گامی بلند برای ارتباط صنعت با دانشگاه/ ملکنیا: دانشگاه آزاد برای ورود به پروژههای عظیم نفتی ظرفیت بالایی دارد
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، ارتباط با صنعت یکی از مسائل مهم دانشگاههاست که میتواند در رشد علمی آنان نقش مؤثری ایفا کند. دانشگاه و صنعت اگر ارتباط خود را با یکدیگر تقویت کنند و صنعت از دانشجویان برای حل مسائل کشور استفاده کند، اتفاقات خوبی در زمینه پیوند صنعت و دانشگاه رخ خواهد داد.
دانشگاه آزاد اسلامی در حال حاضر در بیستوپنجمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی برای ارائه دستاوردهای خود حضور دارد تا نقش خود را بهعنوان یک دانشگاه اجتماعی و بزرگترین دانشگاه حضوری جهان ایفا کند. این نمایشگاه از روز جمعه 3 بهمن تا دوشنبه 6 بهمن 99 به فعالیت میپردازد.
این دانشگاه با وزارت نفت قرارداد سه پروژه مهم را در روز 25 آذر 99 امضا کرد و زمینه همکاری گسترده دو طرف فراهم شد. دانشگاه آزاد اسلامی در راستای تقویت با صنعت، تعامل خود را وزارت نفت ادامه میدهد.
حضور بیژن زنگنه، وزیر نفت و دیگر مسئولان وزارتخانه در غرفه دانشگاه آزاد اسلامی در بیستوپنجمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی یکی از برنامههای روز گذشته نمایشگاه بود.
ملکنیا: ظرفیت بالای علمی دانشگاه برای ورود به پروژههای عظیم نفتی معرفی شد
لاله ملکنیا، مدیرکل کانونهای دانشگاه، صنعت و جامعه دانشگاه آزاد اسلامی در گفتگو با خبرنگار آنا میگوید: معرفی ظرفیتهای بالای علمی و توانمندیهای تجهیزاتی دانشگاه برای ورود به پروژههای عظیم صنعتی در حوزه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی از اهداف اداره کل کانونهای دانشگاه، صنعت و جامعه دانشگاه آزاد برای نمایشگاه نفت و گاز بود. در این راستا سعی کردیم تا کارهای انجام شده توسط واحدهای دانشگاهی در حوزه ارتباط با صنعت را به تصویر بکشیم.
تلاش برای گسترش ارتباطات بروندانشگاهی برای انجام پژوهشهای تقاضامحور
وی با اشاره به حضور وزیر نفت، قائممقام وزیر و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در غرفه دانشگاه آزاد اسلامی، میافزاید: استقبال از غرفه دانشگاه بسیار خوب بود. برای گرفتن پروژههای جدید توسط دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه نفت و صنایع وابسته رایزنیهای مؤثری صورت گرفت؛ از جمله برنامههای مهم دانشگاه آزاد اسلامی، حرکت به سمت انجام پژوهشهای کاربردی حل مسئله، مأموریتگرا، اقتدارآفرین ملی و حضور مؤثر در بخشهای مختلف صنعت و جامعه برای شناسایی مشکلات ملی و محلی با هدف رفع نیازهای اساسی کشور است. در این راستا تلاش برای گسترش ارتباطات بروندانشگاهی و بهرهگیری از ظرفیتهای علمی و تجهیزاتی دانشگاه برای انجام پژوهشهای تقاضامحور را در دستور کار خود قرار دادهایم.
مدیرکل کانونهای دانشگاه، صنعت و جامعه دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به قراردادهای فیمابین دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت نفت از جمله پروژههای ازدیاد برداشت میدان نفتی کرنج و میدان نفتی خشت گفت: پیرو پیگیریهای انجام شده توسط اداره کل کانونهای دانشگاه، صنعت و جامعه زمینه اجرای پروژههای کلان دیگری طی سه قرارداد با وزارت نفت جمعاً به ارزش 15 هزار میلیارد ریال توسط دانشگاه آزاد اسلامی فراهم شده است.
ملکنیا ادامه داد: این پروژهها شامل حذف سولفور از فراوردههای نفتی (از حلالهای سبک تا سنگین برشهای نفتی و پسماندهای آنها) و بهینهسازی سوختهای سنگین نفت کوره به ارزش 8 هزار میلیارد ریال، بازیافت و بهینهسازی فراوردههای جانبی پتروشیمی و زیرشاخههای نفتی با رویکرد تبدیل محصولات جدید قابل کاربرد صنایع نفتی و پتروشیمی به ارزش 5 هزار میلیارد ریال و پوششهای مقاوم رویهای فلزی در برابر تغییرات شیمیایی (اسیدی و قلیایی) کاربرد جهت مخازن و سطوح فلزی به ارزش 2 هزار میلیارد ریال است که طی فراخوان سراسری از همه افراد توانمند در تمامی واحدهای دانشگاهی برای مشارکت در اجرای این پروژهها دعوت به عمل آورده شده است و امیدواریم بهزودی با انتخاب و تشکیل تیمهای اجرایی، این پروژهها به مرحله اجرا برسند.
وی ضمن اعلام آمادگی دانشگاه آزاد اسلامی برای عقد قراردادهای دیگری با وزارت نفت در راستای نقشآفرینی در عرصههای ملی افزود: حضور در چنین نمایشگاههایی به ارتباط مستقیم و مؤثر مراکز علمی با صنایع مختلف در حوزه نفت و انرژی کمک میکند. از سوی دیگر، شناخت بهتر توانمندیهای دانشگاهها و مراکز پژوهشی کشور مانند دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه نفت و صنایع وابسته، از جمله دستاوردهای دیگر این نمایشگاههاست.
بازگیر: تشریح پروژههای پژوهشی ازدیاد برداشت میادین نفتی
سعید بازگیر، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران و مجری پروژههای پژوهشی ازدیاد برداشت میادین نفتی کرنج و خشت در گفتگو با آنا در تشریح اقدامات انجام شده گفت: پس از تشکیل کارگروههای تخصصی، شورای راهبری و کارگروههای نظارتی، بسته اول کاری شامل مطالعات شناخت مخزن و میدان در زمینههای مهندسی نفت و علوم زمین، تبدیل چالشهای میدان به موضوعهای قابل تحقیق، غربالگری اولیه و پیشرفته روشهای ازدیاد برداشت و آزمایشهای محدود در مورد پروژه ازدیاد برداشت از میدان نفتی کرنج به اتمام رسیده و بستههای دوم و سوم کاری در حال انجام است.
وی میگوید: برنامه زمانی در نظر گرفته شده برای بسته دوم کاری حدود 14 ماه پیشبینی شده است. در خصوص انجام پروژه ازدیاد برداشت از میدان نفتی خشت، بانک اطلاعاتی شامل اساتید متخصص دانشگاه آزاد اسلامی، دانشجویان و امکانات آزمایشگاهی تکمیل شده و در حال تشکیل کارگروههای تخصصی و علمی پروژه هستیم؛ با توجه به اینکه رویکرد شورای راهبری پروژهها مشارکت همه واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در انجام این پروژههاست، امیدواریم با توسعه مشارکت و بهکارگیری حداکثری از توان دانشگاه در انجام پروژه خشت و همچنین بستههای دوم و سوم کرنج شاهد همگرایی دانشگاه در انجام پروژههای کلان پژوهشی باشیم.
مجری پروژههای پژوهشی ازدیاد برداشت میادین نفتی کرنج و خشت توضیح داد: در خلال انجام پروژههای کرنج و خشت، فعالسازی مرکز تحقیقات ازدیاد برداشت ذیل مفاد قرارداد پروژه ازدیاد برداشت میدان نفتی کرنج و با حمایت شرکت ملی نفت، ایجاد مرکز نوآوری نفت در واحد علوم و تحقیقات در دستور کار است و امید است در این راستا بتوانیم با حمایت و جهتدهی فعالیتهای تحقیقاتی مؤثر اساتید توانمند در حوزه نفت و دانشجویان تحصیلات تکمیلی در قالب فعالیتهای دانشبنیان گامهای ارزشمندی برداشته شود.
فضایلی: تبیین پژوهشها گوگردزدایی از برشهای مختلف نفت
رضا فضایلی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب گفت: پژوهشهایی در زمینه گوگردزدایی از برشهای مختلف نفتی در این واحد دانشگاهی انجام شده که منجر به تولید نمونه پایلوت کاتالیزور برای جداسازی گوگرد از برشهای نفتی شده است. در مورد ویژگیهای این دستاورد به مواردی نظیر امکان تزریق در مقیاس کم، سرعت واکنشپذیری بالا، عدم نیاز به بستر ثابت برای عملیات و در نتیجه کاهش هزینهها میتوان اشاره کرد.
وی میافزاید: کاتالیزور ساخته شده توسط دانشگاه آزاد اسلامی این قابلیت را دارد که از برشهای سنگین هم گوگردزدایی کند. همچنین میتوان این کاتالیزور را بر حسب خوراک هر یک از پالایشگاههای داخلی بومیسازی کرد و این یکی از مزیتهای این کاتالیزور است که میتواند با بهترین راندمان برای گوگردزدایی مورد استفاده قرار بگیرد.
بنابراین دانشگاه آزاد اسلامی برای رسیدن به دانشگاه حل مسئله، کارآفرین و کارآمد ارتباط خود را با صنایع افزایش میدهد و در این راستا از صنعت نفت بهطور ویژه استفاده میکند. تربیت دانشجویان مسئلهمحور و تشویق آنان به حضور اثرگذار در صنعت از برنامههای اداره کل کانونهای دانشگاه، صنعت و جامعه دانشگاه آزاد اسلامی است.
انتهای پیام/4118/پ
انتهای پیام/