دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 بهمن 1399 - 11:03

مجمع عمومی کمیته ملی المپیک/ عضویت مشروط ۲ فدراسیون در مجمع

مجمع عمومی کمیته ملی المپیک با حضور روسا و سایر فدراسیون‌ها برگزار شد.
کد خبر : 558831
13991105000197_Test_PhotoN.jpg

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، نصرالله سجادی در مجمع کمیته ملی المپیک گفت:جلسه‌های با روسای فدراسیون ورزشی و مربیان طی چند جلسه در ده ماه گذشته داشتیم. در این نشست‌ها بحث‌هایی با نماینده وزارت ورزش و دفتر برنامه‌ریزی و کارشناسان کمیته ملی المپیک داشتیم و تلاش بر این شد که با جمع‌بندی نهایی در ستاد عالی برگزاری بازی‌ها دوباره با فدراسیون‌های ورزشی آن‌ها را بررسی کنیم.


سجادی تاکید کرد: در سال گذشته تماس‌های زیادی با کمیته برگزاری بازی های المپیک و IOC داشتیم و موارد جاری که با آن روبه‌رو بودیم را بررسی کردیم. همچنین در آبان ماه جلسه وبیناری با سرپرستان کاروان‌های ورزشی داشتیم. در آن جلسه مدیران بخش‌های مختلف از جمله تغذیه، اسکان، موارد دوپینگ و پزشکی گزارش کار دادند و تاکید داشتند که حتما المپیک توکیو برگزار می‌شود.  ما هم تلاشمان بر این بوده که در آذر و دی‌ماه در جلساتی که با روسای فدراسیون داشتیم مسائل را مطرح کردیم و از آنها خواستیم درخواست‌های خود را اعلام کنند.


وی در مورد جلسه توماس باخ و برگزاری بازی‌های المپیک گفت: موضوع مهم این است که بازی‌های المپیک برگزار شود.طی هفته گذشته اخباری در رسانه‌ها درج شد که ممکن است بازی‌های المپیک به تعویق بیفتد یا کنسل شود. رییس کمیته بین‌المللی المپیک اعلام کرد با دفتر نخست وزیر ژاپن تماس داشته است و به طور حتم المپیک در ۲۱ جولای برگزار خواهد شد.همچنین باخ اعلام کرد که پلن B فعلا ندارند.


سرپرست کاروان ورزشی ایران در خصوص بحث قرنطینه ورزشکاران اظهار کرد: زمانی که تمام ورزشکاران و شرکت‌کنندگان در المپیک حضور پیدا کنند از آن‌ها تست گرفته می‌شود. تاکید بر این است که ورزشکاران در کشورشان واکسیناسیون شده باشند. تاکید بر این نیست که IOC برای کشورها واکسن بفرستد و این بستگی به وضعیت کشورها و  تصمیم سازمان جهانی بهداشت دارد.در نهایت عزم بر این است که بازی‌های المپیک برگزار شود و تاکید بر این است که ورزشکاران آماده باشند.


عبدی افتخاری: اعلام شاخص‌های اعتبارات توزیع بودجه


سیدعبدی افتخاری عضو هیئت‌اجرایی و رئیس کمیسیون مدیریت برنامه‌ریزی درباره شاخص‌های اعتبارات فدراسیون‌ها، عنوان کرد: ۵ ضریب مثبت و منفی برای تخصیص اعتبارات داریم که عبارتند از ضریب مدال‌آوری در المپیک، بازی‌های آسیایی و ...، ضریب تراکم در مسابقات برون‌مرزی، ضریب نفرات اعزامی، ضریب مدیریت و شرایط خاص مانند میزبانی مسابقات، ضریب ورزش‌های پایه و مدال‌آور. ضرایب منفی هم داریم که می‌توان به دوپینگ اشاره کرد.


عزیزی: توازن در توزیع بودجه فدراسیون‌ها وجود ندارد


حمید عزیزی رئیس فدراسیون گلف در مجمع کمیته ملی المپیک اظهار کرد: امروز شاهد این هستیم که شفافیت و انضباط مالی در کمیته حاکم شده، اما به نظرم توازن در توزیع بودجه به فدراسیون‌ها وجود ندارد؛ به طوریکه یک ششم بودجه به یک فدراسیون اختصاص یافته است.


وی تاکید کرد: پیشنهاد دارم که حداکثر هر فدراسیون پنج درصد از بودجه را به خود اختصاص بدهد. پیشنهاد دیگرم این است که در صورتی که بحث کمک خارج از جدول وجود داشت، این کمک به صورت مساوی باشد و اینطور نباشد که یک فدراسیون ده درصد و فدراسیون دیگر 200 درصد افزایش داشته باشد.


گودرزی: تبعیض زیاد است


مهدی گودرزی رئیس فدراسیون ترای اتلون که نظر مخالف داشت گفت: بین فدراسیون‌هایی که مدال المپیک می‌گیرند و مدال نمی‌گیرند تبعیض زیاد است و فدراسیون‌هایی که در حال کار هستیم با این شرایط عملا چیزی برای آینده نمی کاریم.


صالحی‌امیری: ۷ میلیارد به کشتی کمک کردیم


صالحی‌امیری در واکنش به پیشنهاد عزیزی گفت: هیچ چیز در کمیته پنهان نیست و همه چیز شفاف است. دانستن میزان هزینه‌های جاری و عمرانی،کمک به پیشکسوتان و پرداخت‌ها حق اعضای مجمع و رسانه و افکار عمومی است. به کشتی 7 میلیارد و 200 میلیون تومان به فدراسیون‌های کارگری، دانشجویی و دانش آموزی حداقل‌ها را یعنی 100 میلیون تومان دادیم. برخی از روسای فدراسیون‌ها تماس گرفتند و نسبت به توزیع اعتراض داشتند.


صالحی‌امیری درباره شاخص‌های بودجه، خاطرنشان کرد: این شاخص‌ها تغییری در بودجه فدراسیون‌ها ایجاد خواهد کرد. در صورت تصویب بودجه ۲۰۰ میلیاردی از سوی مجلس، ۲۰ تا ۲۰۰ درصد بودجه فدراسیون‌ها افزایش خواهد یافت. میانگین رشد ۵۰ درصد خواهد بود‌.


وی گفت: طی جلسات کارشناسی با حضور تعدادی از روسا و هیئت‌اجرایی و وزارت ورزش به شاخص نهایی برسیم. باید تا اسفند بودجه بسته شود اگر توافق حاصل نشود باید به روش سنتی گذشته عمل شود.


طباطبایی رئیس فدراسیون بسکتبال در مجمع درخواست کرد ضریب برای رشته‌های تیمی هم در نظر گرفته شود. با توجه به موافقت اعضای مجمع با کلیات شاخص‌های توزیع بودجه، اختیار به هیات اجرایی داده شد.


احیای زمین ۵ هزارمتری کمیته


در ادامه مجمع عملکرد مالی سال ۹۸ ارائه شد. زمین خیابان اشرفی اصفهانی با ۵ هزار متر، برای کمیته ملی المپیک احیا شد و کاربری هم آن هم تغییر کرد. این زمین از سال ۹۰ رها شده بود و شهرداری آن را تصاحب و فضای سبز اعلام می‌کند. با بررسی‌های صورت گرفته این زمین به کمیته بازگشت. حداقل قیمت آن ۲۰۰ میلیارد تومان است و این منبع بخشی از نیازهای فدراسیون‌ها را تامین کند. با تعیین تکلیف این زمین می‌توان ۵۰ درصد منابع مورد نیاز کمیته را در سالهای آینده تامین کرد.


در ادامه گزارش صورت‌های مالی سال 98 اعلام و عنوان شد که صورت‌های مالی به نحو مطلوب نشان می‌دهد. حسابرس همچنین گفت: زمین خیابان اشرفی اصفهانی به متراژ پنج هزار متر احیا شد و کاربری فرهنگی مسکونی و ورزشی برای آن گرفته شد.


 صالحی‌امیری درباره این زمین عنوان کرد: این زمین از سال 90 رها شده بود و شهرداری آن را فضای سبز اعلام و تصاحب کرده بود. ما با کمک مسئولان آن را برگردانیم و سند تک برگ آن نیز است. قیمت آن در حال حاضر 200 میلیارد تومان است. اگر اجازه داده شود، سالی پنجاه میلیارد سودآوری دارد. در واقع از سال بعد با تعیین تکلیف این زمین، می‌توانیم یک سرمایه دویست تا سیصد میلیاردی داشته باشیم و پنجاه درصد از منابع کمیته از طریق مشارکت دادن آن تامین شود.


صالحی‌امیری درباره شرکت توسعه بازرگانی گفت: هیچ سودی از قبال این شرکت به کمیته تعلق نگرفت. بر همین اساس پرسنل آن را به پنج نفر کاهش دادیم و سهام آن را در اختیار فدراسیون‌ها نگذاشتیم.


درخواست برای تغییر یک بند در تصویب اساسنامه


همچنین سیدرضا صالحی امیری در خصوص اساسنامه کمیته ملی المپیک، گفت: اساسنامه ما در هیئت دولت تصویب شد و ما جزء نهادهای عمومی غیر دولتی هستیم. اساسنامه باید به تصویب شورای نگهبان برسد ولی از نهادهای عمومی نام برده نشده است. اصلاحات ما به تصویب دولت رسیده است و همه مسیر تصویب در هیئت اجرایی، مجمع کمیته، کمیسیون اجتماعی دولت، صحن دولت را طی کردیم. مناقشه بین شورای نگهبان و دولت است. آخرین جلسه با شورای نگهبان این بود که اصلاحات جزئی اعمال کنیم و شورای نگهبان آن را تصویب کند. ما مسیر تعامل با شورای نگهبان را در پیش گرفتیم.


اضافه شدن بند اینکه کلیه امور اجرایی، اداری،مالی و پشتیبانی کمیته ملی المپیک  تابع قوانین جمهوری اسلامی است، را امروز در مجمع بررسی می کنیم  و اگر شما تایید کنید به شورای نگهبان و بعد به ioc ارسال می کنیم. آغاز این مسیر کسب مجوز از اعضای مجمع است ولی باید بتوانیم در نهایت IOC را متقاعد کنیم چرا که اصل کار آنها منشور المپیک است. 


در پایان اضافه شدن این بند به اساسنامه کمیته ملی المپیک به تصویب اعضای مجمع رسید.


عضویت مشروط ۲ فدراسیون در مجمع


فدراسیون ناشنوایان و بیماران خاص درخواست داشتند تا به عضویت مجمع دربیایند. با توجه به اینکه رای اعضای المپیکی باید غالب بر غیرالمپیکی‌ها باشد، در مجمع رای‌گیری شد اما این عضویت باید از IOC تاییدیه بگیرد. برای مجمع مشروط به تایید کمیته بین‌المللی المپیک است.


براساس اعلام خسروی‌وفا، ناشنوایان قبلا عضو مجمع بوده و در ۱۰ سال اخیر از مجمع خارج شده است.اعضای مجمع با عضویت ۲ فدراسیون موافقت کردند اما تصمیم نهایی برعهده IOC خواهد بود.


گلایه رئیس فدراسیون کبدی از کمبود بودجه


در مجمع امروز زهرا اینچه درگاهی رئیس فدراسیون ژیمناستیک، عباس اورسجی رئیس فدراسیون کبدی، مهرزاد حمیدی، رامین طباطبایی رئیس فدراسیون بسکتبال صحبت‌هایی را مطرح کردند و پیشنهاداتی دادند.


عباس اورسجی، رئیس فدراسیون کبدی نیز گفت: هر موقع درخواستی از کمیته داشیم به ما کمک شده اما بعد از بازی‌های جاکارتا در بحث بودجه فقط ۱۰ درصدی که هر ساله بوده اضافه شده و هیچ تغییری ایجاد نشده است، ۵۰۰ میلیون تومان برای رشته ما کافی نیست، بعد دو طلای ما در جاکارتا اتفاقی نیفتاد و در ما و مربیان بی انگیزگی ایجاد شده است.


وی افزود: در وزارت ورزش رشد بسیارخوبی ایجاد شده است و ۵۰ تا ۶۰ درصد افزایش داشتیم. ما توانایی داریم مقر فدراسیون آسیا را به ایران بیاوریم و ریاست آن را بگیریم. اگر کارگروه خصصی در وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک برای این رشته ایجاد شود می توانیم مقر و ریاست کبدی آسیا را داشته باشیم. مهدی محمد نبی دبیر فدراسیون فوتبال نماینده این فدراسیون در مجمع بود.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب