دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 بهمن 1399 - 12:25

پارلمان عراق به دلیل اجرایی نشدن توافقات با چین از نخست‌وزیر توضیح خواست

کمیسیون خدمات و سازندگی پارلمان عراق از ارسال نامه به نخست‌وزیر این کشور و درخواست توضیح از او درباره چرایی اجرا نشدن توافق‌های امضاشده با چین خبر داد.
کد خبر : 562399

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، کمیسیون خدمات و سازندگی در پارلمان عراق، امروز (یکشنبه - ۷ فوریه) از ارسال نامه برای مصطفی الکاظمی نخست‌وزیر برای اطلاع از جزئیات توافقنامه با چین در خصوص اجرای پروژه‌های استراتژیک در عراق خبر داد.


ولید السهلانی رئیس این کمیسیون در گفت‌وگو با پایگاه خبری المعلومه ، تصریح کرد: توافقنامه‌ای که بغداد با پکن امضا کرده، در صورت اجرای واقعی کلیه پروتکل‌ها بسیار خوب است. 


وی ابراز امیدواری کرد که این توافقنامه از حالت صوری خارج شود و در چارچوب اجرایی و واقعی قرار گیرد.


السهلانی توضیح داد که تاکنون هیچ اقدام عملی قابل‌ملاحظه‌ای برای اجرای این توافقنامه صورت نگرفته است و شاهد  هیچ طرح با پروژه قابل ارائه‌ قریب الوقوعی نیستیم و تنها در خصوص آن، صحبت می‌شود. لذا ضروری است که اقدامی برای این توافقنامه که مدتهاست از امضای آن می‌گذرد، صورت گیرد.


 به گفته این نماینده عراقی، کمیسیون خدمات و سازندگی پارلمان، طی نامه‌ای رسمی به مصطفی الکاظمی خواستار اطلاع از جزئیات این توافقنامه که، موضوع آن، خدمات و زیرساختهای کشور است، خواهد شد.


این مقام مسئول عراق در ادامه این سوال را طرح کرد که آیا اکنون پولی در بانک‌ها باقی مانده که این توافقنامه را با آن اجرایی کنیم؟ آیا شرکت‌هایی از سوی چین برای اجرای پروژه‌های استراتژیک ذکر شده در توافقنامه وارد عراق شده‌اند؟ چرا دولت فدرال برای اجرای پروژه‌های وعده داده شده کاری نمی‌کند؟


در سپتامبر ۲۰۱۹ یک ماه قبل از آغاز اعتراضات خیابانی در عراق، عادل عبدالمهدی نخست‌وزیر وقت در سفری پنج روزه به چین رفت و هشت توافق‌نامه و یادداشت تفاهم  با این کشور در زمینه‌های مالی، تجاری، امنیتی، عمران، ارتباطات، فرهنگ و آموزش امضا کرد. به گفته ناظران، همین چرخش بغداد به سوی شرق و فاصله گرفتن از آمریکا، سبب شد که واشنگتن، بغداد را تحت فشار بی‌سابقه قرار دهد.


گفته می‌شود مجبور شدن عبدالمهدی به استعفا نیز تاوان همین نزدیک شدن او به چین بود و دولت پس از او به نخست‌وزیری الکاظمی نیز برای لغو قراردادها با چین تحت فشار شدید است.


اجرای توافق بغداد - پکن هنوز در هاله‌ای از ابهام است. با آنکه  دولت عراق تاکید دارد که این توافق ‌در جریان است و متوقف نشده اما برخی نمایندگان از دخالت آمریکا برای متوقف کردن این توافق‌ و عقب‌نشینی جزئی دولت الکاظمی از آن خبر می‌دهند.


  ریاض المسعودی نماینده ائتلاف سائرون در پارلمان عراق پیش‌تر فاش کرد که دولت الکاظمی به دلیل بحران مالی به وجود آمده در کشور در سایه شیوع همه‌گیری کرونا، مبلغ یک میلیارد دلار از صندوق مستقل تشکیل شده برای توافق با پکن خارج و این صندوق را خالی کرده است و در حال حاضر تنها ۱۰۰ میلیون دلار در این صندوق وجود دارد. 


دولت عراق چندی پیش از امضای توافقنامه و تفاهمنامه همکاری با مصر و اردن در زمینه‌های بازسازی، آموزش، زیرساخت‌ها و بخش بهداشت خبر داد امری که به اعتقاد کارشناسان، تلاشی برای یافتن جایگزین نامناسب برای توافق با پکن است.


هرچند که نخست‌وزیر عراق از کارنامه دولت خود دفاع می‌‌کند و می‌گوید دولتش هیچ یک از توافق‌های امضا شده بین عراق و چین را لغو نکرده و اجرای توافق‌ها و تفاهم‌نامه‌ها با کشورهای عربی و خارجی در گرو تصویب لایحه بودجه سال آتی است.


انتهای پیام/4106/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب