عزیزی خادم چالشهای فدراسیون را اولویتبندی کند/ پاشنه آشیل فوتبال نگاه دولتی است
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، مجمع انتخاباتی فدراسیون فوتبال برگزار و شهابالدین عزیزی خادم به عنوان رئیس جدید فدراسیون برگزیده شد. عزیزی خادم در شرایطی به ریاست فدراسیون فوتبال رسید که کیومرث هاشمی، مصطفی آجرلو و علی کریمی رقبای او برای تصدی این پست بودند.
شهامت نامزدهای فدراسیون فوتبال
مهرزاد خلیلیان درباره انتخاب شهابالدین عزیزی خادم به عنوان رئیس جدید فدراسیون فوتبال ایران به خبرنگار ورزشی آنا، اظهار کرد: چالشهای درازمدتی برای برگزاری مجمع انتخاباتی فدراسیون فوتبال ایجاد شده بود و زمان زیادی گذشت تا شاهد برگزاری مجمع باشیم. حضور در انتخابات فدراسیون فوتبال برای تصدی سمت ریاست یک جور شهامت و شجاعت خاصی نیاز دارد. به هر صورت خوشحال هستم که این انتخابات در صحت و سلامت برگزار شد و فرد مورد نظر مجمع به ریاست فدراسیون رسید.
سوابق خوب عزیزی خادم
وی ادامه داد: شهابالدین عزیزی خادم سالها در محیط فوتبال فعالیت کرده و در هیئت مدیره باشگاه سایپا و هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال سوابق خوبی از خود به جا گذاشته است. البته که شرایط در این انتخابات کمی پیچیده شده بود ولی با تلاشهای صورت گرفته، مجمع به بهترین شکل برگزار شد و با دیدگاه اکثریت، عزیزی خادم به عنوان رئیس فدراسیون برگزیده شد. کشیده شدن انتخابات به دور دوم هم نشان از رقابت جدی نامزدها داشت.
رئیس فدراسیون سفیر کشور است
مدیرعامل پیشین باشگاه سپاهان خاطرنشان کرد: حالا که عزیزی خادم رئیس فدراسیون فوتبال شده باید بتواند با استفاده از تمامی ظرفیتها سعی در برافراشته کردن پرچم ایران در عرصههای مختلف داشته باشد. هر رئیس فدراسیون باید بداند که تنها عنوان ریاست به او داده نشده بلکه وی سفیر کشورش در دنیا محسوب میشود و زبان فوتبال نیز زبان دموکراسی بینالمللی است. باید از لحاظ حرفهای دقتهای لازم به تمامی بخشها به خصوص بخش خصوصی بشود و همچنین ایران بتواند کرسیهای بینالمللی را در کنفدراسیون فوتبال آسیا و فدراسیون جهانی فوتبال کسب کند.
علی کریمی جسارت به خرج داد
وی در مورد انتخاب نشدن علی کریمی به عنوان رئیس فدراسیون فوتبال بیان کرد: علی کریمی، علی دایی، مهدی مهدویکیا و ... اسطورههای فوتبال ما هستند. عملکرد آنها قابل تحسین و ارزشمند است. کریمی سالها در عرصه فوتبال درخشید و به تیم ملی کمک زیادی کرده و یکی از لژیونرهای موفق فوتبال کشورمان بوده است. باید تلاش کنیم تا اسطورههای فوتبالمان را حفظ کنیم و فراموش نکنیم که کریمی جسارت به خرج داد و با حضور در مجمع انتخاباتی فدراسیون فوتبال قدم بزرگی برداشت.
استفاده مفید از اسطورههای فوتبال
وی تصریح کرد: حال که اعضای مجمع تشخیص دادند تا فرد دیگری انتخاب شود باید تعاملات و مراودات با اسطورههای فوتبالمان بیش از گذشته باشد و فراموش نکنیم نمونههایی چون علی کریمی باعث غرور ملی و باشگاهی ایران هستند. آنها یک شبه به نماد فوتبال ایران تبدیل نشدند که بخواهیم به آسانی از دستشان بدهیم. در تمام دنیا از اسطورههای فوتبالشان بهرههای زیادی میبرند و این اتفاق میتواند در ایران هم اجرایی شود. افرادی که با حضورشان مشارکت مردم را نسبت به قبل توسعه میدهند و آنها را دلگرم می کنند.
پاشنه آشیل فوتبال نگاه دولتی است
خلیلیان درباره موضوع حق پخش تلویزیونی که به اعتقاد بسیاری یکی از نیازهای اصلی پیشرفت فوتبال خواهد بود، عنوان کرد: پاشنه آشیل فوتبال، نگاه دولتی و محدودسازی است. فردی به من گفت چه قانون خوبی گذاشته شده که جلوی حضور بازیکن و مربی خارجی در لیگ برتر ایران گرفته شده است. به نظرم حرف درستی زده نشد چون فوتبال ورزشی بینالمللی به شمار میرود و زبان آن هم بینالمللی است. باید مراودات در عرصه جهانی متوقف نشود و ارتباطمان را با دنیا قطع نکنیم.
ابعاد مختلف درآمدزایی در فوتبال
وی ادامه داد: من انتظار ندارم که پیشرفت فوتبال ما بهگونهای باشد که بتوانیم به آلمان یا انگلیس برسیم ولی نگاهمان میتواند به کشورهایی چون ترکیه باشد که با توجه به ابعاد مختلف درآمدزایی در فوتبال پیشرفت قابل توجهی داشتهاند. امیدوارم عزیزی خادم که رئیس فدراسیون فوتبال شده، در چهار سالی که مسئولیت سنگینی به عهده او نهاده شده بتواند با جلب نظر رؤسای سه قوه و صدا و سیما، شرایطی حاصل کند تا حق پخش تلویزیونی به باشگاهها داده شود.
حق پخش تلویزیونی در حد شعار باقی مانده
وی ادامه داد: فعلاً که حرفها در حد شعار بوده و کمکی به بخش خصوصی نمیشود که این موضوع سرمایهگذاران را برای ورود به فوتبال دچار تردید میکند چون آنها با هدف درآمدزایی دست به سرمایهگذاری میزنند و هنگامی که به درآمد نرسند نباید انتظار ورود سرمایه این افراد را به فوتبال داشت. در بسیاری کشورها مسئله حق پخش با تعامل بسیار خوب حل شده است و در ایران هم میتواند فضایی حاصل کرد تا با در محیطی حرفهای باشگاههای فوتبال بتوانند به درآمد معقولی از طریق حق پخش تلویزیونی دست یابند.
چالش های پیش روی رئیس فدراسیون
مدیرعامل پیشین باشگاه سپاهان در مورد چالشهای پیش روی رئیس جدید فدراسیون فوتبال عنوان کرد: چالشهایی به عنوان معلول پیش روی عزیزی خادم قرار دارد و قطعاً چهار سال سخت انتظار او را میکشد که باید با برنامههای منطقی و حساب شده به اهداف خود دست یابد. بدون شک باید اولویتبندی مناسبی برای حل چالشها صورت گیرد. اولین چالش که اهمیت زیادی دارد، بحث صعود دوباره به جام جهانی فوتبال است. باید شرایط به گونهای تنظیم شود که بتوانیم ضمن صعود به جام جهانی پیش رو، برای دورههای بعدی نیز از وضعیت مناسبی برخوردار باشیم. اگر برنامهای جامع برای فوتبال اجرایی شود بدون تردید رسیدن به چنین هدفی میسر است.
اهمیت مسائل مالی برای پیشرفت
خلیلیان خاطرنشان کرد: مسائل مالی برای هر سیستمی اهمیت بالقوهای دارد. در حال حاضر رئیس فدراسیون فوتبال و همراهانش باید بهگونهای عمل کنند که با ایجاد درآمدزایی مناسب، آمادگی پرداخت بدهی مارک ویلموتس و دستیارانش در صورت تأیید از سوی دادگاه عالی ورزش (CAS) فراهم شود. در این زمینه تعامل فدراسیون با تمام اقشار تعیینکننده است. مسئله بعدی آموزش در تمام سطوح است. باید در داوری، مربیگری و تیمهای پایه فوتبال، آموزش بسیار خوبی صورت بگیرد. مداومت در انجام فعالیتهای مثبت در این موضوع تأثیر بسزایی خواهد داشت. امیدوارم عزیزی خادم با تشکیل تیمی قوی بتواند چالشها را یکی پس از دیگری با موفقیت بگذراند تا نشاط و شور بینالمللی نصیب مردم شود.
انتهای پیام/4048/
انتهای پیام/