با علل خر و پف نوزادان بیشتر آشنا شوید
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، خروپف نوزادان امری شایع در بین نوزادان است که گاهی ناشی از عدم تکامل سیستم تنفسی نوزاد است. فضای بینی نوزاد کم است به همین دلیل مخاط های اضافی و یا خشکی بینی موجب ایجاد خر و پف در نوزاد میشود. در برخی موارد نیز ماهیچههای کودک از جمله عضلات گردن او در هنگام خواب آرام میشوند، بنابراین این ماهیچهها به دیواره خلفی مجاری هوایی فشار وارد کرده و باعث خروپف نوزاد میشوند. به طور کلی از هر ۱۰ نوزاد یکی هنگام خروپف میکند و به همین دلیل امری شایع محسوب میشود. در این مقاله به بررسی علل خروپف و شویه های درمان آن خواهیم پرداخت.
دلایل خروپف نوزاد
۱- انسداد سوراخ بینی
از آنجایی که نوزادان توانایی بیرون ریختن مخاط بینی را ندارند، سوراخ بینی آن ها مسدود میشود، که گاهی موجب بروز عارضه هایی مانند شکاف غضروفی بینی میشود. این عارضه موجب انسداد سوراخ بینی با یک غضروف و یا استخوان میشود که در نهایت موجب صدای خروپف میشود.
۲- بیماری سپتوم بینی انحرافی
در این بیماری یک گذر بینی نوزاد، مستقیم است؛ در حالی که دیگری کج میباشد. این امر یکی از سوراخهای بینی نوزاد را تنگ کرده و ممکن است منجر به خروپف کردن و خرناس کشیدن او شود.
۳- لوزه ها بزرگ شده
عفونت آدنوئیدها و لوزهها وظیفه محافظت از سیستم تنفسی در مقابل عفونت ها را دارند گاهی خود آسیب پذیرتر میشوند و میتواند باعث فشار بر مجاری هوایی نوزادان شود. آدنوئید یا لوزه آلوده بزرگ شده باعث انسداد راههای هوایی نوزادان میشود. این روند نیز موجب خروپف کردن و خرناس کشیدن نوزاد میشود.
۴- اختلالات ژنتیکی و عصبی-عضلانی
ضعف در عضله و علائم ناشی از اختلالات ژنتیکی مانند سندرم داون،موجب ایجاد خروپف در نوزادان میشود. این وضعیت باعث بزرگ شدن زبان، مسطح شدن بینی مسطح و کاهش سایز فک نوزاد میشود؛ همه این موارد ممکن است مجاری هوایی فرزند شما را دچار اختلال کنند که موجب ایجاد خروپف در نوزاد میشود.
۵-آسم و آلرژی
آسم، اغلب ارتباط مستقیمی با آلرژی تنفسی دارد؛ در واقع آسم ناشی از آلرژی ممکن است منجر به خروپف کردن نوزادان شود. ممکن است نیاز به مراجعه به متخصص ریه هم باشد.
۶-سرماخوردگی
سرماخوردگی نیز ممکن است به دلیل تجمع مخاط در سوراخ بینی نوزاد، باعث خروپف کردن او شود. این شرایط منجر به احتقان بینی کودک شده و میتواند باعث انسداد راههای هوایی او شود؛ بنابراین، سرماخوردگی یکی از عوامل شایعی است که باعث میشود کودک در هنگام خواب خروپف کند.
۷- دندان در آوردن
نوزادی که در مرحله دندان در آوردن است بزاق زیادی در دهان خود دارد که معمولا هنگام دراز کشیدن این بزاق به بینی بازگشته و راه تنفسی را انسداد کرده و موجب ایجاد خروپف میشود.
۸- وقفه تنفسی در خواب
این اختلال، یکی از دلایل عمده خروپف کردن و خرناس کشیدن در بین نوزادان است. وقفه تنفسی در خواب وقتی اتفاق میافتد که مجاری هوایی کودک به دلیل انسداد قسمت قدامی راه هوایی در قسمت خلفی، بسته شود. در این شرایط، هوایی که از مجاری هوایی نوزاد عبور میکند، باعث ارتعاش بافتهای گردن شده و خروپف کردن او را به دنبال خواهد داشت. که این اختلال ناشی از تجمع مخاط ها در سیستم تنفسی نوزاد به وجود می آید.
علائم خطرناک خروپف
درمان خروپف نوزاد
۱- اصلاح وضعیت خواب نوزاد
بهترین موقعیت برای خوابیدن کودک روی پشت بدن است. هنگامی که نوزادی روی پشت بدن دراز کشیده است، میتوانید سر او را در یک جهت کج کنید تا احتمال گرفتگی مجاری هوایی را کاهش دهید.
۲- پاکسازی فضا از آلرژن ها
تمیز نگه داشتن محیط خواب نوزاد باعث جلوگیری از قرار گرفتن او در معرض آلرژنهای احتمالی که ممکن است باعث سرماخوردگی، آلرژی و بروز سایر مشکلات تنفسی در او شود، خواهد شد. همچنین، شما باید اتاق خوابی را برای نوزاد خود انتخاب کنید که تهویه مناسبی داشته باشد.
۳- استفاده از مرطوب کننده های هوا
هوای خشک میتواند راه هوایی کودک را تحریک کند؛ اگر هوای محیط زندگی شما خیلی خشک است، میتوانید از دستگاه مرطوبکننده استفاده کنید. این روند، بیماریهایی را که باعث خروپف کردن و خرناس کشیدن نوزادان میشوند، درمان نمیکند؛ اما میتواند به راحتی تنفس کودک کمک شایانی کند.
۵- استفاده از آب نمک
برای تمیز کردن بینی می توانید از قطره های آب نمک در داروخانه ها استفاده کنید و همچنین می توانید سرنگ های باز کننده راه بینی که مخصوص نوزادان هستند را برای خارج کردن مخاط به کار بگیرید و در نتیجه راه بینی نوزاد تان باز می شود و احتمالاً خر و پفش نیز بهبود پیدا خواهد کرد.
انتهای پیام/ر
انتهای پیام/