دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 بهمن 1399 - 12:00
مظفری در گفت‌وگو با آنا خبر داد؛

جذب 10عضو هیئت علمی در حوزه علوم پزشکی واحد قم/ مرکز تحقیقات علوم اعصاب راه‌اندازی می‌شود/ ساخت درمانگاه مجهز در دستور کار

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی قم با بیان اینکه از زمان استقلال این حوزه 10 عضو هیئت علمی جدید جذب شده‌اند از برنامه دانشگاه برای راه‌اندازی مرکز تحقیقات علوم اعصاب و مرکز تخصصی ریه خبر داد.
کد خبر : 564242
ana3.jpg

گروه استان‌های خبرگزاری آنا، حسین غمخوار سرایدشتی؛ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سال‌های اخیر با نظارت بر دانشکده‌های پزشکی تمرکز خود را بر ارتقای علوم پزشکی قرار داده است و نه فقط در دانشگاه آزاد اسلامی؛ بلکه دانشکده‌های علوم پزشکی‌ سراسر کشور را در مراحل سختی قرار داده تا بتوانند ارتقای جهانی پیدا کنند.


در این بین دانشکده علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم نیز مستثنی نبوده و مدتی است با پیگیری‌های حجت‌الاسلام حسن خیری رئیس این دانشگاه، حوزه علوم پزشکی به‌عنوان دانشگاه مستقل معرفی و به دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی قم تبدیل و در حکمی ابوالفضل مظفری عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی قم و فوق تخصص بیماری‌های ریه به‌عنوان رئیس این دانشگاه معرفی شد.


خبرنگار خبرگزاری آنا به همین مناسبت به سراغ ابوالفضل مظفری رفته و با محور استقلال دانشگاه آزاد اسلامی علوم پزشکی قم، برنامه‌ها و چشم‌انداز با وی گفت‌وگو کرده است که در ادامه خواهیم خواند.


آنا: استقلال دانشگاه آزاد اسلامی علوم پزشکی قم به چه معناست؟


مظفری: تاکنون تنها واحد علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی که دانشگاه محسوب می‌شد، تهران بود؛ اما اکنون مشهد، تبریز و قم هم به دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی تبدیل شده‌اند. بر این اساس دانشگاه آزاد اسلامی علوم پزشکی قم از سوی سازمان مرکزی مستقل اعلام شد و با استقلال این دانشگاه در خیلی از امور می‌توانیم به‌صورت مستقل تصمیم بگیریم و اکنون در حال آماده‌سازی زیرساخت‌ها، سخت‌افزارها و نرم‌افزارهای لازم برای بهبودی بیشتر آن هستیم.


در دانشگاه آزاد اسلامی قم چهار دانشکده علوم پایه، فنی مهندسی، علوم انسانی و پزشکی فعال هستند. نگاه این دانشگاه به دانشکده علوم پزشکی مانند دانشکده‌های دیگر این واحد دانشگاهی بود در صورتی که زیرساخت دانشکده علوم پزشکی با بقیه دانشکده‌ها خیلی متفاوت است، به‌ویژه درباره موضوع فضاهای آموزشی مورد نیاز دانشکده علوم پزشکی ازجمله بیمارستان و امکانات زیرساختی با دانشکده‌های دیگر فرق دارد؛ بنابراین زیرساخت‌هایی که برای دانشکده علوم پزشکی نیاز داریم، خیلی فراتر است.


آنا: ارزیابی شما از دانشکده علوم پزشکی واحد قم از ابتدای راه‌اندازی تاکنون چیست؟


مظفری: همه دانشکده‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم به یک چشم دیده می‌شدند؛ بنابراین با نگاهی به گذشته از سال 65 که دانشکده علوم پزشکی واحد قم کار خود را آغاز کرده تاکنون پیشرفتی در حوزه زیرساخت‌های دانشکده علوم پزشکی نداشته‌‌ایم؛ زیرا بودجه مستقل نداشتیم و نتوانسته‌ایم زیرساخت‌های لازم را در این دانشکده ایجاد کنیم.


لازم بود که دانشکده علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم به‌ویژه در حوزه مالی استقلال پیدا کند و این به آن معناست که فضای آموزشی مستقل و بودجه مستقل داشته باشیم و در این صورت است که می‌توانیم زیرساخت‌های لازم را ایجاد کنیم.


آنا: منظورتان از زیرساخت‌های لازم برای حوزه علوم پزشکی چیست؟


مظفری: مهم‌ترین زیرساخت لازم برای علوم پزشکی بیمارستان است و با رویکردی و ارتقایی که اتفاق افتاده، نمی‌توانیم بیمارستان بسازیم؛ اما در نظر داریم با همکاری تأمین اجتماعی، فضای آموزشی بیمارستانی در استان قم به مساحت یک هزار و 500 مترمربع برای انجام فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی دانشجویان علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی قم ساخته شود.


بیمارستان‌های استان قم فضای آموزشی مناسبی ندارند؛ زیرا بسیاری به بخش خصوصی اختصاص یافته و مراجعان بیمار کم و درصد تصرف تخت‌های بیمارستانی بسیار کم است؛ بنابراین نمی‌توان از آنها به‌عنوان فضای آموزشی استفاده کرد.


رویکرد و اولویت این است که به سمت بیمارستان‌های دولتی برویم. در این راستا با یکی از بیمارستان‌های دولتی استان قم قرارداد بسته‌ایم. فضایی که به‌عنوان فضای آموزشی بیمارستانی در نظر گرفته‌ایم به علت افزایش مراجعان در بیمارستان‌های دولتی؛ فضای آموزشی بسیار زیادی برای استفاده دانشجویان علوم پزشکی واحد قم فراهم می‌شود.


آنا: مهم‌ترین دغدغه دانشگاه آزاد اسلامی علوم پزشکی قم چیست؟


مظفری قم


مظفری: مهم‌ترین دغدغه، فضای آموزشی دانشجویان علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی قم بوده که امیدواریم با ایجاد فضای آموزشی بیمارستانی و خوابگاهی این مهم برطرف شود. وقتی موضوع استقلال دانشگاه علوم پزشکی اتفاق بیفتد با بودجه مستقل می‌توانیم زیرساخت‌های لازم را فراهم کنیم.


آنا: چه برنامه‌هایی برای دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی قم پیش‌بینی شده است؟


مظفری: ساخت درمانگاه مجهز در دستور کار برنامه‌های آینده دانشگاه قرار دارد تا دانشجویان علوم پزشکی از آن استفاده کنند. در این راستا درمانگاه مجهز به تجهیزات سی‌تی‌اسکن، ام آر آی و آزمایشگاه می‌شود و سعی می‌کنیم حتی جراحی محدود هم داشته باشد.


درباره موضوع جذب استادان علوم پزشکی برنامه‌ریزی‌های لازم صورت گرفته و از زمانی که مستقل شدیم حدود 10 عضو هیئت علمی جذب کرده‌ایم و با این کار توانستیم یکی از مشکلات زیرساختی دانشکده را برطرف کنیم.


مرکز تخصصی ریه راه‌اندازی می‌‌شود


در موضوعات علمی برای برطرف‌کردن مشکلات نرم‌افزاری به‌منظور کمک به دانشجویان علوم پزشکی، نرم‌افزاری تهیه شده که جدیدترین اطلاعات روز پزشکی در آن وجود داشته و همه کتب پزشکی قابلیت دانلود دارد.


موضوع استقلال حوزه علوم پزشکی که پیش می‌آید، زیرساخت‌ها ازجمله سخت‌افزار، نرم‌افزار و موضوع ارتقای سطح علمی دانشجویان مدنظر قرار می‌گیرد. با ایجاد زیرساخت‌های لازم می‌توانیم دانشجویان بیشتری اعم از داخل کشور و دانشجویان غیر ایرانی جذب کنیم و حتی می‌توان رشته‌های جدید برای علوم پزشکی قم ایجاد کرد.


آنا: چشم‌انداز پنج‌ساله دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی قم چیست؟


مظفری: برنامه 5 ساله برای دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی قم در نظر گرفته شده که امیدواریم با اجرای این برنامه بتوانیم تا حدود زیادی این حوزه را ارتقا دهیم؛ اما تا زمانی که زیرساخت را آماده نکنیم و بسترهای سخت‌افزاری و نرم‌افزاری ایجاد نشود، نمی‌توانیم دانشجوی جدیدی بگیریم.


وقتی‌ زیرساخت‌های لازم ایجاد شود، می‌توانیم در راستای جذب دانشجو، راه‌اندازی رشته‌های جدید و جذب دانشجویان غیرایرانی گام‌های مؤثری برداشته و امیدواریم در برنامه پنج‌ساله بتوانیم خبرهای خوبی را در حوزه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی قم اعلام کنیم.


آنا: برنامه‌ شما برای تقویت کیفیت آموزشی علوم پزشکی واحد قم چیست؟


مظفری: در راستای ایجاد زیرساخت‌ها و تقویت کیفیت آموزشی علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم پیگیر راه‌اندازی مرکز تحقیقات علوم اعصاب هستیم و در همین راستا در نظر داریم مرکز تخصصی ریه را هم راه‌اندازی کنیم.


برای دریافت مجوز مجلات و نشریات تخصصی علوم پزشکی برنامه‌ریزی‌شده که در همین راستا با حوزه روانشناسی بالینی مجله مشترکی در حال انجام است و در نظر داریم در رشته روانشناسی بالینی دانشجوی دکتری بگیریم.


به‌منظور افزایش ارتقای استادان علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی قم برنامه‌ریزی‌شده که از استادیاری به دانشیاری ارتقا پیدا کنند و راه‌اندازی مجله تخصصی علوم پزشکی هم می‌تواند در ارتقای سطح علمی استادان مؤثر باشد.


آنا: و  سخن آخر...


مظفری: وقتی زیرساخت‌های لازم فراهم شود، دانشجویان علوم پزشکی از این زیرساخت‌ها بهره‌مند شده و نفع خواهند برد. امیدواریم با کمک هم بتوانیم در ارتقای سطح علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی قم گام‌های مؤثری برداریم.


انتهای پیام/4121/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب