دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 بهمن 1399 - 00:06
دانشگاه همراه با انقلاب/196 کامرانی در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

تحقق اهداف بیانیه گام دوم در گرو ایجاد دولت انقلابی جوان/ سند جامع گام دوم انقلاب در هرمزگان تدوین شد

رئیس بسیج اساتید دانشگاه‌های هرمزگان گفت: تحقق اهداف بیانیه گام دوم انقلاب با اعتقاد قلبی مسئولان اجرایی به توان داخلی کشور امکان‌پذیر بوده و انجام این امر در گرو ایجاد دولت انقلابی جوان است.
کد خبر : 562305
637241112983651925_lg.jpg

گروه استان‌های خبرگزاری آنا، بی‌شک چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی که دو سال از آن تاریخ می‌گذرد، یکی از حساس‌ترین برهه‌های تاریخی جمهوری اسلامی ایران بوده است؛ چراکه دشمنان نظام اسلامی در بوق و کرنا کرده بودند که این نظام الهی ۴۰ سالگی خود را نمی‌بیند؛ اما نه‌تنها این پیشگویی‌ها به وقوع نپیوست؛ بلکه با خون سربازان نامدار و قهرمانش مانند شهیدان «سردار سلیمانی» و «دکتر فخری‌زاده» جان مضاعفی گرفت و با سرعت بیشتر در مسیری که در سال ۵۷ برای خود مشخص کرده بود در حال پیمودن است.


در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی منشوری توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای -که بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی نام گرفت - صادر و در بخشی از آن دستاوردهای ۴۰ سال نخست و در بخشی دیگر اهداف آینده ترسیم شد.


با صدور بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و بنا بر وظیفه و مسئولیت علمی در قبال این منشور، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی هم شهریور ۹۸ شیوه‌نامه تشکیل دبیرخانه راهبردی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی «دبیرخانه مرکزی و دبیرخانه‌های استانی» این دانشگاه را ابلاغ کرد.


رئیس استان، نماینده نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در استان، معاون فرهنگی دانشجویی استان، رئیس بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی در استان، مسئولان بسیج کارکنان و دانشجویی استان، سه نفر از اساتید نخبه بسیجی استان به انتخاب شورای مرکزی بسیج دانشگاه آزاد اسلامی از اعضای دبیرخانه استانی هستند.


با گذشت حدود دو سال از ابلاغیه مقام معظم رهبری و حدود یک سال و نیم از ابلاغ  دبیرخانه راهبردی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی در استان‌ها، خبرنگار آنا به‌منظور تشریح اقدامات انجام‌شده با دبیر این کارگروه‌ها در مراکز استان‌ها گفتگو کرده است.


در این شماره احسان کامرانی رئیس بسیج اساتید دانشگاه‌های استان هرمزگان در گفت‌وگو با آنا اقدامات و برنامه‌های انجام شده در دبیرخانه راهبردی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی استان هرمزگان را تشریح کرده است که در ادامه می‌‌آید.


آنا: با توجه به ابلاغ شیوه‌نامه تشکیل دبیرخانه استانی راهبردی بیانیه گام دوم انقلاب در شهریور 98 تاکنون چه فعالیت‌های شاخصی در این دبیرخانه صورت گرفته است؟


کامرانی: استادان دانشگاه‌ در استان هرمزگان براساس رشته تخصصی در هر کدام از هفت سرفصل بیانیه به‌منظور اخذ نظر تخصصی آنان دسته‌بندی شدند، در کنار این اقدام نقاط ضعف، قوت، فرصت‌ها و تهدیدهای پیش‌رو برای تمام هفت سرفصل بیانیه گام دوم برای هر شهرستان استان هرمزگان به‌طور جداگانه و تدوین سند توسعه استان بر اساس هفت سرفصل بیانیه گام دوم  بررسی شد، لازم به ذکر است  که این کار برای نخستین بار در کشور صورت پذیرفته است.


از طرفی از طریق برگزاری مسابقه و اردوی فرهنگی و جلسات سخنرانی، دانشجویان، استادان و کارمندان دانشگاه آزاد اسلامی هرمزگان را با متن بیانیه آشنا کردیم و برگزاری جلسه تفسیری با حضور حجت‌الاسلام عبادی‌زاده امام جمعه بندرعباس با عنوان مانیفست گام دوم انقلاب اسلامی، مرداد 1398 از دیگر اقدامات بوده است.


در این راستا کارگاه‌های متعددی برگزار کردیم که برگزاری کارگاه هم‌اندیشی اساتید با موضوع بیانیه گام‌ دوم و تحول در علوم انسانی با سخنرانی «دکتر شاملی» (روانشناس)، «دکتر یوسف‌زاده»  (جامعه شناس)، «دکتر تقی‌پور» (مدیریت اسلامی ) در 12 دی  1398 از دیگر اقدامات انجام شده است.


نشست‌های تخصصی از دیگر فعالیت‌های دانشگاه در هرمزگان بوده است. نشست تخصصی نقش دانشگاه در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی با تأکید بر انتخابات، 17 بهمن 1398 با حضور استاد بهروزی لک  مدیر گروه مطالعات سیاسی دانشگاه باقرالعلوم (ع)، نشست تخصصی با عنوان سبک زندگی، نقش الگوی زن تراز انقلاب در گام دوم  28 بهمن 1398، نشست تخصصی با عنوان تبیین نظریه  انقلابی و جایگاه جهاد علمی در تحقق تمدن نوین اسلامی مورد تأکید مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی با سخنرانی «دکتر خسرو پناه»ر 7 بهمن 1399 ازجمله نشست‌های برگزارشده است.


آنا: دبیرخانه راهبردی بیانیه گام دوم انقلاب در استان متبوع شما در انجام وظایف ابلاغی چقدر موفق بوده است؟


کامرانی: پاسخ به این پرسش را باید در ارزشیابی فعالیت‌های صورت گرفته جست‌وجو کرد؛ اما تمام هم‌ّ و‌ غمّ ما در دبیرخانه گام دوم استفاده از توانایی اعضای هیئت علمی در دستیابی به اهداف مربوط به هفت سرفصل مهم بیانیه بوده است و در این زمینه تهیه سند گام دوم استان با استفاده از این ظرفیت‌ها، صورت گرفته است  و علاوه بر آن سعی شد تا دانشجویان و  کارمندان نیز در این امر دخیل باشند؛ اما همیشه به‌دنبال فرآیند بهبود مستمر فعالیت‌ها هستیم.


آنا: ارزیابی شما از فعالیت و همکاری بسیج اساتید واحدهای دانشگاهی استان با دبیرخانه چیست؟


کامرانی: همانگونه که ذکر شد تهیه سند بیانیه گام دوم برای استان هرمزگان بر اساس همکاری کانون‌های بسیج اساتید سراسر استان صورت پذیرفته است و علاوه بر این کانون‌های بسیج اساتید سراسر استان در هرگونه نشست تخصصی و  همفکری در این زمینه که تاکنون انجام شده مشارکت فعال داشته‌اند هرچند  اهداف متعالی بیانیه گام دوم  فرآیند و فعالیتی  دائمی و پیوسته است.


آنا: دبیرخانه راهبردی بیانیه گام دوم انقلاب در استان هرمزگان در زمینه تبیین، پایش، عملیاتی و برطرف شدن موانع اجرا و احصای ظرفیت‌ها (دانشگاهی و مردمی) و ... چه فعالیتی داشته است؟


کامرانی: یکی از فعالیت‌هایی که در تمام کشور در زمینه فعالیت‌های انجام شده پس از ابلاغ بیانیه گام دوم باید صورت پذیرد، این است که این فعالیت‌ها پس از حدود دو سال از ابلاغ  باید مورد پایش دقیق قرار گیرد و این کار  باید بر اساس نظر‌خواهی علمی و دقیق از استادانی که در نشست‌ها و فعالیت‌های صورت گرفته حضور داشته‌اند، انجام پذیرد. در تلاش هستیم که پرسشنامه‌ها‌ی استاندارد در این زمینه تهیه کرده و نظر‌خواهی علمی انجام دهیم.


آنا: تعامل دبیرخانه با حوزه‌های علمیه، مراکز صنعتی و تشکل‌های اجتماعی مختلف و ... به‌منظور هم‌افزایی توان‌ها چگونه است؟


کامرانی: با استفاده از ظرفیت‌های حوزه تاکنون نشست‌های تخصصی به‌ویژه در زمینه‌های مربوط به برخی از فصول بیانیه مانند سبک‌ زندگی، عدالت و .. از ظرفیت‌های استادان مبرز حوزه در برگزاری نشست‌های تخصصی استفاده کرده‌ایم؛ اما تاکنون در بخش صنعت هماهنگی و تبادل نظر خوبی صورت نگرفته است که معتقدم باید نهاد بالادستی مانند استانداری در این زمینه هماهنگی‌های لازم را صورت دهد تا بتوان به تعامل بهتری دست یافت.


آنا: دبیرخانه راهبردی بیانیه گام دوم انقلاب در استان متبوع شما در استفاده از قابلیت‌های استادان، کارکنان و دانشجویان، تشکیل کمیته‌های تخصصی و ... چه اقداماتی کرده است؟


کامرانی: یکی از نقاط قوت دبیرخانه گام دوم استان هرمزگان استفاده از ظرفیت‌های علمی استادان است که در این زمینه تمام اعضای هیئت علمی با توجه به تخصص‌های خود دسته‌بندی شده و در هفت سرفصل بیانیه از نظر آنان با توجه به تخصص‌ها استفاده شده است.


در زمینه دانشجویان و کارکنان نیز هدف اولیه آشنا‌سازی آنان با بیانیه گام دوم است که این کار با برگزاری اردوهای فرهنگی و مسابقات فرهنگی صورت پذیرفته است؛ اما درصدد هستیم با استفاده از ظرفیت علمی استادان به‌ویژه در گروه‌های معارف و از طرفی تربیت مدرسان برای توانمند‌سازی دانشجویان و کارکنان  اقدام کنیم.


آنا: حدود یک سال و نیم از ابلاغ تشکیل دبیرخانه راهبردی بیانیه گام دوم انقلاب می‌گذرد، آیا دستاورد و نتایج قابل قبولی از استان متبوع خود در این مدت متصور هستید؟


کامرانی: مهم‌ترین دستاورد ما تدوین سند جامع گام دوم استان هرمزگان بوده است که در این سند تمام مشکلات و محدودیت‌ها و توانمندی‌های دستیابی به اهداف هفت‌گانه بیانیه ذکر شده است، این کار  تاکنون در هیچ استانی  تا آنجا که بنده اطلاع دارم، صورت نگرفته است.


آنا: موانع پیش‌روی تحقق بندهای بیانیه گام دوم را چه می‌دانید؟


کامرانی: مهم‌ترین موانع پیش‌رو، بخشی کارکردن نهادهای مختلف در این زمینه است و باید هماهنگی بیشتری میان نهادهای مختلف در این زمینه به‌وجود بیاید. اهداف گام دوم انقلاب، اهدافی متعالی و روشن است؛ اما واقعیت این است که تحقق آنها در گرو داشتن اعتقاد قلبی مسئولان اجرایی کشور به توان داخلی کشور است، معتقدم تا زمانی که این اعتقاد قلبی در برخی مسئولان وجود نداشته باشد، نمی‌توانیم به‌خوبی به اهداف متعالی بیانیه دست یابیم و انجام این امر در گرو ایجاد دولت انقلابی جوان است.


انتهای پیام/4117/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب