اهانت به دیگران در نظام اسلامی بدون استثنا محکوم است/ بعید نیست اهانت به رئیسجمهور برنامهریزی شده باشد
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، برخی شعارها علیه رئیسجمهور در حاشیه راهپیمایی روز 22 بهمن با واکنشهای زیادی روبهرو شد و گروههای مختلف این اقدام را محکوم کردند. این کنش غلط وقتی بیشتر به چشم آمد که چند روز بعد از سخنرانی رهبر معظم انقلاب در مراسم گرامیداشت میلاد حضرتزهرا(س) درباره حفظ آداب سخن و ادب نسبت به همه و در هر شأن و کسوتی صورت میگرفت و بهنوعی برخلاف توصیه ایشان تلقی شد.
علاوهبر این، مراسم راهپیمایی 22بهمن که نمادی از وحدت ایرانیان هم است، خود شأنی بالاتر داشت و خیلیها در تحلیلهایشان گفتند که مردم حتی اگر نسبت به سوءرفتار دولت و بیتدبیری آنها در اداره کشور که باعث بروز چالشهای زیادی برای زندگی آحاد جامعه شده معترضند نباید به اینگونه و با ابزار توهین و هتکحرمت نسبت به رئیسجمهور و دیگر مسئولان دولتی واکنش نشان دهند.
شکلگیری دوقطبیهای کاذب در آستانه انتخابات که مردم را بر سر مسائل غلط و غیرواقعی دستهبندی و از هم جدا میکند نگرانی بزرگی است که عموما در جامعه و میان کنشگران سیاسی وجود دارد و حالا آنها نسبت به همین مساله انذار میدهند و ابراز نگرانی میکنند.
به همین منظور و برای بررسی هرچه بیشتر این موضوع با غلامحسین رضوانی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و عضو شورای مرکزی جبهه پایداری انقلاب اسلامی به گفتوگو نشستیم و تحلیل وی نسبت به این اتفاق را جویا شدیم.
رضوانی در ابتدای این گفتوگو با اشاره به سخنان چندیپیش مقام معظم رهبری درباره رعایت و حفظ ادب در همه شئون، وقایع حاشیهای مراسم راهپیمایی 22بهمن در یکی از شهرهای کشور را مورد بررسی قرار داد و گفت: «میدانید که براساس آموزههای دین مبین اسلام، سیره امیرالمومنین(ع) که الگوی ما در حکومت اسلامی در جمهوری اسلامی است، همچنین رهنمودهای امامراحل(ره) و مقام معظم رهبری از اینکه اهانت کنیم همواره و بهطور عام برحذر داشته شدیم، نهتنها در مقابل خودیها بلکه در مقابل دیگران هم امیرالمومنین نهی فرموده که بخواهیم دشنام بدهیم.»
وی ادامه داد: «درمورد دشمنان شناختهشده ما چیزی که لعن یا مترادف لعن باشد مثل اینکه درباره استکبار جهانی بهطور مشخص آمریکا بیان میشود، پسندیده است، اما درباره خودیها اهانتکردن و اینجور مسائل بههیچعنوان توجیه ندارد و حتما از جانب همه کسانی که اعتقادی به نظام دارند، محکوم است و هیچکسی طرفدار این مساله نیست.»
اهانت بدون استثنا محکوم است
نماینده مردم تهران در مجلس افزود: «باید دقت کنیم وقتی اهانت را محکوم میکنیم نباید برای آن استثنا قائل شویم و بگوییم در برخی موارد اگر بعضی توهین میکنند اشکالی ندارد. مطلقا باید توهین را محکوم کنیم و به این دلیل بههیچوجه نمیتوانیم تایید کنیم کسانی چنین کارهایی کنند حتی اگر از نظر ما محدود باشد. علاوهبر اینکه مطمئنا حضرتآقا هم از این دست رفتارها راضی نیستند لذا باید به همه توصیه کنیم حریمها را حفظ کنند و اهانت به همدیگر نداشته باشند.»
بعید نیست برنامهریزی شده باشد
رضوانی در ادامه این گفتوگو در تحلیل ریشههای چنین اقداماتی، ضمن تاکید بر اینکه افزایش مشکلات اقتصادی دلیلی بر اهانت به رئیسجمهور نیست، فرض «برنامهریزیشده بودن این اتفاق ازسوی رقبای جریان منتقد دولت در انتخابات آتی» را مدنظر قرار داد و اظهار داشت: «در عالم سیاست وقتی اخلاق کنار گذاشته شود هر چیزی ممکن است. وقتی کسانی در عالم سیاست معتقد باشند هدف وسیله را توجیه میکند، هر اتفاقی ممکن است رخ دهد.»
وی افزود: «بهطور مشخص در رابطه با این حرکت شاید بیش از هر چیز دیگری باید به منشأ اصلی این اقدامات یعنی جهالت اشاره کنیم، هرچند این مساله مانع رسیدگی بیشتر نیست. دستگاههایی که متولی امر هستند باید دقیقا بررسی کنند و ببینند این اتفاق از کجا ناشی شده و آیا برنامهریزیشده بوده یا خیر؟ ولی در هر حال از این بابت که احتمالات متفاوتی وجود دارد باید مساله بررسی شود.»
نماینده مردم تهران با ذکر این مساله که برخی نمیخواهند روابط دولت با نهادهایی چون مجلس یازدهم در مسیر صحیح خود باشد، توضیح داد: «ممکن است کسانی که تقابل دولت با مجلس و بخشهای دیگر از حاکمیت را دوست دارند، دستشان در کار باشد و تلاش کرده باشند یک توهم نادرست را واقعی جلوه دهند، البته ممکن است در این رابطه از نادانی برخی استفاده کنند و افراد را تحریک به حرکات نادرست همانند این اتفاق کنند.
بنابراین در عالم سیاست همانطور که بیان کردم وقتی افراد سیاستزده باشند در راستای به کرسی نشاندن افکار و اهداف خود ممکن است دست به هر اقدامی بزنند، حتی ممکن است بهصورت ظاهری یک موضع بگیرند ولی درواقع نظر و اقداماتشان چیز دیگری باشد بهطوری که اینها مکمل هم باشند و به آن اهداف نادرست برسند.»
توهین نکنیم، حتی در پاسخ به توهین یک مسئول به مردم
رضوانی گفت: «آنچه باید مدنظر باشد این است که رفتار ما در نظام اسلامی دقیقا باید براساس رهنمودهای اسلام و مقام معظم رهبری و سیره امیرالمومنین(ع) در طول 5سالی که ایشان زمامدار حکومت بودند، باشد. اگر دقت کنیم حتما خواهیم دید که این موارد شناختهشده هستند و در مقابل هم مکرر از رهبر مظعم انقلاب دیدهایم که این حرکات را نهی کردند.
لذا باید رعایت و همه حریمها را حفظ کنیم حتی اگر این اقدام در پاسخ به توهین کسانی باشد که سمتهای رسمی در جمهوری اسلامی دارند. درواقع باید گفت اشتباه و خطای یک فرد در اهانت به مردم مجوزی نمیشود که متقابلا کسی توهین کند و این خلاف موازین اخلاقی است.»
رضوانی در پایان با اشاره به نزدیک بودن انتخابات و رقابتهای سیاسی تصریح کرد: «گروههای سیاسی که قاعدتا کار خود را میکنند و توصیه ما به آنها برای رعایت ادب و اخلاق خیلی مثمرثمر نیست، اما از عموم مردم میخواهیم مانند همیشه چارچوبها را رعایت کنند و حتی اگر موارد استثنائی و اشتباهاتی صورت گیرد، خودشان به محافظت از کرامت عمومی جامعه برخیزند.
من معتقدم بیش از هر چیزی لازم است همه هوشیار باشیم و با دقت و توجه و بررسی وارد فضاهای انتخاباتی شویم که بیخودی بهخاطر دنیای برخی، آخرت خود را خراب نکنیم.»
منبع: روزنامه فرهیختگان
انتهای پیام/
انتهای پیام/