

شباهت بایدن و ترامپ در ادامه جنگ‌های پنهان / آمریکا اطلاعات جنگی را از مردمش پنهان می‌کند

ارتش ایالات‌متحده و هم‌پیمانانش به‌صورت روزمره مشغول بمباران و کشتار مردم دیگر کشورها هستند امری که شاید بسیاری از مردم آمریکا از آن به خاطر سانسور خبری اطلاع نداشته باشند.
کد خبر : 568896
1.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، در بیست و پنجم فوریه سال جاری جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا به نیروی هوایی این کشور دستور داد تا با هفت بمب 500 پوندی مقر نیروهای شبه‌نظامی عراقی در شرق سوریه را هدف قرار دهند. آن عملیات انجام شد و 22 کشته نیز بر جای نهاد. قابل پیش‌بینی بود که این دسته از حملات نخواهند توانست از هدف قرار گرفتن پایگاه‌های ارتش آمریکا در عراق جلوگیری کنند زیرا مجلس این کشور یک سال پیش در قطعنامه‌ای خواستار برچیده شدن پایگاه‌های نظامیان ایالات‌متحده در عراق شده بود به این معنی که این پایگاه‌ها دیگر وجاهت قانونی حضور در عراق را ندارند.


بالگرد آمریکا


میانگین 46 بمب در روز علیه دیگر کشورها در بیست سال گذشته


رسانه‌های غربی این حمله هوایی را یک عملیات استثنایی و منحصربه‌فرد وانمود کردند اما واقعیت این‌گونه نیست. در عین بی‌خبری بسیاری از مردم آمریکا، نیروهای مسلح این کشور درگیر هدف قرار دادن و کشتن مردم در دیگر کشورها به‌صورت مستمر هستند. آمریکا و هم‌پیمانانش بیش از 326 هزار بمب و موشک از سال 2001 تابه‌حال علیه مردم دیگر کشورها استفاده کرده‌اند که 152 هزار آن‌ها عراق و سوریه را هدف قرار داده‌اند.


آمار فوق نشان می‌دهد که ارتش آمریکا و هم‌پیمانانش به‌صورت میانگین 46 بمب در روز علیه دیگر کشورها در 20 سال گذشته به‌کاربرده‌اند. در سال 2019 میانگین 42 بمب و موشک در روز به ثبت رسید که سهم افغانستان 20 بمب و موشک در روز بود.


بنابراین اگر آن هفت بمب 500 پوندی که آمریکا با آن‌ها شرق سوریه را در بیست و پنجم فوریه هدف قرار داد را تنها عملیات آن روز بدانیم پس دشمنان و قربانیان ایالات‌متحده به نسبت سال 2019 روز آرامی را سپری کردند. از طرفی، اگر فرض کنیم که حملات هوایی بی‌امان آمریکا علیه دیگر کشورها در منطقه غرب آسیا بالاخره در سال 2020 شروع به کاهش کرده باشد این حمله به شرق سوریه را می‌توان غیرمعمول و نقطه افزایش دوباره این دسته از حملات قلمداد کرد.


مردم آمریکا چیز زیادی در خصوص این حملات نمی‌دانند زیرا دولت این کشور این‌گونه می‌خواهد. از ژانویه 2004 تا فوریه 2020 ارتش آمریکا آمار تعداد بمب و موشک علیه اهداف خود در افغانستان؛ عراق و سوریه را در قالب یک جدول به‌صورت ماهیانه منتشر کرده‌است. اما در مارس 2020 دولت دونالد ترامپ رئیس‌جمهور سابق آمریکا انتشار این جدول را متوقف کرد و دولت بایدن هم تابه‌حال در جهت انتشار آن اقدامی نکرده است.


واضح است که این‌گونه عملیات هوایی و موشکی خسارات و تلفات بسیار زیادی در کشورهای هدف بر جای می‌گذارند اما رسانه‌های آمریکا و بین‌المللی تنها به گوشه کوچک و محدودی از آن اشاره می‌کنند. بدون جدول حملات هوایی و موشکی ماهیانه آمریکا که نمایانگر عملیات ارتش آمریکا و هم‌پیمانانش در مناطق درگیری است و بدون مطالعات جدی در خصوص تلفات این‌گونه عملیات در کشورهای درگیر، افکار عمومی در آمریکا و دیگر نقاط جهان تقریباً از مرگ‌ومیر مردم دیگر کشورها در این عملیات که رهبران واشنگتن به نام مردم آمریکا انجام می‌دهند بی‌خبر مانده‌اند. متأسفانه از مارس 2020 که جدول خلاصه آمار حملات هوایی و موشکی منتشر نشد دسترسی به این اطلاعات بسیار سخت شده است.


در جدول ذیل آمار حملات هوایی ارتش آمریکا و نیروهای هم‌پیمانش به دیگر کشورهای جهان از سال 2011 تابه‌حال ذکرشده است. متأسفانه آمار سال گذشته به همان دلیلی که قبلاً گفته شد در آن لحاظ نشده است:



آمار فوق بر پایه خلاصه گزارش‌های حملات هوایی ارتش آمریکا در افغانستان، عراق و سوریه، آمار دفتر روزنامه‌نگاری تحقیقی از حملات پهپادی در پاکستان، سومالی و یمن، آمار پروژه سوابق یمن از حملات هوایی عربستان هم‌پیمان اصلی آمریکا به یمن، پایگاه اطلاعاتی بنیاد آمریکای جدید در خصوص حملات هوایی خارجی به لیبی و دیگر آمار و اطلاعات منتشرشده تهیه‌شده است.


آمار واقعی حملات آمریکا علیه مردم دیگر کشورها


حملات هوایی دارای چندین دسته‌بندی هستند که در جدول فوق اعمال نشده‌اند؛ به این معنی که تعداد حملات مطمئناً بیشتر از آمار ذکر شده است که به این قرار هستند:


*حملات بالگردی:در فوریه سال 2017 روزنامه تایمز نظامی در مقاله‌ای تحت عنوان "آمار حملات نظامی آمریکا در خصوص حملات هوایی مرگبار اشتباه هستند" نوشت که هزاران حمله از این نوع گزارش نشده‌اند. بیشترین حملاتی که گزارش نشده‌اند به‌وسیله بالگرد انجام‌شده‌اند. ارتش آمریکا به نویسندگان این مقاله گفته است که 456 عملیات بالگردی گزارش نشده در افغانستان تنها در سال 2016 انجام داده بود.


نویسندگان مقاله تصریح کرده‌اند که حملات بالگردی به‌صورت مرتب و گسترده پس از حوادث یازدهم سپتامبر و حمله به برج‌های دوقلو در آمریکا در جریان بوده‌اند که اصلاً گزارش نشده‌اند و اصلاً آماری از تعداد راکت‌های شلیک‌شده، تلفات و خسارات در 456 عملیات بالگردی در سال 2016 در افغانستان هم در دست نیست.




بیشتر بخوانید:


عبدالباری عطوان: حمله آمریکا به سوریه موشک‌باران پایگاه‌های پنتاگون در عراق را کلید می‌زند/ کاخ سفید منتظر انتقام باشد


حمله هوایی آمریکا به مواضع سوریه




* بالگرد تهاجمی ای-سی 130: حمله هوایی که به بیمارستان پزشکان بدون مرز در قندوز افغانستان در سال 2015 شد با بمب و راکت انجام نشده بود بلکه توسط بالگرد تهاجمی ای-سی 130 تولید مشترک لاکهید- بوئینگ صورت گرفت. این بالگردهای تخریب جمعی غالباً حامل واحد ویژه نیروی هوایی ارتش آمریکا هستند و طراحی شده‌اند که دایره‌ای از آتش بر سر اهداف روی زمین بریزند و برای این کار از توپ هائیتزر و گلوله‌های کالیبر بالا استفاده می‌کنند تا کاملاً هدف را تخریب کنند. آمریکا از این نوع بالگردها در افغانستان، عراق، سوریه و سومالی استفاده کرده است.


*حملات تیرباری هوا به زمین: خلاصه آمار حملات هوایی ارتش آمریکا در فاصله سال‌های 2004 تا 2007 نشان می‌دهد که اطلاعات لحاظ شده شامل راکت‌ها و تیربارهای 20 و 30 میلی‌متری نبوده‌اند. تیربارهای 30 میلی‌متری که روی بعضی از هواپیماها و بالگردها نصب می‌شوند تسلیحات قدرتمندی هستند که در اصل برای نابود کردن تانک‌های شوروی سابق طراحی‌شده بودند. یک نوع از این هواپیماها 65 گلوله اورانیوم ضعیف شده در ثانیه به مساحتی زیادی از زمین شلیک می‌کند که بسیار مرگبار و مخرب هستند اما استفاده از این سلاح اصلاً در خلاصه آمار ارتش آمریکا لحاظ نشده است.


*عملیات ضد شورش و ضد تروریسم در دیگر نقاط جهان: ایالات‌متحده یک ائتلاف نظامی با شرکت 11 کشور آفریقای غربی را در سال 2005 شکل داد و که هم‌اکنون یک پایگاه پهپادی در نیجر دارد اما اطلاعاتی از حملات این پایگاه در منطقه یا در فیلیپین یا در آمریکای لاتین در دست نیست.



بایدن به‌صورت خیلی احمقانه سعی بر این دارد که از حملات هوایی در سوریه به‌عنوان اهرم فشار بر ایران استفاده کند تا شاید بتواند تهران را با شرایط واشنگتن مجبور کند که به تعهدات برجامی بازگردد امری که تقریباً محال به نظر می‌رسد



توقف انتشار خلاصه آمار عملیات هوایی ارتش آمریکا بعد از فوریه 2020 توسط ترامپ و انعقاد قرارداد خروج از افغانستان با طالبان تصادفی نبود و معلوم بود قصد دارند بگویند که جنگ در افغانستان به پایان رسیده است. درواقع بمباران فقط بعد از یک توقف 11 روزه از سر گرفته شد اما انتشار گزارش حملات هوایی و راکتی دیگر انجام نشد.


آن‌گونه که جدول فوق نشان می‌دهد سال 2018 و 2019  دارای گزارش‌های پشت سر هم حملات آمریکا در افغانستان است. اما سال 2020 چه؟ بدون گزارش‌های رسمی ما نمی‌دانیم که توافق خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان به کاهش جدی این حملات ختم شده است یا نه.


و حال علیرغم آن‌همه قول و قرارها و وعده‌های دوره کمپین انتخاباتی، آقای بایدن به‌صورت خیلی احمقانه سعی بر این دارد که از حملات هوایی در سوریه به‌عنوان اهرم فشار بر ایران استفاده کند تا شاید بتواند تهران را با شرایط واشنگتن مجبور کند که به تعهدات برجامی بازگردد امری که تقریباً محال به نظر می‌رسد.


مشخص است که بایدن نیز پا جای پای ترامپ نهاده است و قصد دارد که از بمباران‌های مخفیانه برای پنهان ساختن شکست سیاست کشورش در پایان دادن به جنگ‌های بی‌پایان استفاده کند.


انتهای پیام/4155/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب