دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 بهمن 1399 - 08:30

3 ماه تا تبدیل ایران به قطب منطقه‌ای واکسن کرونا

همزمان با آغاز واکسیناسیون به گفته وزیر بهداشت تا 3 ماه دیگر ایران به قطب تولید و صادرات واکسن کرونا تبدیل خواهد شد؛ نشانه‌های دستیابی به این جایگاه چیست؟
کد خبر : 563638
273f313e-e37f-41c5-8b10-d002b5f3eb71.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، وزیر بهداشت، «پارسا» را روی صندلی نشاند تا اولین دوز واکسن کرونای روسی به فرزند خودش تزریق شود و همه اطمینان پیدا کنند که تمامی بررسی‌های لازم برای انتخاب «اسپوتنیک.وی» به عنوان اولین واکسن تزریقی به ایرانیان انجام شده است.


با این آغاز در بیمارستان امام خمینی(ره) تهران، 635 بیمارستان مرجع کرونا در کشور هم واکسیناسیون کارکنان بخش مراقبت‌های ویژه را شروع کردند تا تاریخ 21 بهمن 1399 در تاریخ بهداشت و درمان ایران ثبت شود.


خبر خوب این‌که، به گفته «کیانوش جهانپور» سخنگوی سازمان غذا و دارو، طی چهار روز اول تزریق واکسن به چندهزار مدافع سلامت، عوارض مشاهده‌شده بسیار خفیف و به میزان پیش‌بینی‌شده بوده است.


پیش‌بینی شده که واکسیناسیون یک‌میلیون و ۳۰۰ هزارنفر تا پایان سال انجام شود که تقریبا شامل تمام کادر درمان می‌شود. پس از آن واکسیناسیون  دیگر گروه‌های پرخطر مثل سالمندان و جانبازان مقیم آسایشگاه‌ها آغاز می‌شود و بعد از آن هم برای واکسیناسیون عمومی برنامه‌ریزی خواهد شد.


برنامه ورود 2 میلیون دوز تا پایان امسال


اولین محموله واکسن «اسپوتنیک.وی»، 500 هزار دوز بود که 16 بهمن وارد کشور شد و آن‌طور که «کاظم جلالی» سفیر ایران در روسیه اعلام کرده است، دومین محموله نیز پنج‌شنبه گذشته تحویل سفارت شده تا با یک پرواز اختصاصی روز جمعه (دیروز) به ایران برسد.


به گفته جلالی، محموله سوم نیز ۳۰ اسفند ارسال می‌شود و ارسال محموله‌های بعدی تا رسیدن به دومیلیون دوز هر دو هفته یک‌بار ادامه خواهد یافت. البته «محمدرضا شانه‌ساز» رئیس سازمان غذا و دارو هم پس از سفر به مسکو و امضای تفاهم‌نامه همکاری با روس‌ها اعلام کرد که قرار است ایران به هاب منطقه‌ای تولید اسپوتنیک تبدیل شود تا علاوه بر تامین نیازهای خود، صادرات آن به دیگر کشورهای منطقه را هم برعهده بگیرد.


سومین واکسن پیشتاز جهان


آن‌طور که صندوق سرمایه‌گذاری روسیه اعلام کرده است، هم‌اکنون واکسن فایزر در 35 کشور، آسترازنکا در 31 کشور و اسپوتنیک.وی در 26 کشور تاییدیه‌های لازم را دریافت کرده‌اند و این یعنی، واکسن روسی، سومین واکسن پیشتاز جهان است. البته طبق گزارش این صندوق، بیش از 50 کشور هم درخواست دریافت 1.2 بیلیون دوز اسپوتنیک.وی را ارائه کرده‌اند.


دیگر واکسن‌هایی که در راه است


اما به جز «اسپوتنیک.وی»، تهیه واکسن‌های دیگری هم در دستور کار است که واکسیناسیون عمومی سریع‌تر انجام شود. طبق گفته مسئولان وزارت بهداشت، توزیع واکسن‌های سبد کواکس هم از اوایل بهار آغاز می‌شود که احتمالا اولین دریافتی ایران از 16.8 میلیون دوز سهمیه خود، 4.2 میلیون دوز واکسن آسترازنکای کره‌ای خواهد بود. علاوه بر آن، مدارک واکسن‌های «بهارات بیوتک» هند و «سینوفارم» چین هم در دست بررسی است تا در صورت تایید سازمان غذا و دارو، امکان خرید و واردات آن فراهم شود.


وزیر بهداشت: قطب مهم واکسن‌سازی می‌شویم


در کنار تلاش‌ها برای تسریع در واکسیناسیون با خرید واکسن‌های خارجی، همت محققان داخلی برای تولید واکسن کرونا هم تداوم دارد؛ تلاشی که به گفته وزیر بهداشت تا 4-3 ماه دیگر، ایران را به یکی از قطب‌های بسیار مهم تولید و صادرات واکسن تبدیل خواهد کرد. دکتر «سعید نمکی» در این باره گفته است: « به مردم شریف ایران این مژده را می‌دهم که تا دو سه ماه آینده با تکیه بر لطف خدا و توان دانشمندان داخلی، یکی از قطب‌های بسیار مهم تولید واکسن کووید19 در منطقه و یکی از صادرکنندگان مهم این واکسن به جهان خواهیم بود». البته این وعده وزیر بهداشت فقط در کلام نیست و مستندات و نشانه‌هایی هم دارد. 


طبق گزارش سخنگوی سازمان غذا و دارو، تاکنون 14 شرکت داخلی متقاضی صدور پروانه تولید واکسن کرونا شده‌اند که از بین آن‌ها، واکسن‌های «کوو برکت» و «کوو پارس» وارد فاز آزمایش انسانی شده‌اند و احتمالا تا قبل از پایان سال، یک یا دو واکسن داخلی دیگر هم وارد این فاز خواهد شد.


دیگر خبر خوش جهانپور این که، دستیابی به حداقل یک واکسن ایرانی کرونا تا پایان بهار1400 قطعی است و بعد از آن هم نوبت به تولید دیگر واکسن‌ها خواهد رسید. این همان نشانه‌هایی است که به گفته دکتر «سعید نمکی»، ایران را به قطب مهم تولید واکسن تبدیل خواهد کرد.


منبع: روزنامه خراسان


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب