دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 بهمن 1399 - 18:07
رئیس دیوان عالی کشور:

فرصت ابتکار در حل و فصل پرونده ها از قضات گرفته شده است

رئیس دیوان عالی کشور بیان کرد: دادگاه‌ها به حدی در گیرو دار پرونده‌ها مشغول هستند که فرصت فکر و ایده و ابتکار و هنر از قضات به حجم زیاد پرونده‌ها گرفته شده است.
کد خبر : 564159
2358166_555.jpeg

به گزارش خبرنگار حوزه قضائی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، حجت الاسلام والمسلمین سید احمد مرتضوی مقدم در مراسم اختتامیه جشنواره علمی پژوهشی شهید بهشتی که بعداز ظهر امروز در سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: وظیفه دستگاه قضایی اجرای عدالت و احقاق است و هیچ چیز در عالم مفیدتر از اجرای عدالت در حفظ نظام نیست.


وی با اشاره به اینکه مفیدترین مسأله برای حفظ نظام اجرای عدالت است و مردم تشنه عدل و حق هستند، بیان کرد: سیستم قضائی وظیفه سنگینی در اجرای عدالت دارد که اگر از عهده آن برنیاید در پیشگاه خداوند هیچ حجتی ندارد چراکه خداوند برای اجرای عدالت هم قدرت را به ما داده و هم راه را نشان داده است.


رئیس دیوان عالی کشور با تأکید بر ضرورت بکارگیری نخبگان در راستای ایجاد عدالت، گفت: پژووهشگاه قوه قضائیه بازوی توانمندی برای اجرای وظایفی است که قانون اساسی بر عهده قوه قضائیه گذاشته است.


مرتضوی مقدم با تأکید بر اینکه نظارت بر آرا محاکم و وحدت رویه دو وظیفه مهم سیستم قضایی است، تصریح کرد: نظارت بر تعداد زیاد آرایی که از محاکم قضایی صادر می‌شود کار دشواری است و نیازمند حمایت و همکاری بخش‌های مختلف از جمله پژوهشگاه قوه قضائیه است.


وی تأکید کرد: بخشی از آرا قضات کشور به دیوان عالی کشور می‌آید و ممیزی می‌شود و در خصوص آنها رأی صادر می‌‌شود اما باید دقت داشت تعداد خیلی زیادی از آرا به دیوان عالی کشور نمی‌آید و در استان‌ها و دادگاه‌های تجدید نظر قطعی می‌شود.


رئیس دیوان عالی کشور افزود: نیازمند مکانیسمی هستیم که آرا دادگاه‌ها مورد سنجش، نقد، تحلیل و مقایسه قرار گیرد و از نظر معیارهای شرعی و حقوقی سنجیده شود که این مسأله نیازمند کمک نهادهای مختلف از جمله پژوهشگاه قوه قضائیه است.


مرتضوی مقدم گفت: در سال ۹۹ ، ۱۰ هزار پرونده موضوع ماده ۴۷۷ به دیوان عالی کشور وارد و در خصوص آنها رأی صادر شده است؛ یعنی ۱۰ هزار ایراد در آرا گرفته شده و رئیس قوه برای رسیدگی مجدد موافقت کرده است. این برای دستگاه قضایی زیاد است و باید با کمک پژوهشگاه قوه قضائیه فراوانی ایرادات بررسی شود و موضوع بندی شود.


وی تأکید کرد: باید طی فرایندی موارد اعاده دادرسی و دلایل آن بررسی شود در حالیکه ابزار لازم برای این نظارت‌ها در حال حاضر وجود ندارد.


رئیس دیوان عالی کشور بیان کرد: دادگاه‌ها به حدی در گیرو دار پرونده‌ها مشغول هستند که فرصت فکر و ایده و ابتکار و هنر از قضات به حجم زیاد پرونده‌ها گرفته شده است. قضات با وجود مشغله فراوان نمی‌توانند به راه های ابتکاری و هنرمندانه برای حل و فصل پرونده ها بیاندیشند. ما در این راستا اعلام آمادگی می‌کنیم که با کمک پژوهشگاه قوه قضائیه راهکارهایی برای حل این مسائل پیدا کنیم.


انتهای پیام/۴۱۵۹/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب