دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 اسفند 1399 - 12:27
شاهدی دیگر بر استقرار قانون جنگل در آمریکا؛

برف، سرما و قطعی برق از نیوانگلند تا تگزاس / دستگاه‌های خدمت‌رسان آمریکا از برآورده کردن نیازهای حداقلی مردم ناتوان‌اند

در اوج یورش برف و سرمای شدید به بسیاری از ایالت‌های آمریکا و سپس قطعی برق سراسری، شهردار شهر کلرادو آب پاکی را روی دست شهروندان ریخت و گفت یا خودتان شنا کنید یا غرق شوید.
کد خبر : 565332
download (9).jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، این هفته گزارش‌ها و اخبار سرمای شدید، بارش برف، گردباد، ازکارافتادن مراکز تولید برق، قطعی برق سی هزار خانوار، عدم دسترسی یک‌میلیون نفر به آب آشامیدنی از نیوانگلند گرفته تا تگزاس و مرگ بیش از 37 نفر براثر سرما در سرخط خبرهای اکثر خبرگزاری‌ها، روزنامه‌ها و وب‌سایت‌های خبری ایالات‌متحده و نیز دیگر نقاط جهان قرار گرفت اما پیام فیس‌بوکی "تیم بوید" شهردار کلرادو آب پاکی را روی دست همه آمریکایی‌هایی که با این بحران دست به گریبان هستند ریخت.



مشکل آمریکایی‌ها قهر طبیعت نیست قهر مسئولین است


بوید در پیام خود نوشت: این در حیطه مسئولیت دولت محلی نیست که در این‌گونه شرایط شدیداً بحرانی از شما مردم حمایت کند! شنا کنید یا غرق شوید، این تنها انتخاب شما است! بوید بعد از انتشار پیامش از مقام خود استعفا داد.


بوید در پیام خود تأکید کرد: فقط افراد قوی هستند که زنده خواهند ماند و ضعیف‌ها از بین خواهند رفت. بوید در پیام اول خود هیچ مسئولیتی را برای امدادرسانی به مردم قبول نکرد، مردم را تن‌پرور خواند و از آن‌ها خواست که خودشان کارشان را انجام دهند. وی وقتی با واکنش مردم روبرو شد در پیامی اقدام به معذرت‌خواهی کرد.


به نظر می‌رسد که مقامات دولتی چه در سطح فدرال چه محلی در این کشور در روزهای سخت چهره واقعی خود را مشخص می‌کنند. آن‌ها مردم را تنها می‌گذارند آن‌هم در کشوری که قانون جنگل بر آن حاکم است. وقتی یک مقام رسمی دولت می‌گوید تنها قوی‌ها زنده می‌مانند انسان به یاد ماجراهای حیات‌وحش در سریال تلویزیونی راز بقا می‌افتد که گوینده بارها در آن تأکید می‌کرد که این قانون جنگل است، قوی‌ها زنده می‌مانند و ضعیف‌ترها از بین می‌روند.




بیشتر بخوانید:


گردباد در اوکلاهامای آمریکا یک هتل را تخریب کرد + عکس و ویدئو


گردباد مرگبار در آلاباما




البته در این میان بعضی از رسانه‌های آمریکایی با نپرداختن به عمق رنج‌هایی که مردم آمریکا در هر بحرانی ازجمله همین موج برف و سرما و تبعات آن، سعی کرده‌اند که با ساده‌انگاری موضوعاتی را برجسته کنند که نوعی ده کجی به مردم درگیر در بحران محسوب می‌شود.


به‌عنوان‌مثال صدای آمریکا اینگونه نوشت: بااینکه موج سرما و برف و بورانی که از دو روز گذشته بخش بزرگی از آمریکای شمالی را فراگرفته بیشتر مردم را با مشکل روبرو کرده است؛ اما درعین‌حال برای بعضی هم فرصتی جهت تفریح فراهم کرده است. در شهر نیویورک، کودکان با استفاده از برف فراوانی که در پارک مرکزی روی زمین جمع شده است، سورتمه‌سواری کردند، و در ایالت مِین نیز اسکی‌بازان با تفریح و نوشیدن انواع نوشیدنی‌ها پس از اسکی، خود را سرگرم کردند.


اما نیویورک‌تایمز اقدام به انتشار واقعیات بیشتری از این بحران کرد و نوشت: با تلاش بسیار برق بیشتر مناطق ایالت تگزاس وصل شده است اما خطوط آب‌رسانی به بیش از دوسوم مردم در این ایالت به دلیل یخزدگی شکسته است و میلیون‌ها نفر هم‌اکنون بدون آب آشامیدنی مانده‌اند. بیشتر چاه‌های آب یخ‌زده‌اند و تصفیه‌خانه‌های آب هم از کار افتاده‌اند.


این روزنامه آمریکایی نوشت که بیمارستان‌ها در شهر آستین بی‌آب مانده‌اند و مقامات بیمارستان‌ها بسیاری از بیماران را به مکان‌هایی برده‌اند که اگرچه آب‌دارند اما از امکانات بهداشتی خوبی برخوردار نیستند. در هوستون هم تانکرهای آب گرم درصدد ذوب کردن یخ در توالت‌های بیمارستان‌ها هستند.



اوضاع بد بیمارستان‌ها در مناطق بحران‌زده


اما بسیاری از مردم در خانه‌مانده‌اند و مجبورند که قندیل‌های یخ و برف‌ها را روی بخاری‌های خود ذوب کنند تا حداقل آبی برای مصرف روزانه داشته باشند. بعضی از مردم هم دست‌به‌کار شده‌اند و به کسانی که توان بیرون آمدن از منازل را ندارند آب و غذا می‌رسانند. این کارها به‌صورت خودجوش مردمی است و به‌صورت سازمان‌یافته و هدایت‌شده توسط دولت فدرال یا محلی نیست.


دنیس گونزالس 40 ساله که در دالاس زندگی می‌کند می‌گوید برق وصل شده اما لوله‌های آب یخ زده‌اند. نمی‌توان دوش گرفت یا حتی به توالت رفت. به لوله کش‌ها هم تلفن زدم اما یکی از آن‌ها به من گفت باید سه هزار دلار بپردازی تا مشکل را حل کنم. دنیس ادامه می‌دهد که اگر من سه هزار دلار داشتم که از اتوبوس خیریه پخش غذا درخواست یک وعده‌غذا نمی‌کردم.


تا روز پنجشنبه بیش از 800 تصفیه‌خانه آب که به 162 بخش از 254 بخش تگزاس آب‌رسانی می‌کردند از سرویس‌دهی خارج شدند و بیش از 13 میلیون نفر را به دردسری بزرگ انداختند.


اوضاع بیمارستان‌ها از همه‌جا خراب‌تر است. جسی سینگ که در سان‌آنتونیو زندگی می‌کند می‌گوید که پدر 80 ساله‌اش که به دیالیز نیاز دارد به دلیل عدم وجود آب و برق در بیمارستان نتوانسته دیالیز شود و حالش خیلی بد است.





آتش گرفتن خطوط و قطع برق در ایالت لوئیزیانا


البته هر کشوری ممکن است در خلال سال با یکی از اشکال حوادث طبیعی مانند سیل، زلزله، سونامی، آتش‌فشان یا همین موج سرما روبرو شود و صدالبته کمی و کاستی‌های هم پیش می‌آید زیرا خود دستگاه‌های خدمت رسان هم در این اوضاع آسیب می‌بینند اما اینکه مسئولین چگونه خود را درگیر کار کنند مهم است. وقتی مقامی به مردم می‌گوید که اگر خودتان کاری کردید، خود را نجات داده‌اید و اگر ناتوان هستید از دست خواهید رفت دیگر نشان از یک ساختار مدیریتی اشتباه و عدم شایسته‌سالاری است که اجازه می‌دهد مقامی مردم را به سخره گرفته، به آنها توهین کند و مطابق با قانون جنگل خود را به اردوگاه قوی‌ترها متصل کند.


انتهای پیام/4155/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب