دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
همزمان با ولادت مولی‌الموحدین حضرت علی(ع) انجام شد؛

صعود تيم كوهنوردی دانشگاه آزاد اسلامی شهركرد به ارتفاعات قله دالانک جهان‌بین

تيم كوهنوردی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهركرد با موفقیت به ارتفاعات 3 هزار و 331 متری قله دالانک جهان‌بین شهرکرد صعود کرد.
کد خبر : 567526
22.jpg

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از شهرکرد، همزمان با سالروز ولادت حضرت علی (ع) و روز پدر، تيم كوهنوردی كاركنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهركرد با موفقیت به ارتفاعات 3 هزار و 331 متری قله دالانک جهان‌بین شهرکرد صعود کردند.


قله دالانک جهان‌بین شهرکرد با ارتفاع 3 هزار و 331 متر بلندترین قله کوهستان جهان‌بین است و در شمال غرب این کوهستان واقع شده است. بالاروی از این قله برای عموم کوهپیمایان از دو مسیر شمال شرق و شمال غرب بهتر است. کوهپیمایی از مسیر شمال شرق از نزدیک یک مرغداری در حدود پنج کیلومتری پس از شهر هفشجان در ابتدای دره دز آغاز می‌شود.


جاده دسترسی به محل خاکی است؛ البته از دره‌های بعدی آن مانند قاش حنایی و آب باریک نیز می‌توان به دالانک صعود کرد. مسیر این دو دره در پایان یکی می‌شوند. حدود یک تا 1.5 ساعت پس از بالاروی از دره دز به باغ کوچک می‌رسید که محل مناسبی برای خوردن صبحانه است. در اینجا سه چشمه کوچک وجود دارد. از باغ به سوی قله، ابتدا از دامنه‌ای با شیب تند بالا رفته و سپس از روی یال کوچکی به سوی دره و چال قشقایی در راستای جنوب غربی پیش می‌رود.


از باغ تا قله در حدود سه تا چهار ساعت زمان می‌برد. مسیر دیگر صعود قله دالونک جهان‌بین از دره راز در راستای شمال غرب است. این مسیر از روستای چلیچه و یا روستای راستاب آغاز می‌شود؛ البته بخشی از این دره را می‌توان با خودرو در جاده خاکی آن طی کرد. در دره راز چشمه‌های فراوانی وجود دارد به همین دلیل از گذشته‌ها باغ‌های بسیاری در این دره گسترش یافته و بیشتر سطح دره را می‌پوشانند.


شیب ملایم دامنه‌های این دره به همراه آب فراوان و پوشش گیاهی انبوه طبیعی و ساخت دست انسان سبب گسترش چشم‌اندازهای بسیار زیبایی در دره شده است، به همین دلیل محل ییلاق برخی از خان‌های منطقه بوده و هنوز آثار از بناها و قلعه‌های ساخت آنها در آنجا به چشم می‌خورد.


 مسیر دره راز هم می‌تواند از کف دره به سوی قله برود (در بخش پایانی شیب تندی دارد) و هم می‌توان به سوی خط فراز اصلی کوهستان جهانبین در راستای شرق بالا رفته و سپس بر روی خط‌الرأس به سمت جنوب شرق قله دالانک را صعود کرد، صعود از این مسیر حدود پنج ساعت زمان می‌برد.


انتهای پیام/4103/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب