ارتباط هدفمند بین بخشِ تئوریک فرهنگ و کنشگران فرهنگی برقرار شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از گرگان، فرزاد جهانبین در نشست شورای هماهنگی معاونان فرهنگی و دانشجویی و رؤسای واحدها و مراکز دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان با تاکید بر لایه مبانی در طراحی فرهنگی، اسلام ناب و جمهوری اسلامی را مهمترین مسئله دانست.
وی گفت: صرف گسترش تدین در مقوله فرهنگی شرط لازم بوده، اما کافی نیست و از مهمترین و مبناییترین مسائل در حوزه فرهنگی، نسبت و تطابق فعالیتها با گسترش اسلام ناب و تقویت جمهوری اسلامی است.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه راهبردهای فرهنگی را یادآور شد و افزود: پرهیز از تصدیگری و تمرکز بر سه اصل سیاستگذاری، پشتیبانی و نظارت نخستین راهبرد است.
جهانبین گفت: اولویتگرایی دومین راهبرد است به این معنا که در عوامل اثرگذار بر فرهنگ و مولفههایی که باید محقق، تثبیت یا ارتقا یابند باید اولویتها را شناخت و بر آنها متمرکز شد.
وی با تأکید بر پرهیز از فعالیتهای کمعمق و جزءنگری در حوزه فرهنگی، اظهارکرد: پوشش حداکثری و بهدور از تبعیض از دیگر مقولههای مهم در این حوزه است، بر این اساس ما باید ببینیم چگونه باید عمل کنیم که پیام ما به همه دانشجویان و نه فقط عده محدودی برسد.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی محوریت قانون بهجای سلیقههای شخصی و اداری، زمینهسازی برای تولیدات و مظاهر فرهنگی گسترده و کیفی را از دیگر راهبردها عنوان کرد و افزود: محصولات فرهنگی در زمینه گسترش فرهنگ نقش اساسی دارند و رویداد صنایع خلاق فرهنگی، با همین نگاه طراحی شده است.
این مسئول کادرسازی، مرجعیتسازی، نهادسازی و تقویت پیوندهای عاطفی و فکری با دیگران به ویژه بدنه انقلابی را از راهبردهای مهم در فعالیتهای راهبردی فرهنگی دانست و گفت: نباید با تحمیل سلیقههای فردی و اداری، قانون را کمرنگ کرده و به حاشیه برد، برنامههای حوزه فرهنگی باید به صورت زنجیرهوار یکدیگر را پشتیبانی کنند.
جهانبین درمورد کادرسازی خاطرنشان کرد: کار فرهنگیِ یک دانشجو حتی اگر در سطح کیفی پایینی قرار داشته باشد ارجحیت بیشتری بر کار حرفهای دارد، باید اجازه آزمون و خطا را به دانشجو داد تا بتوانند رشد کنند، با میدان دادن و توجه به استادان متدین و عالم بتوان اساتیدی باتجربه برای مرجعیت دانشجو ساخت.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی ارتباط مؤثر و هدفمند بین بخشِ تئوریک فرهنگ و کنشگرانفرهنگی، انسجام وهماهنگی میان متولیان فرهنگی، تنوعبخشی به فعالیتهای فرهنگی و زندهنگه داشتن جریان گفتگو و نقد را از راهبردها و سیاستهای فرهنگی دانست و افزود: باید مطالعه کرد که کدام قالب فرهنگی نظیر نقاشی یا فیلم اثرگذاری بیشتر در جریانسازی فرهنگی دارد و به عبارتی باید نسبت اثرگذاری عوامل در ارتقای فرهنگ را مورد بررسی قرار داد و امکانات و منابع را مصروف آن عوامل کرد.
جهانبین بیان کرد: جلسات ِگفتمانی و انتقادی میان افراد کنشکر فرهنگی، تشکلها، انجمنها و اقطاب فرهنگی عامل مهمی در ایجاد راهبردهای فرهنگی دارد و نباید اختلاف اساسی میان نهادها و متولیان فرهنگی بهوجود آید.
وی گفت: با نقد قوی و سازنده میتوان به رشد جریان انقلابی کمک کرد.
انتهای پیام/۴۱۱۷/
انتهای پیام/