دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 آذر 1394 - 12:13
مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان در گفت‌وگو با آنا:

حضور زنان با فکر و اندیشه در انتخابات یکی از ضروریات است/ یکی از دلایل کاهش مطالبه‌گری زنان، مدیریت مردان در جامعه است

مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان گفت: از آنجا که سهم زنان در مشارکت های اجتماعی را نمی توان نادیده گرفت وجود زنان نخبه که دارای فکر و اندیشه هستند در این عرصه کمک فراوانی به جامعه بانوان خواهد کرد.
کد خبر : 56359

فاطمه سادات حسینی، مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا با اشاره به تاثیر مشارکت زنان در عرصه تصمیم گیری و قانون گذاری بر برقراری عدالت و توازن جنسیتی اظهار کرد: باتوجه به اینکه زنان نیمی از جمعیت جامعه را تشکیل می‌دهند، آنان محور خانواده در همه مسائل آموزشی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی در خانواده هستند. خانواده اولین، مهم‌ترین و تأثیرگذارترین نهاد اجتماعی است که در این راستا حضور زنان در مجلس به عنوان یک نهاد قانوان گذار در همه عرصه‌های جامعه می‌تواند زمینه‌ساز عدالت و توازن جنسیتی باشد زیرا حضور بانوان در این نهاد باعث می‌شود این قشر با آگاهی و بصیرتی که نسبت به نیازها و شرایط جسمی، روحی هم‌‌جنسان خود دارد در جاهایی که نیاز به تصویب قوانینی در این خصوص باشد بسیار تأثیرگذارتر اقدام کند و آنچه که مصوب می‌شود، متناسب با نیازهای این قشر باشد. مجلس باید قوانینی را برای مشارکت بانوان تصویب و باید زمینه‌هایی برای حضور پررنگ بانوان در انتخابات اسفندماه فراهم کند.


وی ادامه داد: در انتخابات باید خانم‌هایی که صاحب اندیشه و طرح و برنامه و توانمند و متدین هستند در حوزه حقوق و قوانین ورود کنند چرا که حضور آنان در مجلس باعث خواهد شد تا قوانینی تصویب کنند که از زنان حمایت شود. ما باید این حضور را به 25 تا 30 درصد برسانیم چرا که اگر حضور زنان بیشتر باشد آسیب‌های اجتماعی کاهش می‌یابد. باید بسترسازی لازم صورت گیرد و زنان را به عنوان یک نیروی شایسته و پرتوان نگاه کنیم تا هم تصمیم گیری و نظارت بر نیازهای قانونی و حقوقی بانوان توسط خود آنان صورت گیرد و هم مطالبات حقوقی و قانونی توسط آنان حمایت و مصوب شود. در این دوره باید حضور بانوان را پررنگ‌تر داشته باشیم.


مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان با تاکید بر ضرورت مشارکت‌ سیاسی همه زنان گفت: اگر به حضور زنان در ادوار تاریخ نگاه کنیم دستاوردهای با ارزشی از تعامل و مشارکت آنان برجای مانده است؛ برای نمونه بانوان در حماسه‌های انقلاب و دفاع مقدس، ضرورت حضورشان را ثابت کرده‌اند زیرا آنان با تمام توان و ایثاری شگرف همیشه در همه عرصه‌های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی هم‌دوش مردان خود به مشارکت پرداخته و نقش اثرگذاری در تمام ادوار تاریخ داشته‌اند.


حسینی یادآور شد: تصمیم‌گیری برای زنان از نگاه خودشان بهتر صورت می‌گیرد تا نگاه مردانه که با موضوع بانوان بیگانه است. باید به این ظرفیت هوشمند و توانمند توجه ویژه شود. زنان محور خانواده و پرورش دهندگان نسل‌های آینده هستند لذا باید در عرصه های سیاسی و اجتماعی حضور موثر داشته باشند تا با رأی خود در سرنوشت میهن خود سهیم باشند.


وی در مورد مشکلات زنان در پست‌های مدیریتی در سازمان‌ها و نهادها‌ گفت: زنان به عنوان نیمی از این جامعه بشری محسوب می‌شوند و به عنوان صاحبان اندیشه شناخته می‌شوند، بنابراین وقتی عناصر فعال حضور نداشته باشند و فعال نباشند نیمی دیگر هم نمی‌توانند به فعالیت و مشارکت خود ادامه دهند. در واقع زنان جهت دهنده و تشویق کننده فعالیت مردان هستند. از منظر اسلام، زنان در سایه حکومت اسلامی می‌توانند در عرصه‌های مختلف حضور موثری داشته باشند و به مسائل فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی کمک کنند. این باور غلطی است که در حوزه اجتماع ما افراد را در دو جبهه مردان و زنان قرار دهیم، بنابراین ما باید نگاه فراجنیستی و شایسته سالاری داشته باشیم.


مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان ادامه داد: عدم اعتماد مردان به جامعه زنان و نگرش منفی برخی از مدیران مافوق نسبت به بکارگیری بانوان در پست‌های کلیدی و مدیریتی، دلیل عمده این مهم است و از آنجا که زنان در طول سال‌ها شاهد مدیریت مردان بوده‌اند، مطالبه‌گیریشان کاهش یافته است بنابراین اگر بخواهیم شاهد توسعه فرهنگی و تربیتی و سیاسی و اقتصادی در جامعه و خانواده باشیم باید بپذیریم که بسیاری از مسئولیت‌های حساس و تخصصی که مطابق توانمندی‌های بانوان است باید به آنان محول شود و دولت تدبیر و امید باید به شایستگی‌های مدیریتی بانوان تحصیل کرده، متدین و با تجربه نگاه ویژه داشته باشد. اگر در مسئولیت‌های اجرایی یک تناسبی نسبی صورت گیرد مطمئناً نیاز به حضور بیشتر آنان در عرصه سیاست و تصمیم گیری و قانون گذاری هم افزایش پیدا می‌کند و آن وقت تعادل و تناسب بر مبنای نیازهای جامعه و توانمندی و شایستگی و در پست های مدیریتی و قانونگذاری محقق خواهد شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب