دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 آذر 1394 - 12:54
معاون تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خبر داد

پیشنهاد واگذاری سهام استقلال و پرسپولیس به هواداران در قالب تعاونی سهامی عام

معاون تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از پیشنهاد طرح تشکیل تعاونی سهامی عام با عضویت هواداران باشگاه پرسپولیس و استقلال در راستای واگذاری این دو باشگاه خبر داد.
کد خبر : 56832

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، سیدحمید کلانتری در نشست خبری از پیشنهاد طرح تشکیل تعاونی سهامی عام با عضویت هواداران باشگاه پرسپولیس و استقلال خبر داد و گفت: با توجه به اینکه این دو باشگاه از باشگاه‌های معروف و پرهوادار کشور هستند این صحیح نیست که مدیریت آنها در اختیار یک شرکت خاص قرار گیرد. بر همین اساس باید یک تعاونی سهامی عام با عضویت هواداران این دو باشگاه تشکیل و سهام این دو باشگاه به این تعاونی واگذار شود. درباره این طرح با سازمان خصوصی‌سازی نیز مذاکراتی انجام شده که کلیات طرح را پذیرفته‌اند و قرار است طرح اولیه خود را به سازمان خصوصی سازی ارائه کنیم.


افزایش سرمایه بانک توسعه تعاون


وی در ادامه از افزایش سرمایه بانک توسعه تعاون خبر داد و گفت: قرار است از محل وجوه اداره‌شده رقمی معادل 40 میلیارد تومان در اختیار بخش تعاون قرار گیرد که با هماهنگی بانک‌ها مقرر شده است این رقم به سقف 120 میلیارد تومان با هشت درصد کاهش نرخ به عنوان یارانه به بخش تعاون تا پایان سال اختصاص داده شود. سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی نیز قول مساعد داده است این رقم را تا سه برابر افزایش دهد و این اعتبار تا پایان سال پرداخت می‌شود. البته به دلیل فرصت محدود تا پایان سال شاید این رقم به سال بعد منتقل شود.


تقویت صادرات تعاونی‌ها در فرش و زعفران عسل


معاون تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به شرایط پساتحریم در حوزه تعاون گفت: تاکنون در حوزه صادرات در بخش تعاون با محدودیت‌هایی مواجه بودیم که با رفع تحریم‌ها این محدودیت‌ها نیز برداشته می‌شود تا صادرات در این بخش گسترش یابد. محصولاتی مانند فرش، زعفران، پسته و عسل باید صادرات خوبی داشته باشند. بر همین اساس درصددیم صادرات این محصول را تقویت کنیم.


کلانتری با بیان اینکه صادرات تعاونی‌ها در بخش صنایع دستی، کشاورزی و معدنی بوده است،‌ افزود: در سال 93 یک میلیارد و 300 میلیون دلار صادرات داشتیم اما در هشت ماه نخست امسال یک میلیارد و 25 هزار دلار بود و پیش‌بینی می‌کنیم رقم صادرات تا پایان امسال به یک میلیارد و 700 میلیون دلار برسد. همچنین صادرات تعاونی‌های مرزنشین در هشت ماهه نخست امسال 358 میلیون دلار بوده است که پیش بینی می‌شود تا پایان این سال به 460 میلیارد دلار برسد. این رقم در سال93، 400 میلیارد دلار بوده است.


کاهش هزینه ایجاد شغل در تعاونی‌ها


وی هزینه ایجاد یک شغل در تعاونی‌ها را نسبت به سایر بخش‌ها کمتر دانست و گفت: این ظرفیت وجود دارد تا با بهره‌گیری از بخش تعاون مشکل اشتغال کشور تسهیل یابد زیرا نزدیک به 80 درصد فارغ التحصیلان جویای کار هستند و دانشجویان باید با عضویت در تعاونی‌های دانشجویی و تعاونی‌های دانش‌بنیان برای حضور در بازار کار آماده شوند. طرح ایجاد 450 تعاونی دانش‌بنیان را در دستور کار داریم که نزدیک به 130 تعاونی از این تعاونی‌ها به تأیید معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهوری رسیده است و قصد گسترش آن را داریم.


انجام 60 درصد خدمات روستایی کشور توسط تعاونی‌های دهیاری


کلانتری با اشاره به فعالیت 700 تعاون دهیاری گفت: 60 درصد خدمات روستایی کشور توسط تعاونی‌های دهیاری تحت پوشش است. از آنجا که دهیاری‌ها خود را متکی به تعاونی‌های دهیاری می‌دانند و مسئولیت بیشتری دارند درصددیم تا مدیریت آب و فاضلات و برق مناطق روستایی به تعاونی‌های دهیاری، تعاونی‌های روستایی و تعاونی‌های توسعه و عمران شهرستان واگذار شود. همچنین بحث حفاظت از میراث فرهنگی می‌تواند در اختیار تعاونی‌ها قرار گیرد.


وی ادامه داد: واگذاری‌‌های شرکت‌ها و پروژه‌های دولتی به بخش تعاون از دیگر مباحثی است که در برنامه ششم توسعه دنبال می‌کنیم چرا که تاکنون واگذاری‌ها به این بخش بسیار ناچیز بوده به طور مثال پروژه‌های عمرانی نیمه‌تمام بسیاری وجود دارد که تعاونی‌ها می‌توانند کار تکمیل آنها را انجام دهند.


صدور کارت مبادلات مرزی برای بیش از یک میلیون مرزنشین


وی مشکلات کارت مبادلات مرزی را از دیگر مشکلات تعاونی‌ها دانست و گفت: تاکنون برای یک میلیون و 700 هزار مرزنشین کارت مبادلات مرزی صادر شده و یک میلیون و 550 نفر از آنها این کارت را دریافت کرده‌اند.


کلانتری در ادامه به اقدامات بخش تعاون برای دوران پسا تحریم اشاره کرد و افزود: برنامه‌های متعددی را برای روزهای پساتحریم در دستور کار داریم از جمله این برنامه‌ها تقویت جایگاه تعاونی‌ها با طرح‌های متعدد به منظور حل مشکل اشتغال است.


کلانتری با بیان اینکه یکی از اهداف رفع تحریم ها گسترش مبادلات اقتصادی، گسترش سرمایه گذاری خارجی، گسترش توان صادراتی، رفع موانع اداری و بهبود فضای کسب و کار بوده است، گفت: مسئولان اقتصادی کشور باید تمام تلاش خود را به کار گیرند تا فضای برای بخش اقتصادی خصوصی وتعاونی فراهم شود. در شرایطی که میزان درآمدهای نفتی کاهش یافته است باید از سرمایه گذاری خارجی برای منابع صنعت،تولید و خدمات بهره ببریم.


ایجاد فضا برای جذب استعدادها در راستای رونق اقتصادی


کلانتری به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: موضوع توجه ظرفیت‌های داخلی باید در دستور کار قرار گیرد. من تصور می‌کنم موضوع بخش تعاون در این باره قابل تأمل است. باید فضایی را فراهم کنیم تا تمام استعدادهایی که می‌توانند در رونق اقتصادی نقش داشته باشند دور هم جمع شوند. امروز روزی است که بیش از زمان‌های دیگر نیازمند وحدت و همدلی برای پیشرفت کشور هستیم.


وی به تهیه و تصویب سند توسعه تعاون برای ارائه به رئیس جمهور اشاره کرد و گفت: در سند توسعه تعاون وظیفه هر وزارتخانه و اتحادیه به صورت عملیاتی برای توسعه بخش تعاون و در راستای توجه به سیاست اصل 44 مشخص شده است. همچنین رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی در ابلاغیه‌ای به روسای این سازمان در استان‌ها اعلام کرده است که نقش و جایگاه بخش تعاون در برنامه ششم توسعه تقویت شود.


به گفته معاون امور تعاون وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی، افزایش سرمایه بانک توسعه تعاون در سند توسعه بخش تعاون پیش‌بینی شده است و جزو تکلیف برنامه پنجم در ماده 124 بود که چون عملیاتی نشد در سند توسعه بخش تعاون دیده شده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب