لزوم تجزیه و تحلیل بندبند بیانیه گام دوم انقلاب/ عادیانگاری موضوعات مهم با شعارسازی/ برخی مدیران نظام دغدغه ندارند
گروه استانهای خبرگزاری آنا، داوود دهقانی محمودآباد- بیشک چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی که دو سال از آن تاریخ میگذرد، یکی از حساسترین برهههای تاریخی جمهوری اسلامی ایران بوده است؛ چراکه دشمنان نظام اسلامی در بوق و کرنا کرده بودند که این نظام الهی 40 سالگی خود را نمیبیند؛ اما نهتنها این پیشگوییها به وقوع نپیوست؛ بلکه با خون سربازان نامدار و قهرمانش مانند سردار سلیمانی و فخریزاده جان مضاعفی گرفت و با سرعت بیشتر در مسیری که در سال 57 برای خود مشخص کرده بود در حال پیمودن است.
در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی منشوری توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیتالله خامنهای -که بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی نام گرفت - صادر و در بخشی از آن دستاوردهای 40 سال نخست و در بخشی دیگر اهداف آینده ترسیم شد.
با صدور بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و بنا بر وظیفه و مسئولیت علمی در قبال این منشور، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی هم شهریور 98 «شیوهنامه تشکیل دبیرخانه مرکزی و دبیرخانههای استانی» دبیرخانه راهبردی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی این دانشگاه را ابلاغ کرد.
رئیس استان، نماینده نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در استان، معاون فرهنگی دانشجویی استان، رئیس بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی در استان، مسئولان بسیج کارکنان و دانشجویی استان، سه نفر از اساتید نخبه بسیجی استان به انتخاب شورای مرکزی بسیج دانشگاه آزاد اسلامی از اعضای دبیرخانه استانی هستند.
با گذشت حدود دو سال از ابلاغیه مقام معظم رهبری و حدود یک سال و نیم از ابلاغ دبیرخانه راهبردی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی در استانها، خبرنگار آنا بهمنظور تشریح اقدامات انجامشده با دبیر این کارگروهها در مراکز استانها گفتگو کرده است.
در این شماره محمدرضا دهقانیاشکذری رئیس بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد در گفتگو با آنا اقدامات و برنامههای انجام شده در دبیرخانه راهبردی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی استان یزد را تشریح کرد که در ادامه میآید.
آنا: با توجه به ابلاغ شیوهنامه تشکیل دبیرخانه مرکزی و استانی راهبردی بیانیه گام دوم انقلاب در شهریور 98 تاکنون چه فعالیتهای شاخصی در این دبیرخانه صورت گرفته است.؟
دهقانی اشکذری: در چله دوم انقلاب، دبیرخانه استان یزد در آستانه دومین سال صدور این سند تاریخی به برگزاری نخستین دوره ملی تربیت مدرس بیانیه گام دوم اقدام کرد که روزهای ۷ و ۸ بهمن ۱۳۹۹ برگزار شد.
در پایان این دوره اعلام کردیم؛ آنانی که به دریافت گواهی تربیت مدرس علاقهمند هستند باید مقاله متناسب با بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و یک کلیپی از توانایی تدریس خود ارائه کنند.
آنا: دبیرخانه راهبردی بیانیه گام دوم انقلاب در استان متبوع شما در انجام وظایف ابلاغی چقدر موفق بوده است؟
دهقانی اشکذری: موفقیت دبیرخانه راهبردی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی دراستان یزد نسبی است به این معنا که با وجود برنامهریزی شایسته و فعالیتهای مناسب، فاصله زیادی با وضع مطلوب داریم و زمانی به موفقیت میرسیم که همه استادان با محتوا و روح این بیانیه گرانسنگ آشنا شده و قدرت تبیین، تحلیل و تطبیق داشته باشند.
آنا: ارزیابی شما از فعالیت و همکاری بسیج اساتید واحدهای دانشگاهی استان با دبیرخانه چیست؟
دهقانی اشکذری: از فعالیتها رضایت کامل وجود ندارد؛ زیرا دچار شعارزدگی شدهایم و کمتر به فکر اجراییکردن دغدغههای رهبری هستیم؛ هرچند عزم جدی برای تحقق منویات معظمله در بیانیه گام دوم را بهجد داریم و برنامهها دنبال میکنیم.
آنا: دبیرخانه راهبردی بیانیه گام دوم انقلاب استان یزد در زمینه تبیین، پایش، عملیاتی شدن، رفع موانع اجرا و احصای ظرفیتها (دانشگاهی و مردمی) و ... چه فعالیتی داشته است؟
دهقانی اشکذری: دبیرخانه استان یزد، در فاز تبیین با برگزاری چند کارگاه تبیینی و تحلیلی خوب، سعی کرده تا با تطبیق محتوا و محورهای سند با مسائل موجود در استان و دانشگاه، بومیسازی منطقهای را آغاز کند.
ایجاد بانک جامع مسائل و ظرفیتها با تقسیمبندی کارگروههای هفتگانه بیانیه ازجمله فعالیتهای پیشرو در ظرفیتسازی است.
آنا: تعامل دبیرخانه با حوزههای علمیه، مراکز صنعتی و تشکلهای اجتماعی مختلف و ... بهمنظور همافزایی توانها چگونه است؟
دهقانی اشکذری: یگانه راه موفقیت مجموعه فرهنگی همافزایی است، یعنی اگر بخواهیم در فرهنگ و بیاینه گام دوم انقلاب جریان عمیق و مؤثر راهاندازی کنیم، نیازمند جبههسازی فرهنگی هستیم و جبههسازی باید با ارتباطگیری محقق شود.
در استان یزد سعی کردیم در ارتباطگیری با حوزههای علمیه، سازمان تبلیغات اداره ارشاد و هیئتهای مذهبی همکاری داشته باشیم. برای تحقق این هدف فقط در یکی از کارگاههایی که برگزار کردیم حدود 170 نفر از اقشار مختلف بسیج حضور داشتند.
معتقدم که روح گام دوم وحدتافزایی، همافزایی و جبههسازی انقلاب است وگرنه سه گام خودسازی، جامعهپردازی و تمدنسازی محقق نمیشود، خودسازی در گام دوم از این نظر تأکید شده که تشکلها و سازمانهای فرهنگی بدون موازیکاری در کنار هم بتوانند کار کنند.
آنا: دبیرخانه راهبردی بیانیه گام دوم انقلاب در استان یزد در استفاده از قابلیت استادان، کارکنان و دانشجویان، تشکیل کمیتههای تخصصی و ... چه اقداماتی کرده است؟
دهقانی اشکذری: در یزد با تشکیل کارگروه مشترک با اقشار مختلف بسیج در دانشگاه و راهاندازی شورای مشترک بیشتر برنامهها را بهصورت مشترک برگزار میکنیم که نمونه بارز آن دوره دوروزهای بود که در یزد برگزار شد. دورهها را ویژه دانشجویان و کارکنان طراحی کردیم تا مباحث متناسب با مخاطب مباحث طرح شود.
حدود دو ماه پیش کارگاهی برای کارکنان با موضوع بیانیه گام دوم انقلاب که معاونت فرهنگی دانشجویی واحد یزد مجری بود، برگزار شد و در آن کارگاه بیشتر مصداقسازی کردیم که در دانشگاه آزاد اسلامی و در محدوده استان یزد مصداقهای بیانیه گام دوم انقلاب چه چیزهایی است.
در این راستا تشکیل کارگروه، کارگاه مشترک و اختصاصی برای هر گروه انجام دادیم و دوره اخیر که برگزار کردیم دوره تربیت مدرس بود و در پایان این دوره اعلام کردیم؛ آنانی که به دریافت گواهی تربیت مدرس علاقهمند هستند باید مقاله متناسب با بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و یک کلیپی از توانایی تدریس خود ارائه کنند.
آنا: حدود یک سال و نیم از ابلاغ تشکیل دبیرخانه راهبردی بیانیه گام دوم انقلاب در استانهای دانشگاه میگذرد، آیا دستاورد و نتایج قابل قبولی از استان متبوع خود در این مدت متصور هستید؟
دهقانی اشکذری: استان یزد در تعامل با سایر نهادها این هدف را محقق کرده و فقط در یک مورد حدود پنج دوره کارگاه آموزشی گام دوم برای کمیته امداد امام خمینی(ره) استان، بسیج اساتید و هادیان بسیج توسط اینجانب برگزار شد. این اقدامات در بخش جریانسازی گفتمان گام دوم انقلاب است که باید منجر به مطالبهگری شود.
اگر اعتقاد داریم که بسیجی هستیم و فرمان رهبری برای ما مهم است باید این گفتمان را در سطح استان در همه لایههای اقشار مختلف بسیج مطرح و تبیین و تحلیل کنیم، مصداقسازی و مطالبهگری کنیم که در یزد توفیقات خوبی به دست آوردهایم.
در همین راستا تمام اعضای بسیج اساتید را در کارگروههای هفتگانه بیانیه در کارگروه تخصصی خودشان ساماندهی کردیم. مرکز راهبردی بیانیه گام دوم انقلاب در یزد راهاندازی شده که در ذیل این مرکز راهبردی فعالیتهای مرتبط را برگزار کردهایم و این اقدامات ادامه خواهد داشت.
آنا: موانع پیشروی تحقق بندهای بیانیه گام دوم را چه میدانید و راهکارهایتان چیست؟ انتظار از جامعه دانشگاهی را چه میدانید؟
دهقانی اشکذری: نکته نخست که در کشور یک آفت بزرگ محسوب میشود اینکه، مسائل مهم را با شعارسازی بزرگ بهتدریج عادی میکنیم، یعنی بیانیه گام دوم انقلاب را که چراغ راه سالهای آینده نظام است با جملههای تزئینی و جلسههای تشریفاتی لوث میکنیم و وقتی قرار است به صورت عمقی به آن پرداخته شود، مخاطب میگوید که در جریان این برنامهها و اهداف هستیم. در واقع چگونگی آگاهی مهم است، سطحی یا عمقی؟
آفت دوم؛ درک نداشتن و همراهی نکردن مدیران نظام را- که بیشتر در بدنه دولت حضور دارند- شاهد هستیم و حتی برخی از نمایندگان مجلس آن دغدغه و مطالبهگریها را در وجودشان نمیبینیم.
مسئولان باید بدانند بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی یک بیانیه تشریفاتی نیست؛ بلکه یک سند اجرایی است که باید بندبند آن تجزیه و تحلیل و مصداق آن استخراج شود.
نکته سوم اینکه؛ اگر افرادی خواسته باشند در این بیانیه دستاورد موفقی داشته باشند، باید پیشینه و عقبه سخنرانیها و کتابهای رهبری را مطالعه و اشراف داشته باشند. بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی عمدتاً کدهایی است که ما را به سخنرانیها و نکتهنظرهای پیش از بیانیه سوق میدهد.
در دو سال بعد از صدور این بیانیه نیز رهبری سخنرانیهایی داشتهاند که در متن و حواشی آن این بیانیه را تبیین کردهاند، یک کارشناس تا چه اندازه به این سخنرانیها توجه داشته است. نکته دیگر پژوهشهایی است که دانشگاهیان باید از این بیانیه داشته باشند و از دل این بیانیه الگوسازی در بخشهای مختلف داشته باشند تا بتوان این سند را اجرایی کرد.
انتهای پیام/4117/4062/
انتهای پیام/