دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

مرور زندگی پری صابری در شبکه چهار/ «حکایت دل» از زندگی و کارنامه بانوی هنرمند ایرانی می‌گوید

اولین قسمت از فصل دوم مجموعه فیلم‌های مستند «حکایت دل» به زندگی حرفه‌ای پری صابری مترجم، نویسنده، بازیگر و کارگردان می‌پردازد.
کد خبر : 564394
7ac9360c-d707-4cf9-a18f-46955d9ecd61.jpg

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از روابط عمومی شبکه چهار سیما، اولین قسمت از فصل دوم مجموعه فیلم‌های مستند «حکایت دل» از دوشنبه 27 بهمن با عنوان «پری بانو» به زندگی حرفه‌ای پری صابری مترجم، نویسنده، بازیگر و کارگردان اختصاص دارد.


نخستین قسمت سری جدید برنامه تلویزیونی «حکایت دل» مستند پرتره پری صابری است که دوشنبه شب ساعت 21 از شبکه چهار سیما پخش خواهد شد.


پژوهش، ضبط و تولید مجموعه فیلم‌های «حکایت دل» به تهیه کنندگی سیدعلیرضا حسینی و کارگردانی بیژن شکرریز از سال 95 با هدف ثبت تصویری تاریخ علم و ادب و فرهنگ و هنر ایران آغاز شده و ادامه دارد.


حکایت دل، حکایت زندگی حرفه‌ای از زبان اساتید، مفاخر و مشاهیر عرصه‌های ادبی، فرهنگی و هنری ایران است که فرهنگ وهنر این مرز و بوم را زنده نگه داشته است.


حکایت دل در فصل دوم از این مجموعه همچون گذشته به سراغ چهره‌های شاخص و برجسته و پیشکسوت فرهنگی و هنری می‌رود و زندگی حرفه‌ای آنان را بازگو می‌کند با این تفاوت که تنوع حوزه‌های تخصصی بیشتر است و اساتید حوزه‌هایی همچون اقتصاد و جامعه شناسی را نیز در بر می‌گیرد.


پری صابری (زادهٔ ۱ فروردین ۱۳۱۱) در کرمان، کارگردان تئاتر، نمایش‌نامه‌نویس و نویسنده رمان است. وی پس از پایان دوره متوسطه برای ادامه تحصیل در رشته سینما و تئاتر به پاریس رفت. در دوران دانشجویی فیلم کوتاهی درباره یکی از رباعیات خیام ساخت که به عنوان بهترین فیلم دانشجویی ۱۹۵۴ در فرانسه برگزیده شد. پس از آن، در مکتب تانیا بالاشوا تئاتر آموخت و پس از مدتی که برای مطالعه در اسپانیا به سر برد در ۱۳۲۴ به ایران بازگشت.


صابری در بازگشت به ایران گروه تئاتر پازارگاد را ایجاد کرد. هم‌چنین در سال‌های ۱۳۴۷–۵۷ مدیر فعالیت‌های فوق برنامه دانشگاه تهران بود و تالار مولوی را در تهران تأسیس کرد. او نمایشنامه کرگدن اوژن یونسکو را دو مرتبه (پس از ترجمه جلال آل احمد) به پارسی ترجمه کرد و حمید سمندریان در ۱۳۵۰ آن را در دانشگاه تهران بر صحنه برد.


پری صابری نویسندگی و کارگردانی آثاری همچون: «من از کجا، عشق از کجا» دربارهٔ زندگی فروغ فرخزاد، «من به باغ عرفان» دربارهٔ زندگی سهراب سپهری، «هفت شهر عشق» با الهام از عطار نیشابوری، بیژن و منیژه، رستم و سهراب، «شمس پرنده» دربارهٔ دیدار شمس تبریزی و مولوی و کارگردانی «در اندرون من خسته» و کورش ... راه بعهده داشته است.


نشان ابن سینا (یونسکو) ۲۰۰۴–۱۳۸۳، نشان شوالیه فرانسه ۱۳۸۳–۲۰۰۴، لوح سپاس هفدهمین جشنواره بین‌المللی فجر، تندیس و لوح سپاس هجدهمین، نوزدهمین، بیستمین، بیست و یکمین، و بیست و سومین جشنواره بین‌المللی فجر، نمونه‌هایی از جایزه‌ها و افتخارات این بانوی هنرمند است.


«حکایت دل»، به همت گروه فرهنگ و اندیشه شبکه چهار سیما دوشنبه شب‌ها ساعت 21 پخش و سه شنبه‌ها ساعت 14 بازپخش می‌شود.


 انتهای پیام/4104/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب