نهادهای خیریه به تنهایی نمیتوانند گرهگشای حل مشکلات جامعه باشند
به گزارش خبرنگار حوزه رفاه گروه اجتماعی خبرگزاری آنا ، معمولاً در زمان بروز بحران در جامعه اقشار محروم و کم برخوردار جامعه بیش از سایرین تحت تأثیر قرار میگیرند. این موضوع باعث حساسیت بیشتر فعالیت سازمانها و ارگانهایی میشود که وظیفه حمایت از این افراد را دارند.
لزوم توجه به قشر محروم و کم برخوردار و حساسیت حمایت از این قشر موجب عدم کفایت سازمانهای مربوطه در زمینه انجام وظایفشان میشود به همین دلیل برخی نهادها نظیر کمیته امداد امام خمینی (ره) بهعنوان یک نهاد خیریه وارد فعالیت شوند تا نقش مکمل را بهمنظور فقرزدایی و کاهش محرومیت در جامعه ایفا کنند.
مصطفی اقلیما در گفتگو با خبرنگار حوزه رفاه گروه اجتماعی خبرگزاری آنا ، در ارتباط با کمک به اقشار محروم جامعه اظهار کرد: در هر جامعهای موضوع رسیدگی به آسیبهای اجتماعی یک سازمان است که این سازمان در کشور ما بهزیستی است و در کنار آن نهادهایی همچون کمیته امداد بهعنوان یک بخش خیریهای به ایفای نقش میپردازد.
وی خانوادههایی که سرپرستشان زندانی میشوند، ساماندهی کودکان کار، زنان سرپرست خانوار، افراد دارای معلولیت را از اقشار محروم و موردحمایت بهزیستی و کمیته امداد دانست و عنوان کرد: علاوه بر ساماندهی این اقشار، وظیفه شناخت علل و عوامل بروز این آسیبها را نیز سازمان بهزیستی کشور بر عهده دارد.
این مددکار اجتماعی بابیان اینکه نهادهایی مثل کمیته امداد علاوه بر اعطای مستمری وظیفه توانمندسازی این اقشار را نیز بر عهدهدارند، بیان کرد: البته نکته قابلتوجه در این زمینه این است که وظیفه اصلی برای حمایت از اقشار محروم بر دوش دولت است و کمکهای نهادهای خیریه بهتنهایی نمیتواند گرهگشای حل مشکلات و آسیبهای جامعه باشد.
عدم کفایت فعالیت خیریه در شرایط افزایش فقر و بیکاری روز افزون
اقلیما افزود: در شرایطی که تورم هرروز بالاتر میرود، بیکاری بیشتر میشود و فقر شدید جامعه را فرامیگیرد انجام فعالیتهای خیریهای بهتنهایی نمیتواند گرهگشا باشد بلکه در این شرایط میبایست مددکاران اجتماعی ضمن شناسایی این آسیبها آنها را برای حمایت به دستگاههای دولتی و بیمهها معرفی و فرآیند حمایتهای آنان را پیگیری کنند.
شایانذکر است در جامعهای که طی سالهای اخیر به دلایل اقتصادی مختلف ازجمله فشار تحریمها،افزایش تورم،کاهش نقدینگی و ... جمعیت زیرخط فقر رو به افزایش بوده و بر تعداد قشر محروم افزوده میشود، لزوم توجه به نهادهای حمایتی بیشازپیش اهمیت پیدا میکند.
درواقع در شرایط بحران اقتصادی نهادهای حمایتی خود به حمایت و امکانات بیشتری برای سرپا ماندن نیازمندند تا بتوانند به رسالت خود که همان خدمترسانی به اقشار محروم و ضعیف جامعه است، ایفا کنند.
عدمحمایت از نهادهایی همچون کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی مانند بیسلاح فرستادن سربازی به میدان تیر در شرایط جنگی است.
انتهای پیام/4105
انتهای پیام/