دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 بهمن 1399 - 13:19

شارلاتانیسم رژیم صهیونیستی علیه دیوان لاهه

پایگاه آمریکایی به نقل از مقام‌های صهیونیست گزارش داد، تل‌آویو از سفرای خود خواست که از متحدانشان بخواهند به دادستان دیوان کیفری بین‌المللی برای عدم پیگیری تحقیقات درباره جنایات این رژیم فشار بیاورند.
کد خبر : 562706

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، دو مقام صهیونیست به پایگاه خبری آمریکایی «آکسیوس» گفته‌اند رژیم صهیونیستی قصد دارد از ده‌ها متحد خود بخواهد روز دوشنبه (امروز) پیام‌های محرمانه‌ای را برای «فاتو بنسودا»  دادستان دیوان کیفری بین‌المللی بفرستند و وی را برای عدم تحقیق درباره جنایات جنگی اسرائیل در کرانه باختری و نوار غزه و موضوع شهرک‌سازی تحت فشار قرار دهند.  


طبق این گزارش، رژیم صهیونیستی نگران است تحقیق در این خصوص به صدور قرار بازداشت علیه مقامات و افسران نظامی رژیم صهیونیستی منتهی شود. این رژیم همچنین نگران است چنین تحقیقی به تقویت کارزارهای بایکوت، عدم سرمایه‌گذاری و تحریم اسرائیل بینجامد.
 
به گزارش آکسیوس، وزارت خارجه رژیم صهیونیستی روز یکشنبه برای ده‌ها سفیر این رژیم پیام‌هایی را ارسال و در آن‌ها دستورالعمل‌هایی را درباره انجام فعالیت‌های لابی‌گونه درباره حکم دیوان کیفری بین‌المللی ارسال کرد.


به گفته این دو مقام صهیونیست، در این پیام‌های فوری، از نمایندگان این رژیم خواسته شده بود روز یکشنبه در دفاتر کاری خود حاضر شوند و پیام‌های محرمانه را بخوانند و به‌سرعت با دولت‌های کشورهایی که در آن‌ها حضور دارند، وارد گفت‌وگو شوند.


در این پیام دستورالعمل‌های حساس دیگری داده شده و در آن خواسته شده دولت‌ها را به اعمال فشار سیاسی بر دادستان دیوان کیفری بین‌المللی تشویق کنند.


در این پیام آمده است: ما (از دولت‌ها) می‌خواهیم پیامی محرمانه برای دادستان بفرستند و از او بخواهند تحقیقات را علیه اسرائیل پیش نبرد و به آن اولویت بالایی ندهد. به شما این دستورالعمل داده شده که به بالاترین سطح دولت بگویید اگر تحقیقاتی علیه اسرائیل آغاز شود، بحران مداوم بین اسرائیل و تشکیلات خودگردان فلسطین ایجاد می‌کند که مانع هر نوع پیشرفت دیپلماتیک بین طرفین خواهد شد.


از سفرای رژیم صهیونیستی خواسته شد به کشورهای دوست این رژیم بگویند که اسرائیل به دنبال گشودن کانال‌های مذاکره ویژه است که تمرکز آن بر مسئله دادگاه لاهه خواهد بود.


بر اساس این گزارش، انتظار می‌رود بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی هم نامه‌هایی را برای ده‌ها متحد در سراسر جهان بفرستد و از آن‌ها درخواست مخالفت با تحقیقات کند. همچنین انتظار می‌رود نتانیاهو و گابی اشکنازی، وزیر خارجه این رژیم در تماس‌های تلفنی با همتایان خود در کشورهای دیگر در این خصوص گفت‌وگو کنند.


پیشتر دادگاه کیفری بین‌‌المللی (لاهه) در اقدامی رأی به صلاحیت خود برای رسیدگی به پرونده اراضی فلسطین اشغالی داد.


رسانه‌ها جمعه‌شب به نقل از دادگاه کیفری بین‌المللی گزارش دادند که این دادگاه رأیی صادر کرده که به موجب آن، صلاحیت رسیدگی قضایی به اراضی اشغالی فلسطین در مرزهای ۱۹۶۷ به این دادگاه واگذار می‌شود.


شبکه قطری الجزیره نوشت که این اقدام زمینه‌ را برای انجام تحقیقات احتمالی درباره این اراضی ایجاد می‌کند.


 وزارت خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین نیز در واکنش به این رویداد اعلام کرد که این رأی دادگاه لاهه روز تاریخی برای آغاز تحت پیگرد قرار دادن مجرمان [اسرائیلی] است.


به گزارش خبرگزاری معاً رام الله گفت که تشکیلات خودگردان برای تحقیقات درباره جرایم صهیونیست‌ها آماده همکاری با دادگاه کیفری بین‌المللی است.


وزارت خارجه آمریکا نیز در واکنش به رأی دادگاه لاهه اعلام کرد: «ما به‌شدت از تلاش دادگاه کیفری بین‌المللی برای تأیید صلاحیت قضایی خود برای [رسیدگی به پرونده] اسرائیلی‌ها نگرانیم».


مطابق این رأی، اراضی اشغالی ۱۹۶۷ فلسطین شامل کرانه باختری از جمله قدس شرقی و نوار غزه می‌شود و این رأی بعد از آن صادر می‌شود که فلسطینیان بارها از جنایت صهیونیست‌ها علیه خود شکایت کرده و خواستار رسیدگی به گزارش‌های ثبت شده و برقراری عدالت در پرونده قربانیان جرایم صهیونیست‌ها شده‌اند.


بر اساس قطعنامه‌های شورای امنیت، مرزهای ۱۹۶۷، حدود فلسطین بوده و هرگونه شهرک‌سازی یا فعالیت از سوی رژیم صهیونیستی در این اراضی غیرقانونی است.


انتهای پیام/4106/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب