دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 بهمن 1399 - 14:38
آنا گزارش می‌دهد؛

دوومیدانی در حرکت یا پسرفت؟/ چالش‌های پیش‌ روی آقای رئیس

دوره ریاست هاشم صیامی در فدراسیون دوومیدانی چهارماه شد و برخی تصمیمات و چالش‌های پیش‌رو می‌تواند این فدراسیون را با مشکلات بزرگی مواجه کند.
کد خبر : 562939
_MID0218.jpg

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، اواخر مهرماه سال جاری هاشم صیامی که پیش از این پست دبیری فدراسیون دوومیدانی را برعهده داشت با حمایت‌های مجید کیهانی رئیس سابق فدراسیون دوومیدانی به‌عنوان رئیس انتخاب شد.دوران حضور کیهانی در فدراسیون دوومیدانی با حواشی بسیار زیادی روبه‌رو بود و به گفته اهالی دوومیدانی تلخ‌ترین روزهای این رشته در همان زمان بود؛ بدون شک حمایت‌های کیهانی از صیامی نگرانی‌های زیادی برای جامعه دوومیدانی به‌وجود آورد، اما تا به امروز خبری از حضور کیهانی در فدراسیون نبوده و به نظر می‌رسد پس از این هم نخواهد بود. صیامی فردی از خانواده دوومیدانی است و در چند ماهی که بر مسند ریاست این فدراسیون نشسته به خوبی نشان داده که هدف‌اش کمک به حال و روز ناخوش دوومیدانی است.


دوومیدانی اگرچه در ادوار المپیک بیشترین سهم مدال را به‌خود اختصاص می‌دهد، اما سهم ایران از این تعداد بسیار ناچیز است و در المپیک لندن تنها احسان حدادی توانست صاحب اولین مدال تاریخ دوومیدانی ایران شود. در المپیک ریو هم با وجود اینکه دوومیدانی‌کاران ایران توانستند 10 سهمیه کسب کنند اما همگی دست خالی به ایران بازگشتند و تا مدت‌ها این موضوع برای فدراسیون دوومیدانی افتخار بزرگی بود که با بیشترین سهمیه به المپیک راه پیدا کرده است! المپیک توکیو هم که با توجه به شرایط ویژه‌ شیوع ویروس کرونا تاکنون دو نفر موفق به کسب سهمیه شدند و شاید تنها یک نفر دیگر از طریق رنکینگ المپیک بتواند در این آوردگاه به میدان برود.


تصمیمات صیامی؛ حرکت روبه‌جلو یا پسرفت؟!


با توجه به حضور صیامی که از اهالی دوومیدانی بوده و سال‌ها در پست اجرایی فدراسیون حضور داشته؛ قطعاً انتظارات از او به‌عنوان رئیس فدراسیون بالاست و جامعه دوومیدانی در انتظار تحول هستند؛ هر چند که نباید توقع زیادی داشت چرا که حداقل تیم مدیریتی فدراسیون دوومیدانی به یک سال زمان نیاز دارد، اما اقداماتی که فدراسیون در این چند ماه انجام داده است هم حرکت روبه‌جلو بوده و هم اینکه می‌تواند آینده دوومیدانی را با مشکلات جدی روبه‌رو کند.


صیامی در ابتدای کار دست به تشکیل شورای راهبردی و کمیته‌های متعدد زد که افراد تشکیل‌دهنده آن‌ هم روسای هیئت‌ها هستند. در واقع تعدد مدیریت و رهبری در فدراسیون دوومیدانی سبب شده که افراد زیادی از این خانواده کنار هم باشند و در تصمیم‌گیری‌ها ابراز نظر کنند؛ به اعتقاد رئیس فدراسیون، دوومیدانی زمانی می‌تواند به موفقیت برسد که از خرد جمعی بهره‌مند شود، اما نکته‌ای که نباید از آن غافل شد بحث حضور افراد و اظها‌رنظرهای متعدد است که در نهایت باعث بروز تنش می‌شود چرا که مشخص نیست رئیس چه کسی است و تصمیم نهایی را چه کسی می‌گیرد. از طرفی حضور  روسای هیئت‌ها در کمیته‌های تخصصی سبب شده که واکنش‌ها  به این موضوع منفی باشد چرا که این شائبه به وجود می‌آید که روسای هیئت‌ها در کمیته‌های تخصصی به ورزشکاران استان‌های خود نگاه ویژه‌تری دارند.


غیاثی: برخی افراد خود را به فدراسیون دوومیدانی تحمیل کردند


تیمور غیاثی در مورد تعدد مدیریت و رهبری هم می‌گوید؛ این موضوع می‌تواند به دوومیدانی در آینده ضربه بزند. در واقع او معتقد است برخی افراد خود را به فدراسیون دوومیدانی تحمیل کردند و باید رئیس فدراسیون این مسائل را به‌خوبی بشناسد و به آن‌ها اجازه ندهد. البته اگر وضعیت المپیک مشخص شود خیلی از مسائل عیان می‌شود و برخی از این افراد هم از فدراسیون جدا می‌شوند.


غلامی: در فدراسیون دوومیدانی باید یک گارگروه تخصصی ایجاد کرد


حسین غلامی دیگر پیشکسوت دوومیدانی در مورد حضور افراد متعدد در کمیته‌های تخصصی فدراسیون دوومیدانی گفت: در هیچ کجای دنیا نمی‌توان عملکرد یک رئیس را تنها با چهار ماه کار کردن ارزیابی کرد. صیامی از خانواده دوومیدانی است و نیاز به حمایت دارد و از طرفی دیگر باید به او فرصت داد. یک رئیس ممکن است در ابتدای مدیریتش مجبور شود که ساختار فدراسیون مربوطه را تغییر دهد بنابراین باید به او زمان داد تا کم‌کم فعالیت خود را پیگیری کند.


وی اضافه کرد: البته من اعتقاد دارم رئیس فدراسیون باید در کمیته‌های تخصصی از افراد خبره استفاده کند. در دوومیدانی بزرگان زیادی داریم که در کار اجرایی نه اما می‌توانند نظرات خوبی را به‌عنوان مشورت به فدراسیون ارائه دهند. از طرفی در کمیته‌ها نباید افراد ذی‌نفع حضور داشته باشند چرا که خواه ناخواه سبب ایجاد شائبه می‌شود و فرد ذی‌نفع ممکن است به نفع ورزشکار استان خود تصمیم بگیرد و دیگر ورزشکاران نادیده گرفته شوند. از طرفی دیگر معتقدم صیامی از همان ابتدا باید یک کارگروه تخصصی در فدراسیون تشکیل دهد که مصوبات کمیته‌ها و عملکرد هیئت‌ها را بررسی کند. اگر این اتفاق بیفتد قطعاً دوومیدانی حرکت روبه‌جلو خواهد داشت.


مجموعه آفتاب انقلاب از دست برود روی دوومیدانی دیگر حساب باز نکنید


علاوه بر این موضوع، بحث مالکیت مجموعه ورزشی تخصصی دوومیدانی آفتاب انقلاب هم یکی از چالش‌های اساسی این روزهای فدراسیون دوومیدانی است که آقای رئیس سخت در تلاش است تا بتواند مالکیت این مجموعه ورزشی را برای دوومیدانی حفظ کند.


به گفته تیمور غیاثی این مجموعه ورزشی در زمان کفاشیان افتتاح شد و مالکیت آن را به فدراسیون دوومیدانی دادند اما در گذشته به دلیل بدهی‌هایی زیاد و عدم تسویه حساب سبب شده که مالکیت این مجموعه تحت‌الشعاع قرار بگیرد. در حال حاضر رئیس فدراسیون دوومیدانی در تلاش است تا این مجموعه از دست نرود، قطعاً اگر دوومیدانی این مکان را از دست بدهد دیگر به آینده آن نباید دل بست و از همین حالا باید بگویم اگر مجموعه ورزشی تخصصی دوومیدانی آفتاب انقلاب از دست برود دیگر نباید روی دوومیدانی حساب باز کرد.


روبالشتی؛ جایزه عجیب و دردسر‌ساز!


چالش‌های فدراسیون دوومیدانی بسیار زیاد است و قطعاً در مدت زمان اندک مدیریت، صیامی نمی‌توان همه آن‌ را حل و فصل کند؛ اما موضوعی که از همان ابتدای روزهای مدیریت خود باید به آن دقت کند، مدیریت حواشی است؛ در حال حاضر در جریان برگزاری مسابقات صحرانوردی در بخش جوایز حواشی زیادی به وجود آمد و اهدای روبالشتی به قهرمانان این مسابقه نشان داد که تیم مدیریتی فدراسیون هنوز به هماهنگی نرسیده و ممکن است در آینده همین مسائل پاشنه آشیل دوومیدانی ایران شود.


دوومیدانی روزهای پرحاشیه‌ای را سپری کرده و به نظر می‌رسد با ورود فردی از این خانواده، می‌تواند در آینده به موفقیت‌هایی خوبی برسد اما باید به این موضوع توجه کرد که هم‌اکنون انتظارات از رئیس فدراسیون بالا رفته است و تصمیمات او باید حساب شده و طبق برنامه پیش برود.


انتهای پیام/4057/


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب