دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 اسفند 1393 - 15:51
سرپرست واحد اراک در گفت و گو با آنا:

دانشگاه آزاد اسلامی تلاش خود را برای ادامه تحصیل دانشجویان کم‌بضاعت به کار گرفته است

سرپرست واحد اراک گفت: دانشگاه آزاد اسلامی نیز در همین راستا تمام تلاش خود را برای ادامه تحصیل دانشجویان بی‌بضاعت و کم بضاعت و کم درآمد به کار گرفته و از طریق پرداخت تسهیلات دانشجویی امکان ادامه تحصیل را برای بسیاری از آنان فراهم کرده است.
کد خبر : 5675

دکتر علیرضا نظام آبادی دبیر هیئت امنای استان مرکزی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا با توجه به اینکه شصت و نهمین اجلاس شورای مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی به یمن حضور حضرت‌ آیت الله هاشمی رفسنجانی، حجت الاسلام حاج سید حسن خمینی و دکتر میرزاده رئیس دانشگاه و معاونان و مدیران ستادی دانشگاه متفاوت‌ با چند سال گذشته با زمان‌بندی و طراحی و تدبیر کم‌نظیری برگزار شد افزود: برگزاری این اجلاس نشان از آن داشت که مسئولان دانشگاه با تأکید بر آینده پژوهی، عزم تربیت نیروهای متخصص و متعهد برای نظام و تشکیل کانون خیرین در دانشگاه و برنامه‌ریزی آگاهانه قصد اثرگذاری بر رویدادهای آینده را دارند و نشان دادند که تسلیم شرایط به‌ جا مانده و تحمیلی نخواهند شد.


دبیر هیئت امنای استان مرکزی اظهار کرد: آنچه بیش از هر دوره‌ای در این اجلاس به چشم می آمد؛ آینده‌نگری، نظم و دقت در اجرای برنامه‌ها، تشکیل جلسه پی‌گیری اهداف و مصوبات این اجلاس در اردیبهشت ماه سال آتی بود که بی‌شک مدیون زحمات و حضور رئیس دانشگاه و معاونان و مدیران ستادی به ویژه معاونان برنامه‌ریزی، اجرایی و سرپرست مرکز حوزه ریاست.


سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک با توجه به تأکید هیئت موسس دانشگاه آزاداسلامی در شصت و نهمین اجلاس بر لزوم توجه و حمایت از دانشجویان کم درآمد در دانشگاه آزاداسلامی و با بیان اینکه میزان پیشرفت بر اساس استعداد افراد است، عنوان کرد: جامعه اسلامی باید فرصت پیشرفت را به طور برابر برای همه اقشار فراهم کند.


وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی نیز در همین راستا تمام تلاش خود را برای ادامه تحصیل دانشجویان بی‌بضاعت و کم بضاعت و کم درآمد به کار گرفته و از طریق پرداخت تسهیلات دانشجویی امکان ادامه تحصیل را برای بسیاری از آنان فراهم کرده است.


نظام آبادی همچنین گفت: بنا بر تأکید سازمان و بر اساس نقشه راه دانشگاه آزاداسلامی می‌خواهیم کاری بکنیم که اگر فردی فقیر است و البته استعداد هم دارد بتواند به تحصیلات خود ادامه دهد چرا که این قشر استعدادهای سرشاری هم دارند و باید بتوانند به دانشگاه وارد شوند.


دبیر هیئت امنای استان مرکزی در ادامه سخنان خود با تأکید بر اینکه «هدف اصلی از تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی جوانان و دانشجویان بودند»، بر لزوم توجه به جوانان تأکید کرد و گفت: همگان باید بدانیم که بزرگ‌ترین سرمایه علم و دانش و نیروی انسانی کشور در نشاط و توان علمی و عملی دانشجویان هستند، بنا براین در دانشگاه آزاد اسلامی دانشجویان باید محور فعالیت‌ها و برنامه‌های واحد‌های دانشگاهی قرار بگیرند.


وی با تاکید بر سخنان آیت الله هاشمی رفسنجانی مبنی بر اهمیت تکریم دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: موتور محرکه این دانشگاه، دانشجویان هستند و تکریم این عزیزان از اصول خدشه ناپذیر مدیریت دانشگاه است و در همین زمینه به بازرسی دانشگاه اختیار تام داده شده تا با هرگونه برخوردهای نا‌شایست با دانشجویان در هر واحدی به شدت برخورد کند.


سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی اراک ادامه داد: به طور حتم یکی از حقوق اصلی دانشگاهیان داشتن استادان خوب و با کیفیت است و ما نیز به همین منظور بر استخدام اعضای هیئت علمی جدید تمام وقت اصرار داریم که البته این موضوع را از طریق سازمان مرکزی بررسی کرده و تلاش می‌کنیم با جذب هیئت علمی جدید و کارآمد کیفت آموزشی واحد‌های آموزشی استان را به نحو مطلوبی افزایش دهیم.


وی همچنین با توجه به سخنان آیت الله هاشمی رفسنجانی در مراسم افتتاحیه اجلاس سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص لزوم تأسیس رشته آینده پژوهی در دانشگاه‌ها تاکید کرد: ایجاد این رشته در دانشگاه‌های کشور و مطالعه و بررسی رویدادهایی که در آینده کشور قرار است اتفاق بیفتد، یکی از راه‌های مهم توسعه و رشد همه جانبه در کشور است.


نظام آبادی اضافه کرد: اینکه ما از بسیاری از برنامه‌ها و حوادث پیش روی کشور آگاهی داشته باشیم ضرورتی غیرقابل انکار است چرا که از این راه می‌توان با برنامه ریزی‌های مدون و دقیق بسیاری از مشکلات پیش روی آیندگان را حل کرد.


وی تصریح کرد: تربیت مدیران متخصص و متعهد برای کشور و توجه هرچه بیشتر به نخبگان جوان از دیگر تاکیدات آیت الله هاشمی در این جلاس بود که به طور حتم در واحد اراک نیز به آن توجه ویژه‌ای خواهد شد.


سرپرست واحد اراک با بیان اینکه توسعه دانش، فرهنگ و اقتصاد از مهم‌ترین اولویت‌های دانشگاه آزاد اسلامی در سال ۹۴ است، خاطر نشان کرد: توسعه تحصیلات تکمیلی، اجرای طرح‌های فرهنگی ماندگار و توسعه شرکت‌های دانش بنیان و تجاری سازی تحقیقات از مهم‌ترین اهداف دانشگاه آزاد اسلامی در سال ۹۴ است.


وی از جمله افتخارات دانشگاه آزاد اسلامی را کسب رتبه اول در سال ۲۰۱۳ بر اساس برون داد علمی از نمایه Scopus در بازه زمانی ۲۰۱۱-۲۰۰۷ بین دانشگاه‌های ایران (موسسه سایماگو)، به دست آوردن جایگاه نخست کشور با انتشار ۵۱۰۰۰ مستند علمی و مقالات ISI، WOS در پایگاه معتبر Scopus دانست و گفت: بزرگ‌ترین دانشگاه حضوری جهان دارای بیش از ۶۹ هزار هیأت علمی تمام وقت و نیمه‌وقت و ۲۰ میلیون متر مربع زیر بنای آموزش عالی است و ۳۷ درصد دانشجویان ایران در دانشگاه آزاد اسلامی تحصیل می‌کنند و این آمار وظیفه مدیران و رؤسای دانشگاه‌ها را دوچندان می‌کند.


دبیر هیئت امنای استان مرکزی راهبرد اول این دانشگاه را استفاده از خرد جمعی، مشورت و تمرکززدایی دانست و گفت: در این راستا تشکیل شوراهای راهبردی فرهنگی و اجتماعی، اقتصاد دانش بنیان، پژوهش و فناوری، برنامه ریزی، بانوان فرهیخته، پارلمانی، حقوقی، سنجش و پذیرش، فناوری اطلاعات، امور بین الملل، مجازی بخشنامه‌ها، اطلاع رسانی و ارتباطات و معماری با بهره گیری از ظرفیت‌های علمی، مدیریتی و اجرایی دردستور کار واحد‌ها قرار می‌گیرد.


وی با توجه به اینکه راهبرد دوم این دانشگاه، تطبیق بودجه سنواتی با برنامه مصوب و اصلاح تشکیلات دانشگاه است، گفت: واحد‌های دانشگاهی استان مرکزی با جدیت تمام در راستای تحقق این راهبرد‌ها گام برمی دارند.


نظام آبادی افزود: با توجه به سخنان دکتر حمید میرزاده رئیس دانشگاه آزاداسلامی، استقرار نظام برنامه ریزی با تمرکز بر برنامه مصوب هیئت موسس و سیاست‌های هیئت امناء مرکزی، باز مهندسی نظام تشکیلات سازمانی و اصلاح نمودار تشکیلاتی دانشگاه متناسب با ماموریت‌های جدید دانشگاه، اصلاح برنامه پنجم دانشگاه منتهی به سال ۱۳۹۴ و اصلاح و تدوین برنامه ششم دانشگاه برای سال ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۹ از جمله راهبرد‌های اصلی دانشگاه در این زمینه است.


وی، تحقق عدالت آموزشی و تمرکززدایی را به دلیل راه اندازی رشته‌های کار‌شناسی ارشد و دکتری تخصصی در تمام استان‌های کشور ضروری دانست و خاطرنشان کرد: ‌ با این کار امکان انتخاب رشته محل‌ها در دو مقطع کار‌شناسی وکار‌شناسی ارشد افزایش یافته و امکان انتخاب بیشتر و بومی گزینی در کشور را فراهم کرد.


نظام آبادی در پایان از آمادگی واحد‌های دانشگاهی آزاد اسلامی در استان مرکزی خبر داد و گفت: تمام تلاش خود را به کار می‌گیریم تا در تحقق اهداف دانشگاه آزاداسلامی به عنوان بزرگ‌ترین دانشگاه حضوری جهان نقش اساسی و مهمی داشته باشیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب