افزایش سه برابری مراکز رشد در دانشگاه آزاد اسلامی مرکزی در مقایسه با سال گذشته
حسین کلانتری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در اراک، با تبریک فرا رسیدن چهلودومین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی درباره فعالیتهای مراکز رشد دانشگاه آزاداسلامی استان مرکزی در سال 99 اظهار کرد: در راستای سیاستهای کلان دانشگاه آزاد اسلامی و حرکت بهسوی دانشگاه کارآفرین و نسلسوم دانشگاهها با تلاش جمعی همکاران و رایزنیهای انجام شده در راستای تعامل با معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری و سایر نهادهای حامی در عرصه نوآوری و فناوری، تعداد مراکز رشد در استان مرکزی نسبت به سال گذشته سه برابر افزایش داشته است.
وی با بیان اینکه تعداد مراکز رشد در سال 98 حدود چهار مرکز بوده که در سال 99 این تعداد به 11 مرکز رسیده است، خاطر نشان کرد: این مراکز رشد در زمینههای تخصصی سلامت، صنایعتبدیلی، فناوریهای نوینکشاورزی، نانو، انرژیهای تجدیدپذیر، عایقهای رطوبتی و الیاف و سیستمهای تهویه فعالیت میکنند و از این تعداد 6 مرکز به صورت اقماری هستند که ظرف یکسال آینده مستقل میشوند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مرکزی تأکید کرد: اراک بهعنوان مرکز استان دارای دو مرکز رشد مصوب است که با عناوین مرکز رشد فناوریهای نوین بیوسیستم و صنایع تبدیلی و مرکز رشد سلامت و فناوری اطلاعات فعالیت میکنند.
کلانتری با تأکید بر اینکه 19 هسته فناور، پنج واحد فناور و دو شرکت دانشبنیان در این دو مرکز رشد فعال هستند، اظهار کرد: تا کنون 35 محصول فناورانه در حوزههای مختلف تولید کردهاند که از این میان، دانش فنی تولید هشت محصول متعلق به دانشگاه بوده و 15 محصول بهصورت مشارکت با بخش خصوصی در مراحل مختلف تجاریسازی قرار دارند.
محصولات حوزه سلامت تولید شده در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی مرکزی
وی ادامه داد: دستگاههای ضدعفونیکننده دست، در مدلهای مختلف، انواع مواد ضدعفونیکننده با مجوز سازمان غذا و دارو، کیتهای تشخیص بیماریهای دام و طیور، دستگاه ماسک آلارم، لباسهای کاورال کرونا، ماسکهای بهداشتی، البسه و منسوجات بهداشتی و درمانی، سامانه ارائه خدمات پرستاری راه دور، نوشابهانرژیزایگیاهی، محصولات و مکملهای طبسنتی، دستگاه نروفیدبک، مکملگیاهی درمان عارضههای دیابت و لباس درمان زردی نوزاد از شاخصترین محصولات حوزه سلامت و بهداشت هستند که در مرکز رشد سلامت و فناوری اطلاعات این دانشگاه مراحل نمونهسازی، تجاریسازی و تولید انبوه را طی میکنند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک اظهار کرد: انواع گیجهای جوشکاری با دقت بسیار بالا برای سنجش و آزمون انواع جوشهای صنعتی و غیرصنعتی، دستگاههای هوشمندسازیگلخانه و مزارع کشاورزی، دستگاههای کنترل از راهدور منزل و خودرو و انواع پنلهای کنترل صنعتی، بازیهای کامپیوتری، سیستمهای آبیاری خانگی، نرمافزار سنجش استحکام بتن و بازیسازی رایانهای، انواع مواد ضدباکتری، ضدکپک، ضدآب و ضدآتش از دیگر محصولات و حوزههای فعالیت هستهها و واحدهای فناور در مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک است.
کلانتری گفت: در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمین با حمایتهای مالی و معنوی دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی و معاونت علمی ریاستجمهوری کنترلکیفی اتوکلاوها، کیتهای تشخیص بیماری سل، نرمافزار میز خدمت شهرداری، تولید عصاره سیلیمارین (از گیاه خارمریم)، دستگاه دنبالهبند برداشت پیاز زعفران و سیستم آبرسان هوشمند مراحل ساخت نمونه اولیه را طی کرده و در مرحله تجاریسازی قرار گرفتهاند.
وی ادامه داد: در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق نیز دستگاه ژرمیناتور علوفهسبز، انواع رآکتورهای تحقیقاتی و دستگاه پوستکن بادام در حال تجاریسازی هستند.
این استاد دانشگاه با تأکید بر اینکه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه با 6 هسته و واحد فناور توانسته است دانشفنی در زمینه بهنژادی پرندگان زینتی و تولید زیورآلات ضدحساسیت مسی را بهدست آورد، اضافه کرد: در این مرکز با همکاری سهشرکت دانشبنیان تولیداتی درباره مواد شیمیایی با خلوص بالا و قطعات خودرو داشته است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی و واحد اراک تأکید کرد: در سایر مراکز رشد اقماری استان تعاملات سازندهای با شرکتها و مراکز علمی و تحقیقاتی بر حسب مزایای هر منطقه آغاز شده است، این در حالیست که در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد دلیجان ایجاد هستههای فناور با حمایت انجمن عایقهای رطوبتی و شرکتهای صنعتی آن منطقه در حال پیگیری است.
کلانتری افزود: مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد آشتیان با تمرکز بر روی شویندههای سنتی، تفرش در حوزه گردشگری و کشاورزی، جاسب و زرندیه در حوزه سیستمهای تهویه مطبوع و تولید مواد نانو، و دانشگاه آزاد اسلامی واحد محلات در حوزه سنگهای تزئینی نما و گل و گیاهان زینتی فعالیت خود را با حمایت دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک پیش میبرند.
انتهای پیام/4117/
انتهای پیام/