دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 بهمن 1399 - 13:09
سخنگوی وزارت بهداشت:

«واکسن برکت» اواخر بهار ۱۴۰۰ آماده می‌شود

سخنگوی وزارت بهداشت درباره زمان تولید واکسن ایرانی کرونا گفت: در خوشبینانه ترین حالت واکسن بنیاد برکت در اواخر بهار سال آینده آماده خواهد شد.
کد خبر : 564346
12324891_365.jpg

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا،‌ سیماسادات لاری در گفت‌و‌گو‌ با برنامه سلامت رادیو تهران با اعلام اتمام تقریبی فاز اول کارآزمایی بالینی واکسن کرونای برکت و سلامتی تمامی ۵۶ داوطلب تزریق این مرحله گفت: حدود ۸ شرکت ایرانی دانش بنیان در حال کار بر روی واکسن کرونا هستند.کار آزمایی بالینی واکسن سه مرحله دارد؛  فاز یک کارآزمایی بالینی واکسن کرونا با تزریق بر روی زیر ۱۰۰ نفر انجام می شود. در فاز دوم تعداد داوطلبان حدود ۵۰۰ نفر خواهد بود و در فاز سوم هم این تزریق بر روی چندهزار نفر انجام می شود. فاز یکم واکسن برکت تمام شده و مستندات به سازمان غذا و دارو تحویل شده و با تایید وارد فاز دوم کارآزمایی بالینی می شود.


وی درباره شرایط داوطلبان خاطرنشان کرد: داوطلبان کارآزمایی نباید بیمارشده باشند و بیماری زمینه ای نداشته باشند، شرایط سنی خاص داشته باشند و این واکسن باید از سازمان غذا و دارو کد اخلاق دریافت کرده باشد. در خوشبینانه ترین حالت واکسن برکت شفا فارمر در بهار به نتیجه می رسد و فاز سه بالینی را طی خواهد کرد. واکسن اسپوتنیک هم در فاز سه بالینی بود که حدود ۱۲ هزار نفر در روسیه تزریق شدند و پس از تایید سازمان غذا و دارو در ایران هم تزریق شد.


سخنگوی وزارت بهداشت درباره مراحل ساخت واکسن رازی گفت: این واکسن هنوز به فاز یک کارآزمایی بالینی وارد نشده است. مستندات خود را به سازمان غذا و دارو تحویل داده و ان شاء الله وارد فاز یک خواهد شد. واکسن برکت از ویروس کشته شده استفاده کرده ولی واکسن رازی شبیه واکسن کوبایی است و با ساختاری ژنتیکی و نوترکیب ساخته شده است.


وی افزود: واکسن وزارت دفاع که به همت شهید فخری زاده و شرکت میلاد کلید خورده، کد اخلاق را دریافت کرده و در حال تکمیل مستندات برای ارسال به سازمان غذا و دارو است. در بهترین حالت واکسن برکت در اواخر بهار آماده خواهد شد.


لاری درباره تاثیر واکسن بر ویروس جهش یافته اظهار کرد: معمولا جهش ویروس‌های کرونا در جهت ضعف صورت می گیرد ولی در این مورد خاص ویروس های جهش یافته قدرت سرایت بیشتری پیداکرده و عفونی‌تر شده اند که سر شاخه های آن را در کشورهای آرژانتین، برزیل، انگلستان، مکزیک و آفریقای جنوبی می بینیم. هنوز مستنداتی از شدت بیشتر بیماری وجود ندارد.


وی با تاکید بر ۱۲ مورد شناخته شده کرونای انگلیسی در ایران تأکید کرد: ۱۰ مورد بیمار شناخته شده کرونای انگلیسی در تهران، یک نفر در اهواز و یک مورد در قزوین شناسایی شده‌اند اما امکان تعداد بیشتر هم وجود دارد. ممکن است جهش ویروس در کشور خود ما اتفاق بیفتد و ما باید پروتکل‌ها را با هوشمندی بیشتری رعایت کنیم.


انتهای پیام /4148


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب