جزئیات اجرای طرح نسخه الکترونیکی از ابتدای اسفند 99
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، حذف دفترچههای بیمه گامی در جهت اجرای طرح نسخهنویسی الکترونیک و ایجاد پرونده الکترونیک برای بیماران است و تحولی بزرگ در نظام سلامت کشور ایجاد خواهد میکند.
سازمان تأمین اجتماعی تصمیم گرفته است نسخه الکترونیک را اجرا کند و در حال حاضر برای مراجعه در تمامی مراکز درمانی ملکی این سازمان دفترچه درمانی نیاز نیست و فقط با ارائه کد ملی به بیمهشده خدمات درمانی ارائه میشود.
بر اساس اعلام سازمان تأمین اجتماعی از ابتدای اسفند دفترچه درمانی تأمین اجتماعی در شعب و کارگزاریهای این سازمان صادر نمیشود و بیمهشدگان با کد ملی احراز هویت میشوند و خدمات را دریافت میکنند.
بعدازاین تاریخ، درصورتیکه دفترچه بیمهشده دارای برگهای استفادهنشده بود پزشک از آنها برای ویزیت استفاده میکند و درصورتیکه دفترچه فاقد برگه بود پزشک میتواند در سربرگ خود با قید کد ملی بیمهشده را پذیرش کند.
با حذف دفترچه، فرایند درمان هیچ تغییری نمیکند. فقط دفترچه کنار گذاشته میشود و از نسخه الکترونیک استفاده میشود. برای پزشکانی که از نسخه الکترونیک استفاده نمیکنند سربرگ آنها جایگزین دفترچه میشود.
شهرام غفاری، مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تأمین اجتماعی مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تأمین اجتماعی در این رابطه میگوید: در حال حاضر 98 درصد نسخ تولیدشده در سازمان تأمین اجتماعی الکترونیکی است و توسط پزشکان طرف قرارداد نیز روزانه 150 هزار نسخه الکترونیکی صادر میشود.
به گفته غفاری: زمانی که بیمار به پزشک مراجعه میکند و دفترچه بیمه دیگر همراه ندارد منشی مطب پزشک میتواند از روشهایی مانند شمارهگیری کدهای ستاره یک مربع، ستاره ۱۶۶۶ مربع، ستاره ۴ ستاره ۱۴۲۰ مربع و... کد ملی بیمار را وارد کند و استعلام گیرد که فرد بیمهشده است یا خیر. بعدازآنکه از طریق این موارد استحقاقسنجی صورت گرفت پزشک در سر نسخه خود، برای بیمار دارو تجویز میکند و یا آزمایشها لازم را مینویسد.
چرا نسخهنویسی الکترونیک؟
به گفته مسئولان سازمان تأمین اجتماعی با اجرای نسخهنویسی الکترونیک بسیاری از اشتباهاتی که تا این لحظه وجود داشته، مرتفع میشود و نسخهنویسی الکترونیک تداخلات دارویی را نشان میدهد، اشتباهاتی که در حین نوشتن نسخه رخ میداد، رفع میشود.
همچنین گفته میشود: هزینه نسخهنویسی الکترونیک از نسخه کاغذی کمتر است و مزایای بیشتری نیز دارد، این مزایا برای بیمهشده است و بیمهشده میتواند با پرونده الکترونیک سلامت که تشکیل میشود و هر زمان به هر پزشکی که مراجعه کند، دیگر نیاز نیست پروندههای پزشکی را در دست بگیرند و مراجعه کنند و پزشکان به پرونده الکترونیک بیمار دسترسی دارد و آزمایشها تکراری نخواهد نوشت.
مدارک لازم برای مراجعه به پزشک بعد از حذف دفترچه
بر اساس اعلام سازمان تامین اجتماعی؛ بیمهشدگان در مراجعه به مراکز درمانی جلد دفترچههایی که تاکنون داشتهاند را میتوانند همراه داشته باشند و در صورتی که جلد دفترچه را همراه ندارند میتوانند با ارائه کارت ملی خدمات درمانی را دریافت کنند.
برای افرادی که کارت ملی صادر نشده است و یا افراد زیر 18 سال استفاده از شناسنامه برای دریافت خدمات درمانی ممکن است.
انتهای پیام/4159/پ
انتهای پیام/