انگ کمتجربگی را به داوران لیگ برتر نزنیم/ داوری که کم سوت بزند ناخواسته افت میکند
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، انتقادات به عملکرد داوران در رقابتهای این فصل لیگ برتر افزایش یافته و این موضوع از دو باب بررسی میشود، مسئله اول اینکه بسیاری از داوران کمتجربه وارد لیگ برتر شدهاند و آمادگی قضاوت در شرایط پرفشار را ندارند و دوم اینکه تعدد داوران که بالغ بر 150 نفر هستند، باعث میشود تا قضاوت کمی به هر یک از آنها برسد که این موضوع آنها را نیز از آمادگی مطلوب دور میکند.
علی خسروی در خصوص اینکه انتقادات به داوری را درست میداند یا خیر به خبرنگار ورزشی آنا عنوان کرد: موضوع اول این است که داورانی که به لیگ برتر آمدهاند، تجربه خوبی دارند چون در لیگ یک قضاوتهای زیادی کردهاند و لازم است به آنها در لیگ برتر فرصت دهیم تا پیشرفت کنند. برای همین نباید به داوران انگ کمتجربگی بزنیم.
وی افزود: مسئله دوم این است که نسبت به گذشته تعداد داوران سه برابر شده است. هر هفته برای هشت مسابقه نیاز به 55 داور است و با وجود 150 داور در حقیقت به یک سوم داوران هر هفته قضاوت نمیرسد که این موضوع باعث قاطی شدن دوغ و دوشاب شده است و نمیتوان ارزیابی دقیقی داشت. باید رودربایستی را کنار گذاشت و برای سهولت در امر داوری تنها به کسانی فرصت قضاوت داد که عملکرد بهتری داشتهاند. داوری حرفهای است که در آن تبلیغات تأثیری ندارد.
پیشکسوت داوری خاطرنشان کرد: داوری که در یک ماه دو قضاوت نکند، ناخواسته دچار افت میشود همانند نویسندهای که کم بنویسد، خوانندهای که کم بخواند و رانندهای که کمتر رانندگی کند. برای قضاوت نیاز به آمادگی ذهنی و جسمانی است و زمانی که قضاوت کمتری داشته باشند بدون شک عملکرد آنها افت میکند که این یک موضوع کاملاً طبیعی است.
وی تأکید کرد: در امر قضاوت داوری نمیتوان برای رضایت تمامی افراد مختلف به همه فرصت داد. در قضاوت باید بهترینها انتخاب شوند چون مسئولیتی سنگین بر عهده افرادی گذاشته میشود که باید عدالت را رعایت کنند. هر کسی که تواناییهای لازم را نداشته باشد، نمیتواند موفق باشد و به نظرم شرایطی که در لیگ برتر ماست با استانداردهای بینالمللی فاصله دارد.
خسروی در خصوص انتقادات شدید به عملکرد داوران در این فصل که بهانه خوبی دست مربیان داده، عنوان کرد: کمیته انضباطی موظف است که در اجرای قانون قاطعیت بیشتری داشته باشد. البته که کمیته داوران هم باید محکمتر برخورد کند. این موضوع شامل برخورد با داورانی است که ضعیف عمل کردهاند و البته بهانههای مختلفی که تیمها میآورند.
وی در خصوص نحوه برخورد کمیته داوران با داوران دارای اشتباه تأثیرگذار تصریح کرد: به نظرم در این زمینه کمیته داوران ممیزی عمل کرده است. آنهایی که دوست داشته را هفته بعد از اشتباه تأثیرگذار به آنها سوت قضاوت داده و آنهایی را هم که دوست نداشته، چند هفته بدون قضاوت گذاشته است. باید نگاه به تمامی داوران یکسان باشد.
انتهای پیام/4048/
انتهای پیام/