دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 اسفند 1399 - 12:34
در گزارش آنا بخوانید؛

سوءاستفاده شرکت‌های تولید محتوای پورن از محبوبیت سلبریتی‌ها بین نوجوانان/ ساز و کار کشورهای جهان برای مقابله با این چالش چیست؟

کشورهای جهان برای محدود کردن دسترسی کودکان و نوجوانان به محتوای جنسی، ساز و کارهایی تدوین کرده‌اند که قانون جدید پارلمان استرالیا آخرین مورد در این خصوص به شمار می‌رود.
کد خبر : 568483
1.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، شدت و گستردگی تهدیدها علیه کودکان و نوجوانان و به زبان ساده به انحراف کشیدن این اقشار آسیب‌پذیر از طریق اینترنت به حدی جدی است که بسیاری از کشورها علی‌رغم تفاوت‌های فرهنگی، دینی، نژادی، اقتصادی در اقدامی مشابه بر آن شده‌اند که ساز و کار قانونی  برای سدکردن راه بر باندهای خلاف‌کار را فراهم کنند و ضریب نفوذ این‌گونه اقدامات مخرب را به حداقل برسانند.


شاید لازم باشد که آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل که مهم‌ترین تهدید جهان را در حال حاضر تغییرات اقلیمی نامید، از منظر فرهنگی هم‌ دست‌به‌کار شود و با یک فراخوان بین‌المللی از همگان بخواهد دست در دست هم با باندهای سودجوی بین‌المللی که هم‌اکنون در حال یارگیری گسترده از بین کودکان و نوجوانان قرن بیست و یکمی و کشاندن این رده سنی به اردوگاه فساد هستند، مقابله جدی کنند.


لزوم تهیه برنامه‌های پیشگیرانه بومی


البته در این خصوص نمی‌توان چشم‌انتظار نشست و لازم است هر کشوری به‌صورت خودجوش همه امکانات فرهنگی، سنتی، دینی، تاریخی و انتظامی- اطلاعاتی خود را بسیج کند و بر اساس برنامه‌ای مدون در ابتدا دسترسی به وب‌سایت‌های مشکوک را مسدود کرده و سپس دست‌به‌کار آگاه‌سازی خانواده‌ها و کودکان و نوجوانان شود.


به‌تازگی دستگاه قانون‌گذاری استرالیا لایحه‌ای را تصویب و به دولت ابلاغ کرد که به مأموران امنیت الکترونیک این قدرت را می‌دهد با مانیتور کردن همه مطالب مربوط به بزرگ‌سالان آن‌ها را از دسترس کودکان و نوجوانان با استفاده از فیلترینگ دور کرده و نیز حضور گسترده کارگران جنسی در شبکه اینترنت و رسانه‌های اجتماعی را نیز لغو کند.



این قانون به مأموران امنیت الکترونیک استرالیا فرصت می‌دهد تا آزار و اذیت آنلاین را هدف قرار دهند و از کودکان در مقابل آزار احتمالی بزرگ‌سالان سودجو و کج‌فکر حمایت کنند.


قانون فوق‌الذکر با در نظر گرفتن جریمه حداکثری، بین سه تا پنج سال زندان را برای کسانی اعمال می‌کند که به هر صورتی آزار یا تهدید برای کودکان محسوب می‌شوند.


استرالیا، کشوری که در اردوگاه بلوک غرب قرار دارد، کودکان و نوجوانان را در معرض خطر دیده و حاضرشده با همه گروه‌های به‌اصطلاح حامی آزادی بیان یا ابراز عقیده درگیر شود تا آینده جامعه خود را فدای شعارهایی که این گروه‌ها  می‌دهند، نکند.


سلبریتی‌های عاشق پول و شهوت!


بر اساس یافته‌ها و گزارش‌های محققان امنیت الکترونیک، این‌گونه نیست که همه این هجمه‌ها توسط یک گروه از کارگران جنسی یا حامیان آن‌ها علیه روح و روان کودکان و نوجوانان به صورت آشکار صورت گیرد. این شیوه دلیل اینکه سود کلانی در درازمدت به‌حساب سودجویان می‌رساند پیچیدگی‌های خاص خود را هم در بردارد و در بسیاری مواقع  نفوذ به دنیای نوجوانان و گمراه کردن آن‌ها با استفاده از سلبریتی‌هایی صورت می‌گیرد که خیل عظیمی از دنبال کنندگانشان همین نوجوانان هستند.



استرالیا لایحه‌ای را تصویب و به دولت ابلاغ کرد که به مأموران امنیت الکترونیک این قدرت را می‌دهد با مانیتور کردن همه مطالب مربوط به بزرگ‌سالان آن‌ها را از دسترس کودکان و نوجوانان با استفاده از فیلترینگ دور کند.



یکی از همین سلبریتی‌ها ساسان حیدری یافته یا ساسی مانکن خواننده جنجالی و پرحاشیه‌ای است که طی این سال‌ها، موسیقی به‌عنوان هنر تزئینی و ردگم‌کن برای برخی فعالیت‌های دیگر او مطرح است. او با این حاشیه امن توانسته به کارها و اقدامات مخرب و غیراخلاقی خود ادامه دهد. اخیراً در کلیپی جدید از وی یک بازیگر زن فیلم‌های مستهجن را مشاهده می‌کنیم که شباهت بسیاری به یکی از پورن‌استارهای معروف آمریکایی دارد. قدر مسلم آنکه ساسی بمب جدید خود را با این چهره ترکاند، به‌طوری‌که طی روزهای آینده شاهد همه‌گیری این آهنگ در جامعه خواهیم بود.




بیشتربخوانید:


استفاده بیش از حد جوانان از فضای مجازی موجب کاهش پایبندی به ارزش‌های خانواده شده است


سوءاستفاده از کودکان فقط با ۳ هزار تومان/ فروش و اجاره کودکان برای خدمات جنسی و کاری!




ناگفته پیداست که فضای مجازی، شبکه‌های اجتماعی و انواع و اقسام سایت‌ها امروز به بخشی از زندگی ما تبدیل شده‌اند. اما استفاده از فضاهای مجازی برای دیدن محتوای مستهجن چه تبعاتی می‌تواند داشته باشد؟ پژوهشگران پنج مرحله را برای افرادی که مشتری سایت‌های مستهجن هستند، برمی شمرند. نخست، مرحله مواجهه است که در آن بیشتر افراد معتاد به پورنوگراف، دیدن و تماشای فیلم‌های مستهجن را از سنین پایین شروع کرده‌اند. سپس مرحله اعتیاد آغاز می‌شود که در این مرحله فرد مبتلا، تمایل شدیدی به دیدن و تماشای تصاویر مستهجن پیدا می‌کند و اجتناب از آن غیرممکن می‌شود. سوم مرحله افزایش است که در این مرحله، میزان تمایل به دسترسی افزایش می‌یابد و بیمار نمی‌تواند از آن دست بکشد. چهارم مرحله حساسیت‌زدایی است که در آن بیمار، با مشاهده فیلم و تصاویر مستهجن مانند اوایل تحریک نمی‌شود، بنابراین تلاش می‌کند با استفاده بیشتر و متنوع‌تر از مواد پورنوگراف به حساسیت اولیه دست یابد، این در حالی است که دیگر چنین اتفاقی نمی‌افتد. درنهایت مرحله آخر که مرحله عمل است و در آن فرد از دنیای مجازی پورنوگراف خارج می‌شود و در عالم واقعیت به انجام اعمال پورنوگرافیک وارد می‌شود.


به دلیل قبح این عمل حتی در نزد سودجویان، سوءاستفاده جنسی از کودکان یک جرم پنهان تلقی می‌شود یعنی اینکه اکثریت کسانی که در این حرفه مشغول به فعالیت هستند اقداماتشان را از دیده‌ها پنهان می‌کنند. در دوره معاصر که اینترنت نفوذ بسیار زیادی در درون خانواده‌ها دارد و بسیاری از کودکان و نوجوانان به رسانه‌های اجتماعی دسترسی دارند سودجویان نیز از همین راه راحت و کم دردسر وارد می‌شوند. مسئله اینجاست که برای جلوگیری از هجمه این‌گونه افراد خواه به‌صورت انفرادی، خواه در قالب یک باند سازمان‌یافته، اولین راه محدود کردن دسترسی به بعضی از سایت‌ها و رسانه‌های اجتماعی است.


آمار وحشتناک عادی‌سازی سوءاستفاده جنسی از کودکان


آمار عادی‌سازی سوءاستفاده جنسی از کودکان وحشتناک است. به‌عنوان‌مثال در سال 2005 بیش از یک‌میلیون عکس تحریک‌کننده برای سوءاستفاده جنسی از کودکان در شبکه اینترنت موجود بود و 70 درصد این عکس‌ها مربوط به کودکان زیر 10 سال. این گستردگی فعالیت سودجویان پویشی را در سطح بین‌المللی به راه انداخت تا در یک اقدام جسورانه جنبش «ما محافظت می‌کنیم» تأسیس شود. این مؤسسه در سال 2014 در انگلیس تأسیس شد و تابه‌حال 63 کشور، 30 سازمان غیر‌دولتی و 20 شرکت بزرگ فن‌آوری عضو آن هستند.


اتحادیه جهانی محافظت از کودکان در مقابل سوءاستفاده جنسی به‌صورت آنلاین هم در سال 2012 به‌وسیله کمیسیون اروپا و نیز ایالات‌متحده آمریکا تأسیس شد و 54 کشور عضو آن هستند.



دسترسی افراد زیر سن قانونی در آمریکا به محتوای آسیب‌رسان که به‌وسیله وب جهانی توزیع شده، محدود است



اپراتور اصلی کشور آلمان اولین سازمانی بود که آیین‌نامه توافقی اپراتورهای همراه برای حمایت از کودکان را در سال 2005 امضا کرد. طبق این آیین‌نامه اپراتورهای موبایل موظف می‌شوند که دسترسی به مطالب غیرقانونی را محدود کنند و با تعبیه نظام‌های شناسایی، برخورد نکردن کاربران زیر سن قانونی با مطالب پورنو‌گرافی را تضمین کنند. روش‌های استفاده امن‌تر از اینترنت در چند شهر فدرال کشور آلمان درون برنامه آموزشی مدارس نیز قرارگرفته است و به‌زودی به دروس اجباری برنامه درسی اصلی تمام ایالت‌های آلمان تبدیل خواهد شد.


فیلترینگ گسترده در انگلیس برای صیانت از کودکان


انگلیس در راستای حفاظت از حقوق کودکان در فضای مجازی، فیلترینگ گسترده‌ای را از سال 2004 اجرا کرده است. به این نحو که اگر کسی درخواست دسترسی به محتوای غیرقانونی می‌کرد، پیغام خطا دریافت می‌کرد. علاوه بر این، قانون به پلیس اجازه می‌دهد تا مشخصات فرد درخواست‌کننده محتوای غیرقانونی به‌خصوص محتوا علیه کودکان را استخراج کند. با استفاده از این فیلترهای خانگی، خانواده‌ها دیگر نیازی به دانلود و نصب نرم‌افزارهای فیلترینگ برای کنترل اینترنت خود ندارند فقط با راه‌اندازی این سیستم قادر خواهند بود فعالیت فرزندان خود را در اینترنت تحت نظارت خود درآوردند.


مقامات اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۶، مقررات مربوط به حفظ حریم خصوصی داده‌ها را تصویب کردند و سرانجام مقررات عمومی حفاظت از داده اتحادیه اروپا (GDPR) در تاریخ ۲۵ مه ۲۰۱۸ به اجرا درآمد.


این مقررات، شفافیت و کنترل بیشتری در مورد نحوه استفاده از داده‌ها توسط بخش خصوصی و دولتی را فراهم کرد. بر اساس همین قوانین، در کشورهای عضو اتحادیه اروپا می‌توان از دسترسی نوجوانان زیر ۱۶ سال به شبکه‌های اجتماعی جلوگیری کرد.


کودکان در اینترنت دنبال چه می‌گردند؟


در جزئیات این قانون آمده است که با هدف حمایت از کودکان و نوجوانان و به تشخیص مسئولان امر، می‌توان کودکان و نوجوانان را از خدمات اینترنتی مانند شبکه‌های اجتماعی، خدمات پیام‌رسانی یا هر چیز دیگری که داده‌های آن‌ها را پردازش می‌کند، بدون رضایت صریح والدین یا سرپرست خود منع کرد.


یکی از قوانین حمایت از حقوق کودکان در فضای مجازی در ایالات‌متحده آمریکا، قانون کوپاست. این قانون بر محدود کردن دسترسی افراد زیر سن قانونی به موارد آسیب‌رسان که به‌وسیله وب جهانی توزیع شده است متمرکز بود. هم محتوای مستهجن و هم محتوای تجاری مورد بررسی و محدودیت قرار می‌گرفت.


هم‌زمان با تصویب قانون کوپا در سال 1998، قانون حفاظت از حریم شخصی کودکان به‌عنوان یک قانون فدرال ایالات‌متحده تصویب و اجرای آن از آوریل 2000 باقوت پیگیری شد. بر این اساس، اطلاعات شخصی کودکان زیر 13 سال باید مورد حفاظت قرار گرفته و کسی حق اطلاع یا فروش آن‌ها را ندارد. اگر یک پایگاه یا ارائه‌کننده خدمات به این اطلاعات نیاز داشته باشد باید رضایت والد یا سرپرست کودک را اخذ کند.


طبق این قانون، کودکان زیر 13 سال می‌توانند به‌طور قانونی اطلاعات شخصی خود را با اجازه والدین خود ارائه دهند اما بسیاری از وب‌سایت‌ها، اجازه نمی‌دهند که کودکان زیر سن قانونی از خدمات آن‌ها استفاده کنند.


انتهای پیام/4155/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب