دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
سعید فائقی در گفت‌وگو با آنا:

نبود بهاروند کار مجمع را ساده کرد/ امکان مهندسی شدن انتخابات در این دوره بسیار کم است/ عدم حضور برخی افراد ربطی به پرونده ویلموتس ندارد

معاون اسبق سازمان تربیت بدنی گفت: با توجه به اینکه بهاروند و عزیزی خادم قصد ائتلاف داشتند، عدم حضور بهاروند روند انتخابات فدراسیون فوتبال را تغییر نداد.
کد خبر : 562984
117815.jpg

سعید فائقی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، درباره رد یا تأیید صلاحیت اسامی نامزدهای ریاست فدراسیون فوتبال گفت: نباید از واژه رد صلاحیت در خصوص نامزدهای فدراسیون فوتبال صحبت کنیم. فردی که برای ریاست یک فدراسیون رد صلاحیت می‌شود به این معنی نیست که از تمامی فعالیت‌ها کنار گذاشته می‌شود. در واقع او برای نامزد شدن در پست ریاست شرایط لازم را نداشته و به همین خاطر اسمش در بین اسامی تأیید صلاحیت‌ها نبوده است. ریاست فدراسیون به‌لحاظ تعریف حراستی جزء موقعیت‌های حساس است و دقت زیادی شامل حال آن می‌شود. این پست در سلسله مراتب سازمانی حتی بالاتر از مدیرکلی بوده است.


وی با اشاره به نبود نام بهاروند و اصفهانیان در پست ریاست و هیئت‌رئیسه انتخابات فدراسیون اظهار کرد: همان‌طور که گفتم تأیید صلاحیت یا رد صلاحیت شرایط خاصی دارد و من می‌شنوم که گاهی وقت‌ها موضوع نبود اسم این دو نفر را به پرونده ویلموتس ارتباط می‌دهند در صورتی که در این پرونده هنوز رأی قطعی صادر نشده و به موجب آن نمی‌تواند باعث رد صلاحیت کسی شود. افراد آبرو و اعتبار دارند و همه آنها برای ما قابل احترام هستند. به همین خاطر نباید از واژه رد صلاحیت در خصوص این افراد استفاده کرد. مرجع تشخیص صلاحیت فدراسیون فوتبال، احراز صلاحیت این دو نفر را هنوز اعلام نکرده است، بنابراین آنها می‌توانند با پیگیری در کمیته استیناف این موضوع را تغییر دهند.


معاون اسبق سازمان تربیت بدنی اظهار کرد: مرجع قضایی هنوز درباره پرونده ویلموتس رأی قطعی صادر نکرده و تشخیص اینکه چه کسی در این پرونده مرتکب اشتباه شده هنوز مشخص نیست. بنابراین نبود نام بهاروند و اصفهانیان نمی‌تواند ارتباط به این موضوع داشته باشد. شاید این دو نفر به خاطر موضوعات دیگری احراز صلاحیت نشده‌اند که من اعتقاد دارم اگر این موضوع را پیگیری کنند، حتماً به نتیجه خواهند رسید، به این خاطر که بهاروند صلاحیت سرپرستی را دارد و او در دوران خیلی سختی به عنوان سرپرست در فدراسیون مشغول به کار شد. توانست در همین دوران، مسابقات لیگ را برگزار کند و تیم‌ها به مسابقات جام باشگاه‌های آسیا اعزام کند. همه این عزیزان برای ما قابل احترام هستند و امیدوارم او هم احراز صلاحیت شود و در انتخابات حضور پیدا کند. البته با توجه به اینکه بهاروند و عزیزی خادم قصد ائتلاف داشتند، عدم حضور بهاروند روند انتخابات فدراسیون فوتبال را تغییر نداد. من فکر می‌کنم نبود بهاروند کار مجمع را ساده کرده است که از بین این چهار نفر در نهایت یک نفر به عنوان رئیس فدراسیون انتخاب شود.


وی در مورد برنامه‌های نامزدهای ریاست فدراسیون فوتبال گفت: این افراد به‌لحاظ مدیریتی همه در یک سطح هستند و عملکرد آنها برای همه ما مشخص است. البته به‌جز علی کریمی که سابقه مدیریتی ندارد. اما رزومه آن سه نفر نشان می‌دهد که مدیریت عمومی را بلد هستند و از این بابت مشکلی ندارند. اما در رابطه با فدراسیون فوتبال، نامزدها باید چند کار مهم را انجام دهند. اول اینکه این فدراسیون به‌لحاظ اقتصادی نیاز به تحول دارد و درآمدهای فعلی این فدراسیون نمی‌تواند جوابگو باشد. بنابراین برنامه اقتصادی و پول‌سازی باید اولین هدف نامزدها باشد. آنها باید پول برای این فدراسیون تولید کنند تا بتوانند در بخش‌های مختلف به وضعیت فوتبال ایران سروسامان دهند.


این مدیر فوتبالی اظهار کرد: کار فدراسیون این است که در رده‌های مختلف تیم‌های ملی قابل قبولی داشته باشد و این به یک زیرساخت مناسب نیاز دارد. قانون‌مندی برای باشگاه‌ها باید ایجاد شود. از طرفی برای کشف ملی و پرورش استعدادها، نامزد مورد نظر باید برنامه داشته باشد تا بتواند افراد قابل قبولی را برای آینده فوتبال ایران تربیت کند.  فوتبال به یک علم تبدیل شده است و سرعت در این رشته روز به روز در حال افزایش است. وقتی شرایط فوتبال دنیا را با ایران مقایسه می‌کنیم، به فاصله زیاد آن کاملاً پی می‌بریم. باشگاه‌ها در سطح پایینی بازی می‌کنند و میانگین سرعت، پاس، تکل، پرش، انعطاف و چابکی بازیکنان با سایر فوتبالیست‌های دنیا فاصله دارد و رئیس فدراسیون باید در جهت ارتقای این ضعف‌ها تلاش کند.


وی گفت: موضوع بعدی که نامزد فدراسیون فوتبال باید به آن توجه کند، سرعت ارتباطات است. شفافیتی که در جامعه الان وجود دارد، سبب شده که ارتباطات به سرعت شکل بگیرد و در بُعد بین‌المللی و داخلی، ارتباطات یک سطح معنی‌داری پیدا کند. بنابراین نامزدها باید تکنولوژی ارتباطات را طوری طراحی کنند که به‌لحاظ بین‌المللی بتوانند ارتباط خوبی با سایر کشورها داشته باشند. علی کریمی نسبت به سایر نامزدها ارتباطات بین‌المللی قوی دارد. او کسی است که در بایرن مونیخ به میدان رفته، ارتباطات اروپایی دارد و توپ طلای آسیا را صاحب شده است؛ بنابراین چهره شناخته شده‌ای در فوتبال آسیاست و به راحتی می‌تواند در این حوزه موفق‌تر از سایر نامزدها عمل کند.


فائقی در ادامه صحبت‌هایش اظهار کرد: همه این موارد باید برای ریاست یک فدراسیون ورزشی در نظر گرفته شود اما موضوعی که اهمیت دارد، این است که تا زمانی که نگاه تخصصی به ورزش وجود نداشته باشد، و مدیریت در سطح کلان کشور، ورزش را به عنوان یک ضرورت اجتماعی نگاه نکند، ما راه به جایی نخواهیم برد. ورزش عامل توسعه در جامعه است و فوتبال قطعاً می‌تواند به این موضوع کمک شایانی کند اما متأسفانه نگاه تخصصی به ورزش وجود ندارد.


وی در مورد خطر تعلیق که همیشه بیخ گوش فوتبال است و ممکن است با رد صلاحیت‌ها بیشتر از گذشته پررنگ شود، عنوان کرد: من بعید می‌دانم اگر افراد در کمیته استیناف اعتراض کنند و در نهایت تأیید نشوند، برای فوتبال مشکلی ایجاد کند. فردی مثل بهاروند هنوز احراز صلاحیت‌اش اعلام نشده،اما عقلانیت قابل قبولی دارد و مشکلی برای فوتبال به وجود نخواهد آورد. آنها صلاح فوتبال را می‌خواهند و قطعاً در این میان کاری نمی‌کنند که به ضرر این رشته ورزشی تمام شود.


فائقی در مورد شائبه حمایت وزارت ورزش و جوانان از یک نامزد خاص گفت: به نظرم با توجه به شفافیتی که هم‌اکنون وجود دارد، مهندسی کردن کار سختی خواهد بود. شاید اگر در گذشته این موضوع وجود داشت، من کمی نسبت به آن دل‌چرکین بودم اما الان اعتقاد دارم شرایط سخت شده است و امکان مهندسی شدن انتخابات بسیار کم است. با این‌حال مجمع باید تصمیم نهایی را بگیرد و امیدوارم اعضای مجمع به تمامی برنامه‌هایی که نامزدها ارائه می‌دهند توجه کند و فردی که می‌تواند فوتبال ایران را از این بلاتکلیفی خارج کند، ریاست آن را برعهده بگیرد.


انتهای پیام/4057/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب