دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 بهمن 1399 - 12:00
آنا از فراز و نشیب آموزش گزارش می‌دهد؛

چگونگی برگزاری کلاس‌های عملی دانشجویان کشور

مسئولان آموزش عالی با در نظر گرفتن تدابیری امکان گذراندن دروس عملی را برای دانشجویان در سال کرونایی فراهم کردند.
کد خبر : 562948
photo_۲۰۲۱-۰۱-۰۴_۱۳-۴۴-۰۱ (2).jpg

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، شیوع بیماری کرونا در کشور باعث شده که بسیاری از امور نظیر آموزش دانشجویان مجازی شود. در این میان دروس عملی دانشجویان در هاله‌ای از ابهام باقی ماند تا اینکه با رنگ‌بندی شهرها تکلیف برخی از دانشگاه‌ها برای برگزاری کلاس‌های عملی مشخص شد.


در اواخر آبان‌ماه مسئولان وزارت بهداشت به همراه ستاد کرونا تصمیم گرفتند که شهرهای کشور را به سه رنگ قرمز، نارنجی و زرد تقسیم کنند البته بعدها رنگ آبی نیز به تقسیم‌بندی شهرها اضافه شد. بر این اساس فعالیت‌های حضوری دانشگاه‌ها در شهرهای قرمز و نارنجی تعطیل شد و شهرهای زرد و آبی با احتیاط توانستند برخی از فعالیت‌های حضوری اعم از برگزاری کلاس‌های دروس عملی را در دستور کار قرار دهند.


در این مسیر سازمان امور دانشجویان برای دانشجویان راه‌حلی را در نظر گرفت. مجتبی صدیقی، رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم در این باره اعلام می‌کند که دانشجویان می‌توانند برای گذراندن دروس عملی در دانشگاه‌های مستقر در شهر محل سکونت مهمان شوند. وی می‌گوید: در نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ درصورتی‌که واحد عملی ارائه شود، این امکان فراهم خواهد بود تا دانشجویان دروس عملی خود را در دانشگاه محل سکونت خود میهمان شوند.


در این راستا علی خاکی صدیق، معاون آموزشی وزیر علوم خبر از مصوبه ستاد کرونا درباره کلاس‌های عملی دانشجویان می‌دهد. وی اعلام می‌کند: بر پایه این مصوبات، کلاس‌های عملی دانشجویان در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی خارج از شهرهای قرمز و نارنجی که نیاز به خوابگاه ندارند با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی مورد تأیید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار خواهد شد. وی همچنین ادامه می‌دهد: در این مصوبه آمده است؛ درصورتی‌که در هر اتاق خوابگاه یک دانشجو اقامت کند، استفاده از خوابگاه نیز مانعی ندارد.


چگونگی مهمان شدن برای دروس عملی


بر این اساس دانشجویان دوره کاردانی و کارشناسی می‌توانند با ثبت‌نام در سامانه سجاد سازمان امور دانشجویان دروس عملی و آزمایشگاهی را در محل سکونت خود سپری کنند. دانشجویان دانشگاه‌های دولتی، فنی و حرفه‌ای و غیردولتی و مؤسسات غیرانتفاعی می‌توانند از این امکان استفاده کنند. دانشگاه‌های مقصد باید نزدیک محل سکونت خانواده متقاضی باشد.


دانشجویان می‌توانند پس از ثبت درخواست، کد پیگیری دریافت کنند. دانشجویان با در دست داشتن این کد می‌توانند از وضعیت درخواست خود آگاه شوند.


برنامه دانشگاه آزاد اسلامی برای دروس عملی


در این زمینه دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان بزرگ‌ترین دانشگاه خصوصی کشور که واحدهای زیادی در کشور دارد تدابیر را در نظر گرفت. از زمانی که برخی شهرها به رنگ زرد تغییر وضعیت دادند، برگزاری کلاس‌های عملی در گروه‌های 5 تا 7 نفره در دستور کار قرار گرفت. در ادامه با اضافه شدن شهرهای دیگر به حالت زرد و آبی، برگزاری کلاس‌های عملی در دستور کار همه واحدها قرار گرفت.


دانشجویان برای حضور در کلاس‌های عملی در گروه‌های 5 تا 7 نفره در آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها حاضر شدند و پس از پایان آموزش به یک گروه، گروه بعدی وارد آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها می‌شوند. بر اساس دستور جواد علمایی معاون علوم پایه، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی امکان درج نمره دروس عملی دانشجویان تا پایان فروردین‌ماه 1400 برای اساتید فراهم است.


با این تدابیر دانشجویان می‌توانند دروس عملی خود را نیز در سال کرونایی بگذرانند و مخصوصاً دانشجویان سال آخر می‌توانند به کمک این راهکارها در موعد مقرر فارغ‌التحصیل شوند.


انتهای پیام/4040/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب