دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 اسفند 1399 - 12:00
تحلیلگر عراقی:

آمریکا از در خارج شد، ناتو از پنجره وارد!/ حفظ امنیت ملی عراق وظیفه نیروهای نظامی و حشدالشعبی است

یک تحلیلگر عراقی نوشت: تصمیم برای افزایش مأموریت‌ها و نیروهای ناتو توطئه آمریکایی در عراق است و مانند این می‌ماند که آمریکایی‌ها از در خارج و نیروهای ناتو از پنجره وارد شدند.
کد خبر : 566066
WU3MWIyNjU2Y.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، پس از آنکه ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو از هماهنگی با دولت بغداد برای افزایش حضور نیروهایش در خاک عراق خبر داد، کاطع الرکابی، عضو کمیسیون امنیت و دفاع مجلس عراق اعلام کرد نیروهای ناتو در این کشور نیروهای جنگی نیستند، بلکه نیروهای کمکی هستند و هدفشان آموزش و حمایت لجستیکی است.


وی در واکنش به تصمیم ناتو برای افزایش هشت‌برابری نیروهایش در عراق گفت: نیروهای ناتو تنها در برخی مناطق مأموریت جنگی داشتند و کارشان ارائه کمک نظامی مانند مسلح کردن، آموزش نظامی و حمایت لجستیکی از وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های امنیتی است. قوه مجریه درباره میزان نیاز به حمایت ناتو و تعداد نیروهایش در عراق تصمیم می‌گیرد.


این موضوع باعث شد تا یوسف الراشد در گزارشی به انتقاد از افزایش نیروهای ناتو در عراق بپردازد و نوشت: تصمیم برای افزایش مأموریت‌ها و نیروهای ناتو از 500 به 4 هزار نفر توطئه آمریکایی برای افزایش هشت‌برابری و تثبیت حضور نیروهای خارجی در عراق در راستای فصل جدیدی از اشغالگری آن‌هاست و مانند این می‌ماند که آمریکایی‌ها از در خارج و نیروهای ناتو از پنجره وارد شدند.


نظامیان آمریکا


طبق این گزارش، با توجه به وضعیت کنونی عراق امکان حضور نیروهای خارجی بیشتر وجود ندارد و ارتش، پلیس، نیروهای حشدالشعبی و دیگر نیروهای نظامی عراق قادر به حفظ مرزهای زمینی، دریایی و هوایی هستند. این افتخاری است که در گذر از نبردهای قهرمانانه علیه گروه تروریستی داعش که بخش وسیعی از کشورمان را اشغال کرده بودند، به دست آمده و اکنون حق حفظ امنیت ملی با آن‌هاست؛ نه نیروهای خارجی (آمریکا یا ناتو) که حاضر نشدند به صورت رو در رو با داعش مواجه شوند و حتی به فرار آن‌ها کمک کرده‌اند.


این تحلیلگر عراقی می‌نویسد: حضور تعداد زیاد نیروهای خارجی در خاک عراق عملی و سودمند نیست، زیرا به‌جز تحمیل بار اقتصادی و صرف بیش از حد بودجه برای پشتیبانی لجستیکی از آن‌ها، اثبات شده است تأثیری در برقراری امنیت و ثبات کشور ندارند و آسیب‌هایشان بیش از منافعشان است. به این دلیل که مصوبه پارلمان عراق خروج نیروهای خارجی از کشور را تأیید می‌کند، دیگر نیازی به ماندن آن‌ها نیست و نیروهای عراقی می‌توانند امنیت کشور را حفظ و از کیان  سرزمین و مرزهایمان در برابر هرگونه تجاوز محافظت کنند.



حضور نیروهای خارجی در عراق اوضاع را بدتر و صحنه را پیچیده‌تر کرده است.



راشد عنوان کرد: سؤالی که مطرح می‌شود، این است که اگر حضور نیروهای خارجی برای ارتقای توانایی‌ها، افزایش مهارت‌های رزمی، امنیتی، اطلاعاتی و آشنایی با سلاح‌های پیشرفته زمینی و پدافند هوایی است، چرا این تعداد نظامی در کشور وجود دارد؛ می‌توان برای این کار از حضور بسیاری از فعالان نظامی، تحلیلگران سیاسی و متخصصان امنیتی باعنوان و زیرنظر سازمان ملل متحد و مجامع جهانی  استفاده کرد.


به نوشته این تحلیلگر عراقی، با وجود مخالفت بسیاری از جریان‌های سیاسی عراق در پارلمان یا دولت با حضور نیروهای خارجی یا افزایش تعداد آن‌ها، ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو تأیید کرده است مأموریت نیروهایش آموزشی است و می‌خواهند مهارت نیروهای عراقی را افزایش دهند و تأکید کرده این اقدام به درخواست دولت بغداد و شخص مصطفی کاظمی، نخست‌وزیر عراق انجام می‌شود و هر گامی که ناتو بردارد با هماهنگی طرف عراقی و احترام به حق حاکمیت و تمامیت ارضی عراق است.


راشد تصریح کرد: در هر صورت مردم و سیاسیون عراقی از حضور و افزایش نیروهای خارجی آمریکا و ناتو ناراضی هستند. به طرف آمریكایی و ناتو اطلاع دهید مردم عراق خواهان حضور هیچ نیروی خارجی در خاک خود نیستند و حضور آن‌ها طولانی شده است و باید خاک این کشور را ترک کنند.


انتهای پیام/4033/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب