دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 بهمن 1399 - 16:52

پیشگیری از ابتلای کودکان به کرونا با چند روش ساده

سخنگوی وزارت بهداشت درباره راهکارهای پیشگیری از ابتلای کودکان به کرونا توضیح داد.
کد خبر : 564730
2846606.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره ابتلای کودکان به کرونا اظهار کرد: همانطور که بارها اعلام کردیم، تمام گروه‌های سنی، از جمله کودکان و نوجوانان در معرض خطر ابتلا به ویروس کرونا هستند. بنابراین لزوم استفاده از ماسک در این گروه سنی و نظارت مداوم والدین در نحوه استفاده صحیح از آن، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.


وی افزود: بنابراین توصیه ما این است که برای کودکان از ماسک‌های متناسب با اندازه صورت و برای تشویق آنها به ماسک زدن از ماسک‌های رنگی و جذاب استفاده کنید. به کودکان خود آموزش دهید که تحت هیچ شرایطی ماسک خود را با فرد دیگری تعویض نکنند، هرگز به بخش جلویی ماسک دست نزنند و هنگام برداشتن ماسک از روی صورت از قسمت بندها آن را خارج کنند.


همچنین در صورت مرطوب یا آلوده شدن ماسک، حتما آن را تعویض کرده و ماسک آلوده را در سطل‌های زباله دردار بیندازند.


سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: ضروری است که در صورتی که کودک دارای اختلالات شناختی یا تنفسی شدید است و در تحمل استفاده از ماسک مشکل دارد، حتما با پزشک مشورت شود. اگرچه معمولا برای کودکان مبتلا به نقص ایمنی، مبتلا به فیبروز کیستیک یا بیماری‌هایی مانند سرطان، استفاده از ماسک توصیه می‌شود، اما این قدام باید با مشورت پزشک اتفاق بیفتد.


وی گفت: توصیه می‌شود برای کودکانی که مهارت لازم جهت استفاده از ماسک را ندارند، مانند کودکان دچار اختلالات تکاملی، ناتوانی، کم شنوایی، معلولیت و ... از محافظ صورت یا شیلد استفاده شود. همچنین لازم است، محافظ‌های صورت چندبار مصرف، بعد از هربار استفاده به درستی با آب و صابون و مواد شست شو، شسته شوند یا با الکل ۷۰ درصد ضدعفونی شوند.


یکی از مهمترین راه‌های پیشگیری از انتقال کروناویروس، رعایت  بهداشت فردی به ویژه شستن دست‌ها به صورت مکرر و هر بار به مدت حداقل ۲۰ ثانیه اعلام شده است.


چند نکته برای ترغیب کودکان به شستن دست‌ها


- به الگوی موثری برای کودک خود تبدیل شوید. حتماً خودتان نیز به آنچه کودکتان را به آن ترغیب می‌کنید، عمل کنید. پیش از غذا پختن یا خوردن، دست‌های خود را بشویید. پس از دستشویی، بازگشت به خانه از بیرون، کار کردن یا بازی کردن نیز حتماً دست‌های خود را بشویید.


- صبور باشید: مدت زمانی طول می‌کشد که کودک به شستن دست‌های خود عادت پیدا کند و این کار را به درستی انجام دهد. در صورت لزوم حتماً او را راهنمایی کنید.


هر زمان که شست‌وشو لازم بود به او یادآوری کنید: کودکان تنها در صورت مشخص بودن خاک، گل و لای یا رنگ روی دست‌هایشان آن‌ها را کثیف می دانند و شستشو خواهند داد. لازم است به آن‌ها یادآوری شود تا میکروب‌هایی را که دیده نمی‌شوند نیز باید از بین ببرند.


نکات مهم درباره آموزش شستن دست‌ها به کودکان


اما چگونه می‌توان شست‌وشوی صحیح دست‌ها را به کودکان آموزش داد؟ در ادامه چند نکته مهم در این ارتباط به نقل از پایگاه اطلاع رسانی "استنفورد چیلدرن" آورده شده است:


- برای فرزندان خود با صبر و حوصله توضیح دهید که شست‌وشوی دست به جلوگیری از مریض شدن آن‌ها و نیز بیمار شدن افراد دیگر کمک می‌کند. هیچ کس دوست ندارد بیمار شود یا شخص دیگری را بیمار کند. شست‌وشوی دست می‌تواند به جلوگیری از بروز این موارد کمک کند.


- به فرزندان خود بیاموزید تا پیش از مواردی چون غذا خوردن، لمس چشم، بینی و دهان یا لمس یک زخم با جراحت باید حتماً دست‌های خود را بشویند.


همچنین یادآوری کنید شست‌وشوی دست‌ها پس از استفاده از سرویس بهداشتی، بازی کردن یا لمس حیوانات، دست زدن به غذا یا داروی حیوانات خانگی، بازگشتن از بیرون، بازی کردن در فضای بیرون از خانه، دست زدن به زباله‌ها، دست زدن به پوشک کثیف و بودن در اطراف یک فرد بیمار الزامی است.


مراحل اصلی شست‌وشوی دست‌ها چیست؟


همچنین مراحل زیر را برای شست‌وشوی صحیح دست‌ها به کودکان خود بیاموزید:


- دست‌های خود را با آب تمیز خیس کرده و با صابون یا مایع دستشویی آن‌ها را کفی کنید.


- دست‌های خود را به اندازه‌ای که بتوانید آهنگ «تولدت مبارک» را دوبار در ذهن خود تکرار کنید به یکدیگر بمالید. کف دست، پشت دست و بین انگشتان خود را تمیز کنید. فراموش نکنید که زیر ناخن‌های خود را نیز تمیز کنید. ناخن‌ها می‌توانند خاک و میکروب‌ها را زیر خود به دام بیندازند.


- دست‌های خود را زیر آب تمیز و جاری بگیرید و آنقدر آن‌ها را به یکدیگر بمالید تا به طور کامل کف از روی آن‌ها شسته شده و تمیز شوند.


- چند بار دست‌های خود را بتکانید تا قطرات آب از روی آن بچکد. سپس آن‌ها را با دستمال کاغذی یا حوله تمیز کاملاً خشک کنید.


- اگر فرزند شما کوچک است، او را بالا نگه دارید تا به او کمک کنید که به سینک ظرفشویی یا روشوییِ داخل سرویس بهداشتی برسد. اگر فرزند شما می‌تواند به تنهایی بایستد، از یک چهارپایه ایمن برای رسیدن او تا شیر آب استفاده کنید.


اگر برایتان مقدور نیست فرزندتان را بلند کنید و هیچ چهارپایه‌ای هم در نزدیکی‌تان وجود ندارد، دست‌های او را با دستمال کاغذی مرطوب و صابون پاک کنید. سپس از یک دستمال کاغذی مرطوب دیگر استفاده کنید تا کف‌ها را پاک کنید. در آخر دست‌های او را با یک دستمال کاغذی تمیز سوم خشک کنید. دست‌های خود را بعد از کمک به کودک خود برای تمیز کردن دست‌هایش، بشویید.


- همچنین ضد عفونی کننده دست زمانی که دست‌ها کاملاً کثیف یا چرب باشد به خوبی کار نمی‌کند. صابون و آب بهترین گزینه هستند زیرا خاک، چربی و میکروب‌ها را کاملاً از بین می‌برند. اما ضدعفونی کننده دست هنگامی که صابون و آب در دسترس نیست، جایگزین خوبی است. از یک ضدعفونی کننده بر پایه الکل با حداقل ۶۰ درصد الکل استفاده کنید.


در مورد مواد ضدعفونی کننده حتما به فرزندتان آموزش صحیح دهید و اگر کودکتان خردسال است خودتان حتما در این کار به او کمک کنید تا به خودش آسیبی نزند.


منبع: باشگاه خبرنگاران جوان


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب