داعش از بغداد پیام «ما آمادهایم» برای بایدن فرستاد/ تلاش برای احیای تروریسم در منطقه
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، پنجشنبه گذشته دو انفجار متوالی در نزدیکی گذرگاه «باب الشیخ» و میدان «الطیران» در مرکز بغداد شنیده شد. این انفجارها در نتیجه حمله انتحاری با کمربند انفجاری رخ داد.
در این حادثه خونین که گروه تروریستی داعش مسئولیت آن را برعهده گرفته است، بیش از 100 نفر شهید و مجروح شدند. وزارت کشور عراق درباره جزئیات حادثه اعلام کرد؛ انتحاری اول مدعی میشود بیمار است، مردم برای کمک دور او جمع میشوند و سپس خود را منفجر میکند. انتحاری دوم نیز پس از جمعشدن مردم برای کمک به زخمیهای انفجار نخست، خود را منفجر میکند.
«سیدجعفر قنادباشی»، کارشناس امور بینالملل در گفتوگو با خبرنگار حوزه غرب آسیا و محور مقاومت گروه بینالملل خبرگزاری آنا گفت: دو انفجاری که روز پنجشنبه همزمان با نخستین روز ریاست جمهوری «جو بایدن» در بغداد به وقوع پیوست و موجب شهادت و مجروح شدن بیش از 100 نفر شد؛ گرچه هیچ ارزشی از نظر نظامی نداشت، ولی نشانههای روشنی از تلاش آمریکاییها، ارتجاع منطقه و همچنین رژیم صهیونیستی برای احیای مجدد گروه تروریستی داعش است.
وی با بیان اینکه داعش محل تمرکز خود در موصل را از دست داده است و موجودیت رسمی ندارد، افزود: همانطور که سردار شهید قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در نامه خود نوشته بود، پرچم داعش بهعنوان یک دولت خودخوانده فرو افتاده است، ولی بقایای آنها وجود دارد و محور عبری-عربی-غربی تمایل دارند آن را احیا کنند.
ارتجاع منطقه با حمله داعش به بغداد بهدنبال جلب توجه آمریکا به منطقه هستند تا بایدن کارهای غرب آسیا را جزو اولویتهای دسته چندمی قرار ندهد.
این تحلیلگر امور بینالملل تأکید کرد: برای احیای داعش تمایل زیادی وجود دارد، زیرا سرمایهگذاری هنگفتی انجام شده است و با توجه به جنایتهای در منطقه تمایل دارند آن را احیا کنند. در این راستا بقایای داعش در حال ارسال این پیام به بایدن هستند که «ما آماده هستیم و توانایی داریم که انتظارات آمریکا را از تأسیس داعش در عراق برآورده کنیم».
بیشتر بخوانید:
وقوع ۲ انفجار انتحاری در مرکز بغداد
قنادباشی گفت: احیای داعش سیاست بایدن و دموکراتهاست، ولی تردیدهایی در زمینه اینکه بتوانند اقدامات گذشته را ادامه دهند، وجود دارد. معتقدم تردیدهایشان بیدلیل نیست و اوضاع کنونی، مانند گذشته نیست و داعش برای اینکه بار دیگر احیا شود با موانع و مشکلات زیادی مواجه خواهد شد.
وی درباره موانع موجود بر سر احیای داعش از سوی دموکراتها تأکید کرد: شرایط یارگیری آنها در منطقه مانند گذشته نیست. آنها زمانی در عراق به بهانه اینکه حامی مردم مظلوم این کشور و حامی اهلسنت هستند، یارگیری میکردند؛ ولی چنین موقعیتی اکنون وجود ندارد و عراق یکپارچه و متحد است. علاوه بر این، داعش و اربابان و حامیانشان رسوا شدهاند.
قنادباشی عنوان کرد: موضوع بعدی توانمندی ارتجاع منطقه، رژیم صهیونیستی و آمریکاست که در مجموع توانمندیهای سیاسی، نظامی و اقتصادیشان کاهش یافته است. ارتجاع عربی دیگر آنقدر پول ندارد که هزینه کند و آمریکاییها نیز بهدلیل ضعیفتر شدن ناشی از اختلافات داخلی و بحران کرونا توان عملیاتی ندارند. صهیونیستها نیز بهدلیل مشکلات داخلی، چنددستگی و پروندههای فساد توانمندی گذشته را ندارند و تجربه تلخ نظامی و شکستهای چندینباره در برابر مقاومت تمایل ایجاد داعش را از بین برده است.
وی گفت: مردم عراق، حشدالشعبی، مقاومت مردمی و مقاومت سوریه تجارب خوبی از سالها مقابله با داعش پیدا کردهاند، تاکتیکها و راههای مخفی شدن آنها را شناختهاند و این موضوع مانع بزرگی بر سر راه احیای این گروه تروریستی است.
این تحلیلگر امور بینالملل گفت: آمریکاییها ارتش ضعیفی دارند و نمیتوانند بهطور علنی در منطقه عمل کنند و ناگزیرند به ارتش سری خود چشم امید داشته باشند. ورود بایدن به کاخ سفید میتواند کوشش و آغازی برای احیای داعش در منطقه باشد، کما اینکه انفجار پنجشنبه گذشته اعلام آمادگی بقایای داعش به رئیسجمهور جديد آمریکاست که نشان دهند برای عملیات حاضر هستند.
قنادباشی گفت: معتقدم اینکه فرضیه استفاده از داعش کنار گذاشته شود، در قاموس و تفکر آمریکاییها نیست. آنها از پروژه پر خرجی که ایجاد کردند میخواهند در ناامنسازی منطقه، تضعیف کشورهای مسلمان، ایجاد مانع در برقراری ارتباط زمینی میان کشورهای محور مقاومت و بد جلوه دادن چهره اسلام استفاده کنند.
انتهای پیام/4033/
انتهای پیام/