دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 اسفند 1399 - 02:49

ایروان صحنه درگیری طرفداران و مخالفان پاشینیان شد

طرفداران نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان در پایتخت، ایروان به خیابان آمدند و هم‌زمان گروه‌هایی از مخالفان نخست‌وزیر با حضور در شهر با آن‌ها درگیر شدند.
کد خبر : 567027
1.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، هزاران نفر از طرفداران نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان در پایتخت، ایروان به خیابان آمدند و هم‌زمان گروه‌هایی از مخالفان نخست‌وزیر با حضور در شهر با آن‌ها درگیر شدند.


پاشینیان با حضور در جمع هوادارانش گفت اوضاع کشور قابل مدیریت است و او قصد ندارد ارمنستان را ترک کند.


هم‌زمان با تجمع و درگیری در ایروان، جنگنده‌های ارتش این کشور نیز به نشانه حمایت از مخالفان پاشینیان بر فراز پایتخت به پرواز درآمدند.


بامداد پنجشنبه اونیک گاسپاریان، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و فرماندهان ارشد ارتش ارمنستان با صدور بیانیه‌ای، خواستار برکناری پاشینیان شدند. پاشینیان درخواست ارتش برای استعفا را نپذیرفته و گاسپاریان را از سمت فرماندهی برکنار کرد. او همچنین حامیان خود را به تجمع در خیابان‌ها فراخوند.


توصیه‌ها و تهدیدهای پاشینیان


نخست‌وزیر ارمنستان در واکنش به درخواست ارتش گفت: «مردم اجازه نخواهند داد کودتا شکل بگیرد.»


وی هم‌زمان با اوج گرفتن تظاهرات، در یک سخنرانی ویدیویی گفت: «به تمامی سربازان، افسران و فرماندهان دستور می‌دهم سرشان به کار خودشان باشد و از مرزها و تمامیت ارضی ارمنستان محافظت کنند.»


توصیه نخست‌وزیر به سربازان از آن جهت اهمیت دارد که این کشور تا چند ماه پیش درگیر جنگی خونین با همسایه شرقی خود جمهوری آذربایجان بر سر منطقه خودمختار قره‌باغ بود. این جنگ با امضای توافقی با پادرمیانی روسیه و با از دست دادن مناطقی وسیعی که ارمنستان به کنترل خود در آورده بود به پایان رسید.


مخالفان پاشینیان به رهبری وازگن مانوکیان، وزیر دفاع پیشین، و به‌ویژه فرماندهان ارتش این کشور اقدام نخست‌وزیر در پذیرفتن توافق را باعث شکست ارمنستان و دلیل خیانت او قلمداد کرده و از همان زمان از او خواستند تا از قدرت کناره بگیرد.


پاشینیان با اشاره به اینکه مردم این کشور اجازه نمی‌دهند کودتایی صورت بگیرد، گفت: «ارتش نمی‌تواند در رویه‌های سیاسی مشارکتی داشته باشد. ارتش باید تابع مردم و مقاماتی باشد که از سوی مردم انتخاب شده‌اند.»


وی افزود: «تماسی تلفنی با رئیس‌جمهوری داشتم و به او گفتم نامه من درباره اخراج [اونیک گاسپاریان] را امضا کند. اگر وی این کار را نکند، آیا بدین معناست که او هم به کودتا پیوسته است؟»


نخست‌وزیر ۴۵ ساله ارمنستان با اشاره به اینکه قصد دارد پس از دریافت امضای مربوط به برکناری فرمانده کل نیروهای مسلح، با تندروترین منتقدان خود گفتگو کند، تهدید کرد که اگر مخالفانش از «خط قرمزها» عبور کند، بازداشت خواهند شد.


گاسپاریان امروز تأکید کرد که بیانیه درخواست برکناری نخست‌وزیر را «تحت‌فشار» امضا نکرده است.


وازگن مانوکیان نیز با رد اظهارات نخست‌وزیر گفت که قصدی برای کودتا وجود ندارد. وی مقامات دولتی را به تلاش برای «رو در رو قرار دادن مردم و ارتش» متهم کرد.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب