دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 بهمن 1399 - 12:58

بیش از ۸۰ هزار بیمار یمنی به دلیل محاصره فرودگاه صنعا جان خود را از دست دادند

مدیرکل فرودگاه بین‌المللی صنعا از فوت ۸۰ هزار بیمار یمنی به دلیل محاصره این فرودگاه از سوی ائتلاف سعودی طی چهار سال اخیر خبر داد.
کد خبر : 562696
EP3GDjQXkAMfQRS.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، خالد الشایف مدیرکل فرودگاه بین‌المللی صنعا گفت که بیش از ۸۰ هزار بیمار یمنی طی ۴ سال اخیر درنتیجه اقدام ائتلاف سعودی در محاصره فرودگاه، جان خود را از دست داده‌اند.


الشایف که این اظهارات را دیروز در یک نشست خبری در صنعا عنوان کرد، تصریح کرد: این افراد به دلیل بیماری باید سریعاً برای مداوا به خارج از کشور منتقل می‌شدند.


وی افزود: بیش از ۴۵۰ هزار بیمار به دلیل ادامه حملات و تجاوزات ائتلاف سعودی و اوضاع فاجعه‌بار شرایط بهداشتی به دلیل محاصره، نیاز دارند به خارج از کشور سفر کنند.


الشایف گفت: در نهم آگوست سال ۲۰۱۶، ائتلاف متجاوز به یمن با نقض آشکار همه قوانین و توافقات بین‌المللی اعلام کرد که فرودگاه صنعا را تحت محاصره خود قرار می‌دهد و اکنون چهار سال و نیم است که هزاران نفر از یمنی‌ها به دلیل محاصره فرودگاه جان خود را از دست داده‌اند.


مدیرکل فرودگاه بین‌المللی صنعا تأکید کرد که بیش از ۶۵ بیمار سرطانی اکنون در معرض خطر مرگ قرار دارند و بیش از ۱۲ هزار بیمار کلیوی به اقدامات پزشکی فوری نیازمند هستند. بیش از یک‌میلیون بیمار صعب‌العلاج درنتیجه فقدان دارو و تجهیزات پزشکی در آستانه خطر مرگ قرار دارند و یک‌میلیون یمنی نیز قادر به بازگشت به کشورشان نیستند.


خالد الشایف اعلام کرد که میزان خسارت وارده به فرودگاه بین‌المللی صنعا درنتیجه حملات هوایی ائتلاف سعودی، بیش از ۱۵۰ میلیون دلار برآورد شده است و این حملات با وجود سفرهای هیئت سازمان ملل به صنعا همچنان ادامه دارد.


پیش‌تر وزیر جوانان و ورزش یمن نیز در یک اجلاس مطبوعاتی اعلام کرده بود که طی حملات هوایی ائتلاف متجاوز سعودی از ابتدای جنگ تاکنون ۱۰۸ مرکز ورزشی در استان‌های این کشور به‌طور کامل و یا جزئی تخریب‌شده و از بین رفته است.


وزیر جوانان و ورزش یمن در این اجلاس مطبوعاتی از میزان تلفات انسانی و مادی بمباران‌های ائتلاف سعودی آمریکایی سخن گفت و اظهار داشت: درنتیجه حملات هوایی ائتلاف تجاوزگر ۱۲۹ یمنی از کارکنان این وزارت از ابتدای شروع تجاوز نظامی علیه این کشور تاکنون به شهادت رسیده‌اند.


عربستان همراه با امارات، بحرین، کویت، سودان و مصر از ششم فروردین ۹۴ اقدام به تجاوز نظامی به یمن و محاصره زمینی، دریایی و هوایی این کشور کرد تا عبدربه منصور هادی رئیس‌جمهوری مستعفی و فراری یمن را به قدرت بازگرداند.


کشورهای هم‌پیمان عربستان در این جنگ به دنبال مشاهده بی‌نتیجه بودن آن به‌تدریج خود را از ائتلاف عربی کنار کشیدند و فقط امارات به دلیل داشتن اهداف توسعه‌طلبانه و طمع‌ورزی‌های خاص خود در یمن به حضور نظامی‌اش در این جنگ تا به امروز ادامه داده است.


این تجاوز نظامی تاکنون جز کشته و زخمی شدن ده‌ها هزار یمنی و همچنین آواره شدن میلیون‌ها تن از غیرنظامیان، ویرانی زیرساخت‌ها و انتشار قحطی و گرسنگی و بیماری‌های واگیردار در این کشور، نتیجه‌ای به همراه نداشته است.


عربستان در تجاوز خود علیه یمن از حمایت‌های مستقیم و غیرمستقیم مالی، نظامی، سیاسی، امنیتی و اطلاعاتی آمریکا و رژیم صهیونیستی بهره‌مند‌ است.


انتهای پیام/4106/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب