تناقض در توصیف رأی دادگاه CAS/ جودوی ایران در انتظار تصمیم جدید فدراسیون جهانی
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، فدراسیون جودوی ایران پس از اتفاقاتی که در سی و سومین دوره مسابقات جهانی جودو در سال 2019 رخ داد، 27 شهریور 98 از سوی فدراسیون جهانی تعلیق شد.
این تصمیم فدراسیون جهانی با اعتراض و شکایت مسئولان فدراسیون کشورمان به فدراسیون جهانی در دادگاه عالی حکمیت ورزش (CAS) دنبال شد. بارها صحبتهای زیادی در خصوص تاریخ اعلام رأی به میان آمد و البته که پیش از آن، طرفین در جلساتی دفاعیات خود را تقدیم قضات دادگاه کردند.
روز گذشته خبری منتشر شد که فدراسیون جهانی جودو رأی را باخته و دادگاه CAS به سود ایران رأی داده است. در شرایطی که قرار بود در پایان هفته رأی در اختیار طرفین قرار بگیرد ولی اعلام شد ایران برنده شده است و ساعتی پس از آن، آرش میراسماعیلی رئیس فدراسیون جودو اعلام کرد که ایران پیروز پرونده شکایتی شده و این موضوع با تأیید وزارت ورزش و جوانان همراه شد.
در بیانیهای عنوان شد که با توجه به دفاعیات حقوقی مؤثر، رأی تعلیق جودوی ایران توسط دادگاه حکمیت ورزش (CAS) ابطال شده و به زودی متن کامل رأی در اختیار فدراسیون جهانی جودو نیز قرار میگیرد. این موضوع در حالی رسانهای شد که میراسماعیلی در گفتوگوی تلویزیونی گفت: «شرطی برای رفع تعلیق جودوی ایران گذاشته نشده و به طور کلی تعلیقی که از سوی کمیته انضباطی فدراسیون جهانی بر ایران تحمیل شده بود، باطل شده و این پرونده به فدراسیون جهانی ارجاع داده شد تا دوباره مذاکرات خود را با فدراسیون جهانی داشته باشیم.» جالب اینکه میراسماعیلی اجرای رأی را از سوی فدراسیون جهانی جودو لازم دانست.
صحبتهای رئیس فدراسیون جودوی ایران باعث شد تا بیانیهای از سوی دادگاه حکمیت ورزش صادر شود که در آن هیچ اشارهای به رفع تعلیق جودوی ایران نشده است و در قسمتی از این بیانیه آمده تعلیق نامحدود جودوی ایران پایه قانونی ندارد اما پرونده برای بررسی بیشتر به فدراسیون جهانی جودو (IJF) ارجاع خواهد شد. این نوشته به معنای آن است که مرجعی که جودوی ایران را تعلیق کرده و علیه آن شکایت شده، دوباره این پرونده را رسیدگی میکند و جودوی ایران هنوز رفع تعلیق نشده است.
در این میان موضوع عجیبتر از واکنش آرش میراسماعیلی به رفع تعلیق جودوی ایران، حمایت وزارت ورزش و جوانان نسبت به ادعایی است که از سوی دادگاه بینالمللی حکمیت ورزش تأیید نشده است. در حقیقت ادعاهای متناقض رئیس فدراسیون جودو نشان میدهد که نباید این موضوع را قبول کنیم. همچنین میراسماعیلی در گفتوگوی تلویزیونی دیگری گفت: «فدراسیون جودو هنوز به طور کامل رفع تعلیق نشده و دادگاه CAS رأی کمیته انضباطی فدراسیون جهانی را باطل و آن را دوباره ارجاع کرده است. پرونده جزئیات زیادی دارد که 41 صفحه است و خودمان را ملزم به رعایت منشور کمیته ملی المپیک و اساسنامه فدراسیون جهانی میدانیم و طبیعتاً باید مذاکراتی در این زمینه انجام دهیم.»
آدرسهای غلطی که از سوی فدراسیون جودو درباره رأی صادر شده از سوی دادگاه CAS باعث شده تا مردم اطلاعات دقیقی در اختیار نداشته باشند. رفع تعلیق به معنای آن است که هیچ موضوعی مانع حضور ایران در رقابتهای بینالمللی جودو نشود. وقتی که دادگاه CAS اعلام کرده فدراسیون جودوی ایران باید 5 هزار فرانک سوئیس بابت هزینه دادرسی پرداخت کند، به معنای آن است که رأی به نفع ایران نیست چون در این دادگاه طرفی که بازنده شده هزینه را پرداخت میکند. فدراسیون جهانی جودو نیز خبر از بررسی پرونده در کمیته انضباطی خود داده است.
مهمترین مسئله این است که فدراسیون جهانی جودو در هیچیک از تصمیمات و رفتارهایش درباره ایران، قانون بازی جوانمردانه (Fair Play) را نقض نکرده است. این فدراسیون دچار هیچ اشتباهی نشده چون اجازه فعالیت آزادانه در مسابقات داخلی را به جودوکاران ایران داده و در بررسیهایی که صورت گرفته هیچ تصمیم سیاسی را دخیل نکرده است. مسلماً فدراسیون جودوی ایران علاوه بر آنکه باید تمامی هزینههای دادرسی را بپردازد، جریمه ارزی را نیز به حساب فدراسیون جهانی جودو واریز کند. دادگاه به صراحت نوشته است فدراسیون جهانی جودو در تعلیق «نامحدود» دچار اشتباه شده و این محرومیت باید زمانبندی داشته باشد. در واقع باید منتظر ماند تا کمیته انضباطی فدراسیون جهانی جودو، محدوده زمانی محرومیت ایران را اعلام کند.
انتهای پیام/4048/
انتهای پیام/