نگاه دانشگاه آزاد اسلامی به توسعه علمی در خارج از مرزهای کشور/ بینالمللی سازی دانش ایرانی آغاز میشود
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، ارتباط و تعامل با دانشگاههای خارجی در دستور کار آموزش عالی ایران است و توانسته از این راه به جذب دانشجویان خارجی، درآمدزایی و گسترش کارهای علمی، پژوهشی و تحقیقاتی بپردازد. همچنین برای تقویت دیپلماسی علمی باید تبادل دانشجو و استاد برای همکاریهای مشترک میان کشورهای دنیا بهخصوص کشورهای همسایه تداوم یابد تا به اقتدار علمی ایران افزوده شود.
در این میان دانشگاه آزاد اسلامی یکی از مجموعههایی است که در راستای تعامل بینالمللی با دانشگاههای خارجی اقدامات مؤثری از جمله تأسیس و راهاندازی واحد در خارج از کشور، اجرای برنامههای تحقیقاتی مشترک، راهاندازی فرصتهای مطالعاتی مشترک و... انجام داده است.
همچنین این دانشگاه در زمینه تعداد دانشجویان بینالمللی در مقاطع مختلف تحصیلی بیش از ۴۰۰ درصد رشد داشته است. در سال گذشته ۲ هزار دانشجوی خارجی غیرمقیم و در سال جاری ۲۰ هزار دانشجوی خارجی شامل ۹ هزار دانشجو در مهرماه و ۱۱ هزار دانشجو در بهمنماه در دانشگاه آزاد اسلامی به تحصیل میپردازند. در این راستا دانشگاه آزاد اسلامی برای گسترش ارتباط با دانشگاههای خارجی تلاش مضاعف میکند تا دانشجویان بینالملل را بهعنوان سفیران انقلاب اسلامی تربیت کند تا آنان مدافع اهداف جمهوری اسلامی باشند.
یکی از اهداف دانشگاه آزاد اسلامی برای تعامل با کشورهای همسایه، تقویت ارتباط با دانشگاههای افغانستان است و در این راستا، علاءالدین بروجردی، معاون بینالملل و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی بهتازگی سفری چندروزه به افغانستان داشت.
در این سفر، سیروس صابری، مشاور رئیس دانشگاه و رئیس مرکز حراست دانشگاه آزاد اسلامی، عباس گنجی، قائم مقام معاونت بینالملل و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاداسلامی، شمس دولتآبادی، مدیرکل پشتیبانی واحدهای برونمرزی، علیرضا رجایی، مشاور معاونت بین الملل در امور اجرایی افغانستان، علیرضا لادنمقدم، معاون آموزشهای فنی و حرفهای، مهارتی و کاربنیان، علی صادقی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد افغانستان (کابل) حضور داشتند.
بروجردی: لزوم تأسیس مدارس مهارتآموزی و تربیت پزشکان متخصص در افغانستان
علاءالدین بروجردی، معاون بینالملل و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی در گفتوگو با خبرنگار آنا میگوید: هدف اصلی از سفر به افغانستان گسترش همکاریهای علمی و دانشگاهی بود و در این زمینه بهصورت مفصل با بصیر، وزیر تحصیلات عالی افغانستان جلسهای داشتیم و به گفتوگو پرداختیم. در آن جلسه عنوان کردیم علاقهمند هستیم در ولایتهای مختلف افغانستان شامل کابل، مزار شریف، هرات و... همکاریهای دانشگاه آزاد اسلامی را توسعه دهیم که مورد استقبال وزیر تحصیلات عالی افغانستان قرار گرفت.
وی میافزاید: در کابل نیز با توجه به اینکه میزان متقاضیان برای تحصیل روزافزون است، نیازمند ایجاد امکانات بیشتری هستیم و در این راستا اقدامات لازم صورت گفت. امیدواریم بتوانیم یک ساختمان متناسب با این نیازها و شئونات دانشگاه آزاد اسلامی در کابل احداث کنیم. همچنین در بازدیدی که از دانشگاه کابل داشتیم با مسئولان این دانشگاه گفتوگو کردیم و یادداشت تفاهمی را طرفین توافق کردند که مبنای گسترش همکاریها باشد. همچنین یک یادداشت تفاهمی با دانشگاه رهنورد افغانستان به امضا رسید.
به گفته معاون بینالملل و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی، آموزشهای مهارتی و تأسیس مدارس مهارتآموزی در افغانستان از جمله مأموریتهای دانشگاه آزاد اسلامی است که برای آن برنامهریزی کردهایم و برادران افغانستانی استقبال کردند که همکاریهای گسترش یابد.
بروجردی معتقد است: در مذاکراتی که با مسئولان مؤسسه تحصیلات عالی اشراق و دانشگاه جامی در ولایت هرات داشتیم، بر لزوم تفاهم و گسترش همکاریهای طرفین تأکید شد. همچنین با سرپرست وزارت صحه افغانستان دیدار کردیم و مذاکرات مفصلی صورت گرفت و استقبال کردند که بتوانیم در تربیت پزشکان متخصص به آنان کمک کنیم. در واقع در سفری که به افغانستان داشتیم، به ولایتهای مختلف رفتیم، تفاهمنامههایی امضا شد و در این زمینه پیگیری میکنیم که تفاهمنامهها به نتیجه برسد.
توسعه فعالیتهای علمی، آموزشی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی در افغانستان
علاءالدین بروجردی، معاون بینالملل و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی و هیئت همراه در سفر به افغانستان با مححق، از رهبران شیعیان هزاره در کابل، سید منصور نادری از رهبران مذهبی و شخصیتهای فرهنگی در افغانستان و حجتالاسلام والمسلمین فلاحنژاد نماینده مقام معظم رهبری در افغانستان دیدار و گفتوگو کردند.
بروجردی در این دیدار با ابلاغ سلام دکتر علیاکبر ولایتی، رئیس هیئت مؤسس و هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی و دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بر توسعه فعالیتهای علمی، آموزشی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی در افغانستان تأکید کرد. در این دیدار درباره احداث دانشگاه بهصورت مشترک، انعقاد تفاهمنامه، گسترش همکاریهای علمی، آموزشی و فرهنگی بین دو کشور، توسعه فعالیتهای دانشگاه آزاد اسلامی در افغانستان و فرصت ها و چالشها بحث و تبادل نظر شد.
جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر قدرت علمی استقلال خود را حفظ کرده است/ نقش دانشگاه در توسعه علمی، ایجاد وحدت و رشد کشور
همچنین معاون بینالملل و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی با دانش، معاون رئیسجمهور افغانستان دیدار و گفتوگو کرد و بر نقش دانشگاه در توسعه علمی، ایجاد وحدت و رشد کشور افغانستان تأکید کرد. وی به تشریح برنامههای دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه توسعه فعالیتهای علمی، آموزشی دانشگاهی و مراکز آموزش فنی و حرفهای و پزشکی در کابل و سایر شهرهای افغانستان پرداخت.
دانش، معاون رئیسجمهور افغانستان نیز در این دیدار گفت: دکتر ولایتی، رئیس هیئت مؤسس و هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی و بروجردی از چهرههای شناخته شده در دوره جهاد افغانستان هستند. خوشبختانه با کمک علمی جمهوری اسلامی ایران و دانشگاه آزاد اسلامی تعداد زیادی از برادران افغانستان تحصیلات عالیه دارند و میتوانند در بازسازی و توسعه کشور سهم داشته و در مشاغل مورد نیاز دولت حضور داشته باشند.
قدرت از راه توسعه علمی به دست میآید
بروجردی همچنین در ادامه سفر به افغانستان با خلیلی، از رهبران شیعیان و معاون اسبق رئیسجمهور افغانستان دیدار و گفتوگو کرد. وی در این دیدار با اشاره به مقاومت مردم افغانستان و نقش شهدای این کشور در راه استقلال گفت: حسب قرآن کریم قدرت مانع تجاوز دشمن است. امروزه قدرت از راه توسعه علمی به دست میآید و جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر قدرت علمی استقلال خود را در مقابل سلطه آمریکا حفظ کرده است. جمهوری اسلامی ایران خدمات علمی آموزشی خود را در اختیار مردم افغانستان قرار داده و حاضر است آن را توسعه دهد. در وبیناری که بهتازگی با حضور وزیر تحصیلات افغانستان و دکتر طهرانچی برگزار شد، راهاندازی زبان پشتو در دانشگاه آزاد اسلامی به تصویب رسید و توسعه علمی میتواند راههای وحدت را نیز هموار کند.
خلیلی نیز در این جلسه با تأکید بر متحول شدن جامعه افغانستان در 20 سال گذشته خاطرنشان کرد: تنها راه رهایی افغانستان، علم است. نیاز جامعه ما به آموزشهای فنی، حرفهای به ویژه در شهرستانها جدی است. مردم افغانستان از جنگ بسیار آسیب دیدهاند و ما هم خواهان وحدت و پایان جنگ در افغانستان هستیم و نباید حساسیتهای قومی تحریک شود. از خدمات علمی جمهوری اسلامی ایران قدردانی میکنم و آماده کمک به توسعه خدمات دانشگاه آزاد اسلامی در افغانستان هستیم.
دیدار بروجردی با مسئولان دانشگاه دولتی کابل
علاءالدین بروجردی، معاون بینالملل و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی و هیئت همراه با معاونان و رؤسای دانشکدههای مختلف دانشگاه دولتی کابل دیدار و گفتوگو کردند. بروجردی در این دیدار گفت: پیشنویس تفاهمنامه همکاری در زمینه برگزاری دورههای مشترک دکتری و کارشناسی ارشد بین دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه دولتی کابل آماده است که مقرر شد در سفر عثمان بابری، رئیس دانشگاه کابل به تهران امضا شود.
یادآور میشود دانشگاه دولتی کابل مهمترین و قدیمیترین دانشگاه افغانستان است.
بروجردی با وزیر تحصیلات عالی افغانستان دیدار کرد
بروجردی همچنین با عباس بصیر، وزیر تحصیلات عالی افغانستان دیدار و گفتوگو کرد. وی برنامههای دانشگاه آزاد اسلامی در راستای ارائه خدمات بیشتر علمی و آموزشی به جوانان و مردم کشور افغانستان را تبیین و تشریح کرد.
عباس بصیر، وزیر تحصیلات عالی افغانستان نیز در این دیدار با اشاره به سوابق برجسته دیپلماتیک بروجردی و خدمات وی در افغانستان، نیازمندیهای آموزشی افغانستان را مطرح کرد. وی بر توسعه رشتههای پزشکی در افغانستان، برگزاری دورههای آموزشی مشترک با دانشگاه کابل، کمک به ایجاد دورههای پژوهشمحور، تولید علم و تهیه مجلات علمی با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد.
وزیر تحصیلات عالی افغانستان اظهار کرد: تربیت پزشک و ارتقای خدمات پزشکی با کمک دانشگاه آزاد اسلامی میتواند از خروج سالانه صدها میلیون دلار برای توریسم سلامت به سایر کشور جلوگیری کند.
آمادگی دانشگاه آزاد اسلامی برای برگزاری رشتههای مختلف مهندسی و مبادله استاد و دانشجو
بروجردی همچنین در دیدار خلیلالله کلیوار، رئیس دانشگاه دولتی بلخ، خواستار برگزاری رشتههای مشترک شد. وی همچنین از آمادگی دانشگاه آزاد اسلامی برای برگزاری رشتههای مختلف مهندسی در مقاطع کارشناسی و ارشد، کمک به پژوهش و پایاننامهها، مبادله استاد و دانشجو خبر داد.
وی افزود: تعدادی از اساتید این دانشگاه در حال تحصیل در دانشگاههای ایران هستند. دانشگاه بلخ ۲۰ هزار دانشجو و ۱۶ دانشکده دارد.
در این جلسه مقرر شد جزئیات برنامههای همکاری توسط نمایندگانی از سوی دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه بلخ مورد بررسی قرار گیرد.
انعقاد تفاهمنامه همکاری بین دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه رهنورد افغانستان
تفاهمنامه همکاری با هدف برگزاری دورههای مشترک در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری و احداث واحد دانشگاهی در بلخ، به امضای علاءالدین بروجردی، معاون بین الملل و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی و غلامعباس ابراهیمزاده مؤسس و بنیانگذار دانشگاه رهنورد رسید. همچنین بروجردی پس از امضای تفاهمنامه از دانشگاه و بیمارستان رهنورد مزار شریف بازدید کرد.
آمادگی دانشگاه آزاد اسلامی برای انتقال توانمندیهای علمی به کشور افغانستان
بروجردی در ادامه سفر به کشور افغانستان در مزار شریف با فرهاد عظیمی، والی بلخ دیدار و گفتوگو کرد. بروجردی در این دیدار به نقش علم و پیشرفتهای علمی در توانمندسازی کشور و حفظ استقلال پس از انقلاب اسلامی در زمینههای هوافضا، هستهای، نانو تکنولوژی، دفاعی و... اشاره کرد و افزود: دانشگاه آزاد اسلامی برای ارائه خدمات علمی و آموزشی دانشگاه و انتقال توانمندیهای علمی ایران به افغانستان آمادگی دارد.
والی بلخ نیز در این جلسه با اشاره به توانمندیهای علمی دانشگاه آزاد اسلامی و خدمات جمهوری اسلامی ایران به مردم افغانستان، خواهان توسعه فعالیتهای دانشگاه آزاد اسلامی در مزار شریف و ولایت بلخ شد.
در این دیدار همچنین موضوع برگزاری نمایشگاه در شهر مزار شریف توسط ایران مورد بحث قرار گرفت.
بروجردی با معاونان امور علمی و دانشجویان دانشگاه کابل دیدار کرد
معاون بینالملل و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه سفر به افغاستان، با رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کابل، معاونان امور علمی و دانشجویان دانشگاه کابل و رؤسای تعدادی از دانشکدهها و استادان دانشگاه کابل، دیدار و گفتوگو کرد.
در این نشست که با هدف شناسایی فرصتها، امکانات و نیازمندیهای دوطرف برگزار شد، ابتدا فیصل امین، معاون امور محصلان اهداف و موارد مورد بحث این نشست را بیان کرد.
در ادامه، شفیع شریفی، معاون امور علمی دانشگاه کابل، از ایجاد هماهنگی میان دانشگاه کابل و نهادهای آکادمیک خارجی به ویژه دانشگاه آزاد اسلامی طی سالیان اخیر ابراز خرسندی کرد و با اشاره به نقش و رسالت دانشگاهها در عصر حاضر تأکید کرد: باید از طریق تقویت این هماهنگیها، روحیه همکاری میان دو دانشگاه بیشتر تقویت شده و در چگونگی آموزش دانشجویان کارآفرین در جامعه سهم و نقش مثبت ایفا کنیم. امیدواریم دانشگاه کابل و دانشگاه آزاد اسلامی ایران، با روابط مثبت و همکاری بیشتر، در تربیت نسل نوآور نقش تأثیرگذاری داشته باشند.
در ادامه این نشست، بروجردی با ابراز خرسندی از برگزاری این جلسه، به اشتراکات تمدنی، تاریخی، فرهنگی، زبانی، اجتماعی و… میان ایران و افغانستان اشاره کرد و گفت: اشتراکات موجود نیازمند همکاریهای مشترک میان نهادهای علمی دوطرف بوده و باید در ارتقای آکادمیک و تربیت انسانهای برتر و مسلط بر فضایل انسانی در دانشگاههای دو کشور سهم مشترک بگیریم.
وی با ارائه توضیحاتی در خصوص امکانات و قابلیتهای دانشگاه آزاد اسلامی گفت: این دانشگاه آماده هر نوع همکاری به ویژه در بخشهای پژوهشهای علمی مشترک، تدوین برنامهها و نشستهای علمی مشترک، همکاری در تقویت ژورنالهای آنلاین و... با دانشگاه کابل است.
در ادامه، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کابل و تعدادی از رؤسای دانشکدههای دانشگاه کابل نیز به ارائه دیدگاهها و نظریاتی در خصوص همکاری و فعالیتهای مشترک میان دو نهاد پرداختند.
حضور بروجردی در جشن فارغالتحصیلی دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کابل
مراسم جشن فارغالتحصیلی دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کابل همزمان با سالگرد ولادت امیرالمؤمنین (ع) با حضور علاءالدین بروجردی، معاون بین الملل و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی، عباس بصیر، وزیر تحصیلات تکمیلی افغانستان، حجتالاسلام والمسلمین اکبر فلاحنژاد، نماینده دفتر مقام معظم رهبری در افغانستان، سفیر جمهوری اسلامی ایران در افغانستان، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کابل، اساتید، دانشجویان و خانوادههای آنها برگزار شد.
بروجردی در این مراسم، برخی از دستاوردهای علمی و فناوریهای جمهوری اسلامی ایران را برشمرد و از تصمیم ایران برای انتقال تجارب علمی خود به برادران افغانستانی از طریق توسعه دانشگاه آزاد اسلامی در افغانستان خبر داد.
بروجردی با سرپرست وزارت صحه افغانستان دیدار کرد
همچنین در ادامه سفر به افغانستان، با مجروح، سرپرست وزارت صحه افغانستان دیدار و گفتوگو کرد. بروجردی در این دیدار، به ارائه توضیحاتی در خصوص ظرفیتها و توانمندیهای دانشگاه آزاد اسلامی پرداخت و گفت: دکتر ولایتی رئیس هیئت مؤسس و هیئت امنای دانشگاه، متخصص اطفال و رئیس بیمارستان است و همواره بر ارائه آموزش پزشکی به برادران افغانستانی تأکید دارد.
وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی آمادگی دارد هرچه سریعتر فعالیت خود را در این زمینه آغاز کند، اظهار کرد: میتوانیم بخشی از آموزش (۳ تا ۶ ماه) را در ایران و در شهر مشهد و مابقی را در کابل برگزار کنیم. هدف ما تربیت پزشک متخصص و پرسنل بیمارستانی از طریق دورههای تخصصی و همچنین بررسی راهاندازی بیمارستان در دست احداث هلال احمر برای استفاده از آموزش پزشکی است.
در ادامه این نشست، مجروح، سرپرست وزارت بهداشت افغانستان تربیت پرستار در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد، تربیت مدیران بیمارستانی و مراکز درمانی، تربیت مهندس پزشکی و راهاندازی بیمارستان کابل و بامیان را از مهمترین نیازمندیهای افغانستان برشمرد. همچنین مقرر شد موضوع پذیرش دانشجویان افغانستان و راهاندازی بیمارستان کابل و استفاده آموزشی و درمانی از آن با مسئولان ذیربط در تهران پیگیری شود.
امضای یادداشت تفاهم همکاری با کانون فرهنگی حکیم ناصرخسرو بلخی
یادداشت تفاهم همکاریهای علمی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی با کانون فرهنگی حکیم ناصرخسرو بلخی به امضای علاءالدین بروجردی، معاون بینالملل و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی و سید منصور نادری، مؤسس کانون فرهنگی حکیم ناصر خسرو بلخی رسید.
براساس این تفاهمنامه، دانشگاه آزاد اسلامی و کانون فرهنگی حکیم ناصرخسرو بلخی در مواردی از جمله اعزام دانشجو به واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی، برگزاری دورههای آموزشی مشترک، تولید نشریات علمی، فرهنگی، دورههای کوتاهمدت تخصصی، برگزاری سمینار و کنفرانس علمی، فرهنگی و احداث دانشگاه و مراکز آموزش فنی و حرفهای همکاری خواهند کرد.
بروجردی در ادامه سفر به افغانستان، با مدیر یکی از رهبران سیاسی شیعیان و مبارزان دوران جهاد در افغانستان دیدار کرد.
در این دیدار مواردی از جمله توسعه فعالیت دانشگاه آزاد اسلامی در افغانستان، خدمات آموزشی واحد کابل، وضعیت فرهنگی، آموزشی و سیاسی افغانستان و اولویتهای علمی آموزشی این کشور و... بحث و گفتوگو به عمل آمد. در این نشست که یکی از نمایندگان پارلمان نیز حضور داشت، بر مواردی از جمله ضروت حفظ وحدت در افغانستان، دوری از تنش و حفظ ثبات در این کشور و توسعه علم و دانش تأکید شد.
بروجردی در بخش دیگری از برنامههای سفر به افغانستان، با چراغ، مؤسس بیمارستان خصوصی و مؤسسه تحصیلات عالی پزشکی چراغ در کابل دیدار و گفتوگو کرد. در این دیدار ضمن آشنایی با فعالیتهای این بیمارستان و مرکز آموزش پزشکی، در خصوص نحوه اجرایی کردن تفاهمنامه امضا شده بحث و تبادل نظر شد. قرار است دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه آموزشهای تخصصی کوتاهمدت و برگزاری دورههای تخصص پزشکی با این مؤسسه آموزش عالی همکاری کند. بیمارستان چراغ دارای ۴ اتاق عمل و حدود ۷۰ تخت بیمارستانی است.
همچنین معاون بینالملل و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی در جمع کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کابل حضور یافت و از نزدیک در جریان مسائل مربوط به واحد و برنامههای توسعه آن در آینده و همچنین امور اداری کارکنان قرار گرفت.
بروجردی نیز با اسماعیل خان، حاکم سابق هرات و یکی از رهبران سیاسی و مبارزان دوران جهاد در افغانستان دیدار کرد. وی در این نشست، به ارائه توضیحاتی در خصوص قدرت علمی جمهوری اسلامی ایران در اقتدار ملی و استقلال کشور و تواناییهای دانشگاه آزاد اسلامی، برنامههای توسعه فعالیت دانشگاه در افغانستان و خدمات آموزشی واحد کابل توضیحاتی پرداخت.
اسماعیل خان ضمن بزرگداشت یاد و خاطره سردار شهید حاج قاسم سلیمانی نیز گفت: بروجردی شخصیتی شناخته شده برای افغانستان است. هرات نزدیکترین شهر به جمهوری اسلامی ایران است. جامعه ما نیاز مبرم به توسعه علمی دارد. در دانشگاه دولتی هرات فقط یک رشته کارشناسی ارشد وجود دارد و دانشگاههای خصوصی فقط مقطع کارشناسی دارند. با توجه به سطح علمی دانشگاه آزاد اسلامی، از توسعه همکاریها در خصوص اعزام دانشجویان بهصورت گروهی به ایران و ایجاد شعبه دانشگاه آزاد اسلامی در هرات اسقبال میکنیم.
بنابراین دانشگاه آزاد اسلامی برای توسعه فعالیتهای علمی و پژوهشی خود به دنبال تعامل و همکاری با کشورهای جهان بهخصوص کشورهای منطقه است تا بتواند با جذب دانشجوی خارجی و تأسیس واحد در خارج از کشور، به رشد علمی ایران بیفزاید. باید منتظر ماند و دید که در سفرهای بعدی معاون بینالملل و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی چه مطالب مهمی مطرح میشود و ریلگذاری صحیح دانشگاه در دوره تحولی چگونه تداوم مییابد.
انتهای پیام/4118/
انتهای پیام/