نباید کانون کرونای انگلیسی در کشور تشکیل شود/ دورخیز ویروس کرونا برای موج چهارم
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، «علیرضا رئیسی»، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، با حضور در برنامه تیتر امشب شبکه خبر به بررسی شیوع ویروس جهش یافته انگلیسی کرونا پرداخت.
رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه هشدارهای کرونایی را باید جدی بگیریم گفت: روزانه از تعداد ۲۸۰۰ نفر بستری شدگان مبتلا به کووید-۱۹ به ۷۰۰ نفر رسیدهایم.
او با اشاره به وضعیت شیوع بیماری کرونا در کشور افزود: در سطح کشور روند نزولی مرگ و میر را به صورت دورقمی شاهد هستیم و به رغم اینکه تعداد فوتیها پایین است، اما تعداد شهرستانهای قرمز افزایش یافته و در برخی از استانها خیز بیماری آغاز شده است.
رئیسی افزود: در استان خوزستان بالاترین شیوع بیماری را داریم بنابراین نیاز است که مردم و مسئولان بیشتر مراقب باشند ودستورالعمل ها را رعایت کنند.
او با اشاره به اینکه در استان خوزستان ۹ شهر در وضعیت قرمز هستند گفت: باید دستورالعمل ها دقیقاً اجرا شود تا بتوانیم خیز بیماری را کنترل کنیم.
عدم رعایت دستورالعملها، برگزاری جشنهای عروسی و مراسمهای عزاداری در شیوع بیماری بسیار موثر است، لذا اگر در جایی خیز بیماری صورت میگیرد به دلیل عدم رعایت دستورالعملها است و پس از آن باید به سراغ این موضوع برویم که ویروس جهش یافته است یا خیر.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه پیش از شناخت نوع و رفتار ویروس جدید کرونا؛ باید رفتار خود را در مقابل این ویروس بشناسیم خاطرنشان کرد: با کاهش ۱۰ درصدی رعایت دستورالعمل ها، احتمال ابتلا به بیماری چند برابر میشود.
رئیسی با اشاره به وضعیت ویروس جهش یافته انگلیسی، آفریقایی و ژاپنی در دنیا گفت: موارد ابتلاء، مرگ و میر و تغییر الگوی رفتاری ویروس بیشتر شده به طوری که در انگلیس چهار میلیون نفر مبتلا و ۱۳۵ هزار نفر فوت کردهاند و در آمریکا نیز میزان مرگ و میر از ۵ هزار نفر در روز نیز عبور کرده است و در سایر کشورها به همین نسبت وضعیت شیوع بیماری افزایش یافته است.
او با بیان اینکه این احتمال وجود دارد در هر منطقهای از جهان با ویروس جدید جهش یافتهای از کرونا مواجه شویم ادامه داد: کانون ویروس کرونای انگلیسی نباید در کشور تشکیل شود لذا قدرت کشندگی کرونای انگلیسی ۳۰ درصد بیشتر از نوع قبلی است.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا تصریح کرد: در حال حاضر در هرمزگان خیزی که وجود داشت تاحدودی کنترل شده و در مازندران نیز روند صعودی در حال کنترل است به طوری که از ۱۵ شهر نارنجی، ۸ شهر به وضعیت زرد تبدیل شده اند و هم اکنون ۷ شهر دارای وضعیت نارنجی هستند.
رئیسی با اشاره به اینکه ۲۲۸ شهر در وضعیت زرد هستند افزود: در استان قزوین، روند رو به بالایی داریم و یک مورد به دلیل ویروس انگلیسی فوت شده است که باید مراقبتهای بیشتری انجام شود، اگر مسافری از خارج وارد کشور میشود حداقل ۱۴ روز باید قرنطینه شود حتی اگر بدون علائم بیماری باشد.
او با اشاره به اینکه تغییر رفتار و عادی انگاری مردم نخستین گرینه شروع خیز چهارم ویروس است بیان کرد: همچنان رعایت دستورالعمل های بهداشتی مهمترین و موثرترین ابزار ایمنی ما در مقابل ویروس است، لذا باید جهشهای مختلف گزارش داده شود.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: در انگلیس میزان مرگ و میر بالاست این در حالی است که آنها واکسیناسیون را شروع کردند، اما به نتیجه نرسیدهاند، زیرا نتایج واکسن سه تا چهار ماه طول میکشد تا خود را نشان دهد، اما همواره باید نگران باشیم و اقدام به پیشگیری کنیم، به همین دلیل امروز خوزستان را دیدیم و گزارش کردیم و شهرهای قرمز که اعلام شده یک زنگ خطر است که همه باید هوشیار باشیم.
او اظهار کرد: در اواسط آذرماه خبر ویروس انگلیسی منتشر شد به طوری که ویروس جهش یافته انگلیسی برای اولین بار در شهریورماه در این کشور پیدا شد، این ویروس در جنوب انگلیس با مرکزیت لندن پیدا شد، اما زمانی اعلام کردند که سه ماه از این ویروس جهش یافته گذشته بود، ما از همان موقع بحث قطع پرواز انگلیس را همانند تمام دنیا انجام دادیم و خیلی از کشورهای دنیا اقدام به این عمل کردند.
رئیسی بیان کرد: پروازهای انگلیس را ممنوع کردیم، اما بعد از مدتی خبر دار شدیم که ویروس جهش یافته دیگری در آفریقای جنوبی پیدا شده است البته در انگلیس هم از آن نمونه پیدا شده بود و حتی در کشورهای عربی و آلمان هم مواردی پیدا شد و ما دوباره یک سری از پروازهای دیگر را ممنوع کردیم لذا این روند همزمان با افت بیماری در سطح کشور بود.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: بیماران سرپایی افزایش یافته است، اقدامات خوبی در هرمزگان انجام شده است لذا در این استان شیب نزولی شروع شده است که امیدواریم ادامه پیدا کند، اما در خوزستان قبل از اینکه به دنبال نوع ویروس و رفتار ویروس باشیم باید به دنبال رفتار خودمان در مقابله با این بیماری باشیم.
او با اشاره به اینکه چسبندگی ویروس به سلولهای بدن بیشتر است گفت: ویروس در آفریقای جنوبی به گونهای دیگر جهش یافته است ممکن است در کشور ما هم به گونهای دیگر جهش ایجاد شود لذا این احتمال وجود دارد، همچنین ویروس در ژاپن هم جهش پیدا کرده است.
رئیسی تصریح کرد: نمونههایی را از مازندران آزمایش گرفته ایم که منفی بود، الان هم از اهواز نمونه فرستاده شده که دو سه روز دیگر نتایج آن مشخص خواهد شد.
او با اشاره به اینکه نکته مهم این است که نوع رفتار ما با این ویروس باید به چه صورت باشد عنوان کرد: ویروس انگلیسی از این جهت مهم است که قدرت سرایت بسیار بالایی دارد و لذا میزان آمادگی ما باید خیلی بیشتر باشد، از طرفی نباید بگذاریم که کانون ویروس شکل بگیرد به محض اینکه با ویروس انگلیسی مواجه شدیم، باید به ویروس حمله کرد و آن را مورد محاصره قرار داد و زنجیره ویروس را قطع کرد لذا باید تشخیص زودرس داشته باشیم و اطرافیان بیمار را مورد شناسایی قرار دهیم و ایزوله و قرنطینه کردن صحیح بیماران را در پیش بگیریم، فردی که مثبت است نباید به کوچه و خیابان وارد شود.
رئیسی اظهار کرد: پیش بینی این است که تا پایان اسفند ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر را که شامل کادر درمان و افراد آسیب پذیر هستند واکسن بزنیم.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۰، ۳ تا ۴ ماه طول میکشد تا اولین واکسن ما که واکسن پاستور است به تولید برسد که با ورود به تولید صنعتی و تولید ۱۰ تا ۱۵ میلیون دز در ماه، امکان صادرات آن هم فراهم میشود افزود: برای واکسیناسیون ۷۰ درصد جمعیت جهان به ۱۰ میلیارد دوز واکسن نیاز است.
او خاطرنشان کرد: واکسیناسیون همگانی در دنیا بیشتر از یکسال طول خواهد کشید، برای این که امکان تولید این میزان واکسن و تزریق آن کار زمان بری است برای همین همچنان باید دستورالعملها را به دقت رعایت کنیم.
رئیسی با اشاره به موفقیت آمیز بودن اجرای مرحله اول طرح شهید سلیمانی و رعایت حداکثری دستورالعملها ادامه داد: تا الان ۹ نفر که مبتلا به ویروس جهش یافته انگلیسی بودند در کشور شناسایی شدهاند که ۷ نفر از آنها در تهران و یک نفر در اهواز و یک نفر هم در آبیک قزوین بود.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به احتمال شیوع ویروس کرونای انگلیسی در کشور گفت: ویروس جهش یافته انگلیسی بسیار سرایت پذیر است و افراد با سن پایین را هم مبتلا میکند و تنها راه مقابله با آن رعایت دقیق دستورالعملهاست، این ویروس کشور انگلیس را که زیرساخت بهداشتی خوبی هم دارد زمینگیر کرد و جانسون نخست وزیر آن کشور مجبور به اعمال تعطیلی و محدودیتهای گسترده شد.
او با اشاره به اینکه ما قبل از اینکه به دنبال نوع ویروس و رفتار آن باشیم باید مراقب رفتار خود باشیم گفت: در خوزستان این خیزی که به وجود آمده ناشی از کاهش رعایت دستورالعملها به ۲۰ درصد است، اگر رعایت دستورالعملها کاهش پیدا کند پیک چهارم قطعا اتفاق خواهد افتاد.
رئیسی با اشاره به اینکه ویروس کرونای انگلیسی سن و سال نمیشناسد اظهار کرد: در همه اپیدمیها نسبت ابتلا و مرگ و میر آقایان بیشتر است.
او افزود: تمام سعی ما این است که این چهار هفته باقی مانده شب عید را کاری کنیم که بتوانیم شب عید آرامی داشته باشه البته به شرط اینکه دستورالعمل ها به دقت اجرا شود.
انتهای پیام/
انتهای پیام/